Γενικά

Αναπνέει ακόμα…

Μια «βαριά» φανέλα πάντα παίζει τον ρόλο της στα κρίσιμα σημεία… Η Ιταλία νίκησε με 81-76 το Ισραήλ στο Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής του πρώτου προκριματικού ομίλου του Ευρωμπάσκετ του 2011 και «έπιασε» στην πρώτη θέση τους αντιπάλους της, μένοντας «ζωντανή» στην προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά της Λιθουανίας και κάνοντας άνω κάτω το γκρουπ. Οι παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζάνι πήραν ένα προβάδισμα από την αρχή της αναμέτρησης, ολοκληρώνοντας το πρώτο μέρος στο +9.

Μια «βαριά» φανέλα πάντα παίζει τον ρόλο της στα κρίσιμα σημεία… Η Ιταλία νίκησε με 81-76 το Ισραήλ στο Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής του πρώτου προκριματικού ομίλου του Ευρωμπάσκετ του 2011 και «έπιασε» στην πρώτη θέση τους αντιπάλους της, μένοντας «ζωντανή» στην προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά της Λιθουανίας και κάνοντας άνω κάτω το γκρουπ. Οι παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζάνι πήραν ένα προβάδισμα από την αρχή της αναμέτρησης, ολοκληρώνοντας το πρώτο μέρος στο +9. Στο δεύτερο, αν και πιέστηκαν, βρήκαν τις απαραίτητες λύσεις και πήραν το πολύτιμο ροζ φύλλο.

Κορυφαίοι των δυο φορές πρωταθλητών Ευρώπης ήταν οι Μπαρνιάνι με 26 και Μπελινέλι με 14 πόντους. Από τους γηπεδούχους, διακρίθηκαν ο Κάσπι με 20 και ο Ελιγιάχου με 19 πόντους.


ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-22, 39-48, 60-69, 76-81

ΙΣΡΑΗΛ: Λιμονάντ 3, Μπλούθενταλ 7, Κάσπι 20, Μπερνστάιν 10, Ελιγιάχου 19, Χαλπερίν 15, Γκριν 2

ΙΤΑΛΙΑ: Τζιακέτι 5, Μαντσινέλι 9, Μπαρνιάνι 26, Μορντέντε 6, Κροσαριόλ 4, Τζίγκλι 6, Μπελινέλι 14, Μαεστράντζι 11


Πάντως, το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα δεν ευνόησε τους προαναφερόμενους, αφού το Μαυροβούνιο επικράτησε με 90-84 της Λετονίας στη Ρίγα και ξαναπέρασε στην κορυφή του γκρουπ, παίρνοντας το σχετικό προβάδισμα για την πρόκριση και έχοντας ένα σταθερό προβάδισμα από την αρχή της αναμέτρησης, όμως οι γηπεδούχοι πήγαν να κάνουν την "ανατροπή" στο τέλος. Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ντραγκίσεβιτς με 24 και Πέκοβιτς με 16. Από τους πρώην Σοβιετικούς, ξεχώρισε ο Κούκσικς με 22 πόντους.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x