Ελλάδα

Μπαρτζώκας: «Έχουμε παντελή απουσία συνέχειας και ρυθμού, δεν επιτρέπεται να έχουμε 21% στο τρίποντο»

Διαβάστε όλα όσα δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη του ημιτελικού του Stoiximan Super Cup κόντρα στο Περιστέρι.

Δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου μετά τη δύσκολη νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού κόντρα στο Περιστέρι έκανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά και στα στοιχεία που πρέπει να διορθωθούν ενόψει της συνέχειας.

Αναλυτικά όσα δηλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Ολυμπιακού:

«Συγχαρητήρια στο Περιστέρι. Είχε μια καλή απόδοση. Έχουμε μια παντελή απουσία συνέχειας και ρυθμού στο παιχνίδι μας. Εμείς δείχνουμε μη συμπαγείς, χρειάστηκε να πιεστούμε στο τέλος για να κερδίσουμε το αξιόμαχο Περιστέρι. Αυτά τα παιχνίδια είναι κάπως έτσι, τα οποία όμως αν τα χάσεις αντιμετωπίζεις πρόβλημα.

Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας ότι με τον Ολυμπιακό οι αντίπαλοι θα παίζουν χωρίς άγχος, θα σουτάρουν την μπάλα καλά. Σε μια ομάδα με τόσο καλούς σουτέρ, δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 21% στο τρίποντο, όταν τα περισσότερα από αυτά - περίπου 14,15 - ήταν μετά από κυκλοφορία και έξτρα πάσα. Πήραν spot-up πάρα πολύ καλοί σουτέρ και δεν τα έβαλαν. Ας δούμε τους συγκεκριμένους τομείς που πρέπει να βελτιωθούμε και να δουλέψουμε σε αυτούς. Έτσι είναι πάντα η διαδικασία»
.

Για τα παιχνίδια στην αρχή της σεζόν και για την απουσία του Φαλ: «Ο Φαλ δίνει μια σημαντική δυναμική σε κάθε είδους άμυνα που θέλουμε να παίξουμε. Και λόγω του μεγέθους του και λόγω της προσήλωσής του. Στην ουσία δένει τα κομμάτια. Το να πούμε ότι δεν ασχολούμαστε με την άμυνα και επικεντρωνόμαστε μόνο στην επίθεση είναι αφελές.

Εμείς το σημερινό παιχνίδι πρέπει να το δούμε ως συνέχεια των παιχνιδιών που έχουμε να παίξουμε για να είμαστε πιο συμπαγείς. Όλες οι ομάδες της Ευρωλίγκας δεν έχουν καλές εμφανίσεις σε αυτό το σημείο της σεζόν. Εμείς έχουμε τους περισσότερους διεθνείς και έπρεπε να δώσουμε περισσότερη άδεια.

Έχουμε παίκτες που είναι μη εγωιστές. Πολλοί από εκείνους δεν είναι ότι δεν θέλουν να ακολουθήσουν το πλάνο, είναι ότι έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στον τρόπο που σουτάρουν και συχνά πηγαίνουν βιαστικά, ενώ αυτή η ομάδα δεν έχει μάθει να παίζει βιαστικά. Όλοι πρέπει να περάσουμε από αυτή τη διαδικασία. Σήμερα είχαμε αυτά τα ποσοστά. Θα υπάρχουν και βραδιές που δεν θα βάζουμε τα καλάθια, όμως αν δείτε το παιχνίδι όταν φτάσαμε στο +10 βάζαμε σουτ και κάναμε σωστή άμυνα, όμως μετά αρχίσαμε να παίζουμε βιαστικά»
.

Για την αρχική πεντάδα που θέλει να επιλέξει: «Εξαρτάται. Δεν είμαι δογματικός σε αυτό, ούτε τα προηγούμενα χρόνια ήμουν. Αποφάσισα να έχω μια πιο σταθερή πεντάδα γιατί κάπως λειτουργούσε. Κάποιοι προτιμούν να ξεκινούν, κάποιοι να μπαίνουν από τον πάγκο. Θα δω τι λειτουργεί καλύτερα στην ομάδα μας και θα αποφασίσω. Η διεργασία που γίνεται πάντα σε μια ομάδα είναι να δεις τι λειτουργεί καλύτερα και να αποδεχτούν και εκείνοι αυτό που τούς λες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x