Europa League

Το αποτέλεσμα μετράει...

Πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό 3-1, η ΑΕΚ επικράτησε της Χάιντουκ και ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο Europa League. Mόνο κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο από την «Ένωση», κορυφαίος ο Τζεμπούρ, που άνοιξε το σκορ στο 12’, ενώ κέρδισε και αστόχησε σε πέναλτι στο δεύτερο μέρος. Λυμπερόπουλος (65’) και Σκόκο (89’) τα άλλα γκολ του» Δικέφαλου».

Πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό 3-1, η ΑΕΚ επικράτησε της Χάιντουκ και ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο Europa League. Mόνο κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο από την «Ένωση», κορυφαίος ο Τζεμπούρ, που άνοιξε το σκορ στο 12’, ενώ κέρδισε και αστόχησε σε πέναλτι στο δεύτερο μέρος. Λυμπερόπουλος (65’) και Σκόκο (89’) τα άλλα γκολ του» Δικέφαλου».

Για τους Κροάτες είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 29’ ο Ίμπρισιτς, ευστοχώντας σε πέναλτι που παραχώρησε ο Ντιόπ. Διπρόσωπη η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς που είχε σε καλή μέρα τους Μανωλά, Αραμπατζή και Λυμπερόπουλο, υπήρχαν στιγμές που έβγαλε πολύ ωραία πράγματα στο χορτάρι, αλλά και άλλες στις οποίες οπισθοχώρησε αδικαιολόγητα και δέχτηκε πίεση από τους Κροάτες.

Το επόμενο ευρωπαϊκό ματς της ΑΕΚ είναι στη μακρινή Αγία Πετρούπολη κόντρα στη Ζενίτ, η οποία έδειξε τα δόντια της με το εντυπωσιακό 3-1 επί της Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες.

Πώς έπαιξε:

Δεν επιφύλαξε ιδιαίτερες εκπλήξεις με τις επιλογές του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αραμπατζής και μπροστά του οι Δέλλας και Μανωλάς στο κέντρο της άμυνας. Στο δεξί άκρο ο Γιάχιτς, αριστερά ο Λαγός και δύο αμυντικά χαφ, οι Καφές και Ντιόπ. Αντί του Λεονάρντο προτιμήθηκε ο Μπερνς στα δεξιά, απέναντι ο Σκόκο και στην κορυφή ο Τζεμπούρ, με τον Νίκο Λυμπερόπουλο πίσω του.

Το ματς

Ότι αρχίζει ωραία…

Το ιδανικό ξεκίνημα της «Ένωσης» με το εκπληκτικό γκολ του Τζεμπούρ δυστυχώς δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Ο Αλγερινός έδειξε να βρίσκεται σε «τρελά» κέφια και αφού προειδοποίησε στο 5’, κατάφερε με ένα προσωπικό τέρμα να βάλει την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ. Τι το ΄θελε;

Λες και την έπιασε κακό μάτι εμφανίστηκε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης ως τη λήξη του ημιχρόνου η ΑΕΚ. Οι Κροάτες προφανώς ήξεραν πως κανένα παιχνίδι δεν τελειώνει στο 12’ και βγήκαν από το καβούκι τους, μη μπορώντας ίσως ούτε και οι ίδιοι την αγωνιστική καθίζηση των παικτών του Μπάγεβιτς.

Ο καλός, ο κακός και ο… Ίμπρισιτς

Ο «Δικέφαλος» είχε την ευτυχία να είναι σε καλή βραδιά ο Αραμπατζής, ο οποίος με μερικές σπουδαίες επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του μέχρι το ημίωρο και το διπλό λάθος του Ντιόπ. Ο Σενεγαλέζος πρώτα πούλησε «φτηνά» την μπάλα έξω από την περιοχή και στη συνέχεια ανέτρεψε τον Τόμασοφ, παραχωρώντας πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ίμπρισιτς.

Κάποιος τη μάτιασε

Η άποψη ότι κάποιος είχε ματιάσει την ΑΕΚ ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όταν στην πρώτη κιόλας φάση η «Ένωση» κέρδισε πέναλτι. Ο ίδιος ο παθών, Ραφίκ Τζεμπούρ ανέλαβε να το εκτελέσει και –παρά την καλή ψυχολογία- αστόχησε, αφού ο Κροάτης γκολκίπερ έκανε μια εντυπωσιακή απόκρουση που θα τη δείχνει αργότερα στα παιδιά του.

Παρά την απογοητευτική αυτή εξέλιξη, η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει ορθολογικά και να δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες, που από ατυχία δεν έγιναν γκολ. Η εικόνα του ματς είχε αλλάξει τελείως και οι Κροάτες κατέφυγαν σε μαζική άμυνα.

«Καθάρισε» ο Νικόλας

Η λύτρωση ήρθε στο 65’ με τον Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Σούμπασιτς και (από θέση οφσάιντ πάντως) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, χαρίζοντας το πολύτιμο τρίποντο στην ΑΕΚ. Λίγο πριν τη λήξη του αγώνα ο Σκόκο κατάφερε να σκοράρει σε τετ-α-τετ και να γράψει το τελικό 3-1.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Καφές (74’ Λεονάρντο), Μανωλάς, Γιάχιτς, Τζεμπούρ, Λαγός, Ντιόπ, Μπερνς (70’ Πατσατζόγλου), Σκόκο, Λυμπερόπουλος (90' Μπλάνκο), Δέλλας,

Χάιντουκ (Στάνκο Κοπλέποβιτς): Σούμπασιτς, Λιούμπισιτς, Μπούλιατ, Βέγιτς, Ιμπρισιτς, Βούκουσιτς, Τομάσοφ (67’ Όρεμους), Στρίνιτς, Μαλότσα, Μπούλκου (80’ Τρέμποτιτς), Σαρμπίνι (61’ Τσοπ).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x