Το υπογκρούπ του, από το οποίο θα προκύψει ο πρώτος του αντίπαλος στα προκριματικά του Europa League, έμαθε ο Παναθηναϊκός!

Η UEFA χώρισε όλες τις ομάδες στα λεγόμενα υπογκρούπ, επομένως οριστικοποιήθηκαν οι πιθανοί αντίπαλοι των «πράσινων», που θα δώσουν το πρώτο τους ματς στις 25 Ιουλίου και τη ρεβάνς την 1η Αυγούστου. Το «τριφύλλι», λοιπόν, θα έχει τέσσερις πιθανές κληρώσεις το μεσημέρι (14:00) στη Νιόν για τον 2ο προκριματικό του Europa League: Την Μπράγκα, που θα πρέπει να αποφύγει, και τρεις πιο βατές επιλογές, τη Ριέκα από την Κροατία και τους νικητές των ζευγαριών της Σέριφ Τίρασπολ με τη Ζίρα και της Μπότεφ Πλόβντιβ με τη Μάριμπορ.

Αν η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, τότε θα δώσει το πρώτο ματς του 3ου προκριματικού γύρου το διήμερο 8-9 Αυγούστου και το δεύτερο στις 15 του ίδιου μήνα. Σε ενδεχόμενη πρόκριση του Παναθηναϊκού στα playoffs του Europa League, τότε θα αγωνιστεί στις 22-23 και στις 29-30 Αυγούστου με έπαθλο ένα «εισιτήριο» για τη φάση των ομίλων. Φυσικά, αν αποκλειστεί από το Europa θα «υποβιβαστεί» στο Conference.

Όπως προαναφέραμε οι «πράσινοι» δεν θέλουν στην παρούσα φάση με τίποτα την Μπράγκα, που είναι από τις πιο ισχυρές ομάδες των προκριματικών. Τους Πορτογάλους, θυμίζουμε, τους αντιμετώπισαν και πέρυσι στα Play Off του Champions League και αποκλείστηκαν σε διπλά παιχνίδια, χάνοντας 2-1 στην Πορτογαλία και 1-0 στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά το υπογκρούπ του Παναθηναϊκού:

Ισχυροί

Μπράγκα (Πορτογαλία)
Σέριφ Τίρασπολ (Μολδαβία) - Ζίρα (Αζερμπαϊτζάν)
Ριέκα (Κροατία)
Μπότεφ Πλόβντιβ (Βουλγαρία) - Μάριμπορ (Σλοβενία)

Ανίσχυροι

Παναθηναϊκός
Μακάμπι Πετάχ Τίκβα (Ισραήλ)
Έλφσμποργκ (Σουηδία) - Πάφος (Κύπρος)
Πακσί (Ουγγαρία) - Κορβινούλ (Ρουμανία)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x