Η ιστορία της ΑΕΚ στην Ευρώπη είναι μεγάλη και δεν είναι λίγες οι φορές που διάσημοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν «υποκλιθεί» στους «κιτρινόμαυρους».

Η ΑΕΚ είναι ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος που έχει φτάσει στα προημιτελικά όλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων (αν προσμετρήσουμε σαν μια διοργάνωση το Κύπελλο Πρωταθλητριών και το Champions League).

Επίσης αποτελεί την πρώτη ελληνική ομάδα που έπαιξε σε ομίλους του Champions League. Τέλος κατάφερε να γίνει ο πρώτος σύλλογος της Ελλάδας που φτάνει στους «8» μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης για δύο συνεχόμενες χρονιές. Το 1996-97 και το 1997-98 στο Κύπελλο Κυπελλούχων.

Πάμε να θυμηθούμε τις βραδιές που ο «δικέφαλος αετός» κατάφερε να «πετάξει» πολύ ψηλά στην Ευρώπη.

10. Ρέιντζερς-ΑΕΚ 0-1 (1994-95, Προκριματικά Champions League)

Το βράδυ της 24ης Αυγούστου 1994 είναι ένα από τα πιο «γλυκά» στην ευρωπαϊκή ιστορία της ΑΕΚ. Η πρώτη πρόκριση ελληνικής ομάδας στους ομίλους του Champions League συνδυάστηκε με μια σπουδαία εμφάνιση και με μία μεγάλη νίκη στην έδρα μιας υπολογίσιμης ευρωπαϊκής ομάδας.

Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε πάει στη Σκωτία για να υπερασπιστεί το 2-0 του πρώτου αγώνα που έγινε στην Νέα Φιλαδέλφεια. Το γκολ του Σαβέφσκι ένα λεπτό πριν την λήξη του ημιχρόνου ήρθε να «κλειδώσει»μια ιστορική πρόκριση για την ΑΕΚ και να στείλει όλους τους φιλάθλους της ομάδας στα ουράνια. Η φάση του γκολ-ορόσημου για την «Ένωση» ξεκίνησε από τον Κωστή, ο οποίος μάζεψε μια κακή απόκρουση των παικτών της Ρέιντζερς, έδωσε αμέσως στα αριστερά στον Τσιάρτα και αυτός έκανε την παράλληλη μπαλιά για να βρει τον Τόνι Σαβέβσκι.

Ο Σκοπιανός με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από το ύψος του πέναλτι, πανηγυρίζοντας έξαλλα ένα τέρμα που δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ από τους ΑΕΚτζηδες όσα χρόνια πριν περάσουν.



ΑΕΚ: Ατματσίδης, Αγορογιάννης, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Βλάχος, Σαμπανάτζοβιτς, Σαραβάκος, Σαβέβσκι (75’ Σταματής) Κωστής, Τσιάρτας (85’ Κοπιτσής) Κασάπης


9. ΑΕΚ-Λιλ 1-0 (2006-07, Όμιλοι Champions League)



Πριν από εκείνο το ματς η ΑΕΚ δεν είχε νίκη στους ομίλους του Champions League. Ξεκινώντας με 1 βαθμό στα 3 πρώτα ματς, η επικράτηση απέναντι στη Λιλ ήταν μονόδρομος. Η αποβολή του Στάθη Ταυλαρίδη στο 22΄ διευκόλυνε τα πράγματα για τον «δικέφαλο αετό», αλλά η μπάλα δεν έμπαινε στο πλεκτό. Μάλιστα στο 69΄ ο Κεϊτα λίγο έλειψε να στείλει τους φιλάθλους των «κιτρινόμαυρων»στην…εντατική, αλλά το πλάσε που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε στόχο. Η λύτρωση για την ομάδα του Λορένθο Σέρα Φερέρ ήρθε με την άπιαστη βολίδα του Νίκου Λυμπερόπουλου έξω από την περιοχή στο 75΄.

Η «Ένωση» διαφύλαξε μέχρι το τέλος την πολυπόθητη νίκη που την κρατούσε μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση και παράλληλα έγραφε μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου. Εκείνη η φοβερή «ρουκέτα» που εξαπέλυσε ο Λυμπερόπουλος αποτέλεσε το έναυσμα για να πιστέψουν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας πολύ περισσότερο στις δυνάμεις τους και να πάρουν το «σκαλπ» και της Μίλαν, λίγες μέρες αργότερα.



ΑΕΚ: Σορεντίνο, Μόρας, Γεωργέας, Τσιρίλο, Δέλλας, Ζήκος, Έμερσον, Χετεμάι, Τόζερ, Λυμπερόπουλος, Σέζαρ


8. ΑΕΚ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-0 (1985-86, Κύπελλο UEFA 1ος γύρος)



Δεν είναι τυχαία η φράση στον ύμνο της ΑΕΚ που λέει «και της Ρεάλ το φόβητρο
έγινε τ’ όνομά σου». Η Ένωση πέτυχε μια από τις σπουδαιότερες ευρωπαϊκές νίκες της στις 15 Σεπτέμβριου του 1985, αφού έκανε τη Ρεάλ Μαδρίτης να «υποκλιθεί» με 1-0.

Παρόλο που οι «κιτρινόμαυροι»ηττήθηκαν στη ρεβάνς της Μαδρίτης με 5-0 και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης, εκείνη η νίκη με αντίπαλο την κάτοχο του Κυπέλλου UEFA του 1985 και του 1986 θα αποτελεί για πάντα μια γλυκιά ανάμνηση για τον κόσμο της ΑΕΚ. Η φοβερή και τρομερή Ρεάλ των Μπουτραγκένιο, Σάντσες, Σαντσίς και Μίτσελ δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση απέναντι στους ψυχωμένους παίκτες της ελληνικής ομάδας.

Σκόρερ του αγώνα ήταν o Παύλος Παπαϊωάννου που έβαλε ένα από τα πιο τρελά γκολ στην ευρωπαϊκή ιστορία της ΑΕΚ. Ο Παπαϊωάννου έκανε συρτό σουτ, η μπάλα αναπήδησε μπροστά στον Ισπανό τερματοφύλακα και κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Μάρτον Εστερχάζι. Ο Ούγγρος πήδηξε πάνω από την μπάλα, κάνοντας μια πανέξυπνη κίνηση που μπέρδεψε τον γκολκίπερ των Μαδριλένων. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως το μισό γκολ άνηκε σε αυτόν.



ΑΕΚ: Αρβανίτης, Χατζής, Αρμόδωρος, Μανωλάς, Γεωργαμλής, Καραγκιοζόπουλος, Δίντσικος, Πιάς (59’ Ακριβόπουλος) Σάντμπεργκ, Εστερχάζι, Παπαϊωάννου (78’ Χατζόπουλος).


7. ΑΕΚ-Ιντερ 3-2 (1971-72, Κύπελλο Πρωταθλητριών 1ος γύρος)



Στις 29 Σεπτεμβρίου του 1971, η ΑΕΚ πετύχαινε μια από τις σημαντικότερες νίκες στην ιστορία της,καθώς έριχνε στο καναβάτσο την Ίντερ των σπουδαίων Φακέτι και Ματσόλα.

Οι «κιτρινόμαυροι» βέβαια μπορεί να μην πανηγύρισαν την πρόκριση για την επόμενη φάση, καθώς η ιταλική ομάδα είχε κερδίσει στο «Τζουζέπε Μεάτσα» με 4-1, όμως η νίκη επί των πανίσχυρων τότε «νερατζούρι» έφτανε για να εντυπωσιάσει την Ευρώπη. Να θυμίσουμε πως τότε ο σύλλογος του Μιλάνου έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, εκεί που έχασε από τον φοβερό Άγιαξ εκείνης της εποχής.

Να σημειώσουμε πως τα γκολ για την ελληνική ομάδα είχαν πετύχει οι Βεντούρης, Παπαϊωάννου και Νικολαΐδης.



ΑΕΚ: Κωνσταντινίδης, Κεφαλίδης, Θεοδωρίδης, Τριανταφύλλου (26' Νικολαΐδης), Καραφέσκος (56' Νικολάου), Λαβαρίδης, Βεντούρης, Ψυμόγιαννος, Παπαεμμανουήλ, Παπαϊωάννου, Πομώνης.

6. ΑΕΚ-Πόρτο 6-1 (1978-79, Κύπελλο Πρωταθλητριών 1ος γύρος)



Μια νύχτα που η ΑΕΚ «έσκισε» τα δίχτυα του αντιπάλου όπως λέει και το σύνθημα της, καθώς κατάφερε να σκοράρει όχι μία, όχι δύο αλλά έξι φορές. Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1978 η μεγάλη ΑΕΚ εκείνης της εποχής είχε φιλοξενήσει την Πόρτο για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και την είχε «διαλύσει» με 6-1.

Τα γκολ της «Ένωσης» είχαν πετύχει οι Μπάγεβιτς (3’, 20’,) Αρδίζογλου (16’),Τάσος 39’, Νικολάου 58’ και Μαύρος 50’. Το τέρμα των Πορτογάλωνείχε πετύχει ο Ολιβέιρα στο 50’.

Στη ρεβάνς, η ΑΕΚ ηττήθηκε με 4-1,αλλά αυτό ήταν αρκετό για να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στον επόμενο γύρο βρέθηκε απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ του Μπράιαν Κλαφ (πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τέλος της χρονιάς) και αποκλείστηκε με δύο ήττες.



ΑΕΚ: Χρηστίδης, Μουσούρης, Μπ. Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου, Αρδίζογλου, Τάσος (53' Λάζ. Παπαδόπουλος), Νικολούδης, Μπάγεβιτς, Βιέρα, Μαύρος.


5. Ντέρμπι Κάουντι-ΑΕΚ 2-3 (1976-77, Κύπελλο UEFA 2ος γύρος)




Η Ένωση εκείνο το βράδυ θύμιζε μια καλοκουρδισμένη «ορχήστρα» και ο προπονητής της, Φράντισεκ Φάντρονκ έμοιαζε ως ο ιδανικός«μαέστρος» που ώθησε την ελληνική ομάδα να εμπλουτίσει με άλλο ένα δοξασμένο κεφάλαιο το βιβλίο της ιστορία της. Οι «κιτρινόμαυροι»νίκησαν στο «BaseballGround» τους Άγγλους και πήραν έτσι την πρόκριση για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA.

Οι αγγλικές ομάδες εκείνα τα χρόνια έμοιαζαν να είναι από άλλο πλανήτη και ήταν απίστευτα δύσκολο να τους κοντράρει οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Ωστόσο, το πρώτο ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια είχε λήξει με νίκη 2-0 υπέρ της ΑΕΚ.

Η ρεβάνς στην έδρα των Άγγλων στις 3 Νοεμβρίου του 1976 δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση. Η ομάδα από το Νησί κατάφερε να προηγηθεί με τον Τζορτζ στο 53’ αλλά η «Ένωση» έφερε γρήγορα τα πάνω-κάτω στο παιχνίδι. Ο Νικολούδης στο 64’ έφερε ισοφάρισε και ο Τάσος στο 77΄έβαλε μπροστά τον «δικέφαλο αετό» που άγγιζε μια τεράστια νίκη-πρόκριση. Την ποδοσφαιρική«παράσταση» της ΑΕΚ «υπέγραψε» ο Βάγκνερ στο 84’. Το μόνο που κατάφερε η Ντέρμπι ήταν να μειώσει με τον Ρίοχ στο 88΄.

Η βραδιά αυτή αποτέλεσε οδηγό για μελλοντικές ευρωπαϊκές επιτυχίες και έδειξε το δρόμο στις επόμενες «κιτρινόμαυρες»γενιές. Η αρμάδα του Νικολούδη, του Μαύρου και του Παπαϊωάννου άφηνε τη δική της σφραγίδα στο ευρωπαϊκό στερέωμα.



ΑΕΚ: Στεργιούδας, Θεοδωρίδης, Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου, Τάσος, Τσάμης (81’ Λ.Παπαδόπουλος), Νικολούδης, Βάγκνερ, Παπαϊωάννου (60’ Σκρέκης), Μαύρος.


4. ΑΕΚ-Ρεάλ Μαδρίτης 3-3 (2002-03, Όμιλοι Champions League)



Αν η ΑΕΚ ήταν λίγο πιο προσεκτική στο συγκεκριμένο ματς, τότε εκείνο το αξέχαστο βράδυ για όλους τους Ενωσίτες θα ήταν στην κορυφή της λίστας μας. Στις 2 Οκτωβρίου του 2002, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ των αμέτρητων εκατομμυρίων και των υπέρλαμπρων αστέρων, τα βρήκε σκούρα στη Νέα Φιλαδέλφεια και λίγο έλειψε να φύγει ηττημένη.

Η «βασίλισσα της Ευρώπης» ξεκίνησε το παιχνίδι με μεγάλους αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου όπως οι Κασίγιας, Ρομπέρτο Κάρλος,Μακελελέ, Καμπιάσο, Φίγκο, Ζιντάν και Ραούλ. Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ των Χιώτη, Κωστένογλου, Καψή, Κασάπη, Ζαγοράκη, Κατσουράνη, Μαλαδένη, Λάκη, Τσιάρτα και Νικολαϊδη, έδειξε τα «δόντια» της στους Μαδριλένους και τους έκανε να ιδρώσουν για να πάρουν αποτέλεσμα στο «Νίκος Γκούμας».

Η ΑΕΚ έχασε μοναδική ευκαιρία να κερδίσει τους αυθεντικούς «Γκαλάκτικος», καθώς προηγήθηκε με 3-1 στο 28΄ ύστερα από την εκπληκτική γυριστή κεφαλιά του Ντέμη Νικολαΐδη. Οι «μερένχες» όμως απάντησαν με τους Ζιντάν και Γκούτι, διαμορφώνοντας το τελικό 3-3. Τα πρώτα δυο τέρματα της «Ένωσης» πέτυχαν οι Τσιάρτας (απευθείας εκτέλεση φάουλ) και Μαλαδένης (κεφαλιά μετά από κόρνερ του Τσιάρτα), ενώ για τους Ισπανούς είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 ο Ζιντάν.

Αξίζει να τονισθεί το γεγονός πως εκείνη την ημέρα ο Μπάγεβιτς παρέταξε την ομάδα με 9 Έλληνες στην αρχική ενδεκάδα, οι οποίοι έγιναν 10 μετά την είσοδο του Μαλαδένη στο 13' στη θέση του Πετκόφ.



ΑΕΚ: Χιώτης, Κωστένογλου, Καψής, Ράιτ, Λάκης, Κασάπης, Ζαγοράκης (83' Σεντένο), Κατσουράνης, Πετκόφ (13' Μαλαδένης), Τσιάρτας (83' Ιβιτς), Νικολαΐδης.


3. Ρεάλ Μαδρίτης-ΑΕΚ (2002-03, Όμιλοι Champions League)



Ίσως η σπουδαιότερη ισοπαλία στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ένα ματς ουσιαστικό τελειωμένο για πολλούς, έκτος όμως από τους ποδοσφαιριστές της «Ένωσης» και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Οι «μερένχες» είχαν προηγηθεί με 2-0 στο ημίχρονο, χάρη στα 2 γκολ του Στιβ Μακμάναμαν. Ο τεχνικός του «δικέφαλου αετού» έβγαλε τους ηγέτες Βασίλη Τσιάρτα και Ντέμη Νικολαΐδη στο 54΄ και όλοι εκείνη τη στιγμή νόμισαν πως πετούσε λεύκη πετσέτα.

Όμως οι δύο αλλαγές που έκανε για να αλλάξει τις ισορροπίες του αγώνα, τον δικαίωσαν απόλυτα. Ίλια Ίβιτς και Βάλτερ Σεντένο συνδυάστηκαν άψογα στη φάση του γκολ τη ισοφάρισης της ΑΕΚ (2-2), με τον Κοσταρικανό μέσο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κασίγιας. Νωρίτερα είχε μειώσει σε 2-1 ο Κατσουράνης με πολύ όμορφη κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Σεντένο. Οι «κιτρινόμαυροι»κατάφεραν να δραπετεύσουν με την ισοπαλία από μια έδρα που προκαλούσε τρόμο σε όλη την Ευρώπη. Η Ρεάλ εκείνης της χρονιάς είχε στις τάξεις της μερικούς από τους ακριβότερους παίκτες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως οι φίλαθλοι των Μαδριλένων χειροκρότησαν τους παίκτες του ελληνικού συλλόγου μετά το τέλος της αναμέτρησης, καθώς με αυτόν τον τρόπο έδειξαν τον σεβασμό τους σε έναν αντίπαλο που κατάφερε να τους στερήσει τη νίκη και τις δύο φορές που τους αντιμετώπισε εκείνη τη χρονιά. Το 2-2 μέσα στο «Μπερναμπέου», πρόκειται για την μεγαλύτερη ανατροπή εκτός έδρας στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αυτό που είχε πετύχει η ΑΕΚ ήταν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!



ΑΕΚ: Χιώτης, Ζαγοράκης, Κωστένογλου, Ράιτ, Καψής, Κασάπης, Κατσουράνης, Γεωργάτος (69`Σεντένο), Λάκης, Τσιάρτας (54`Μαλαδένης), Νικολαΐδης (54`Ιβιτς).


2. ΑΕΚ-Μίλαν 1-0 (2006-07, Όμιλοι Champions League)



Όλο το βράδυ μπορεί να αποτυπωθεί με ένα όνομα. Ζούλιο Σέζαρ! Σε ένα κατάμεστο Ο.Α.Κ.Α η ΑΕΚ πρόσθεσε άλλη μια χρυσή στιγμή στο ευρωπαϊκό της ταξίδι όλα αυτά τα χρόνια.

Σε ένα ματς που στην αρχή ο Στέφανο Σορεντίνο έπρεπε να κατεβάσει ρολά για να κρατήσει το παιχνίδι στην ισοπαλία, ήρθε εκείνη η μαγική στιγμή που κάθε φίλαθλος και κάθε παίκτης ονειρεύεται. Το παιχνίδι είχε φτάσει στο 32ο λεπτό και η ΑΕΚ είχε κερδίσει φάουλ έξω από την περιοχή σε πλεονεκτική θέση. Ζούλιο Σέζαρ και Νίκος Λυμπερόπουλος ήταν πίσω από τη μπάλα και διεκδικούσαν την εκτέλεση. Τελικά το ιστορικό χτύπημα ανέλαβε ο Βραζιλιάνος, μια απόφαση που θα τον έβαζε για πάντα στην καρδιά των φιλάθλων της «Ένωσης». Ο εξτρέμ της ΑΕΚ εκτέλεσε πανέξυπνα δίπλα από το τείχος, αφήνοντας άγαλμα τον Ντίντα και στέλνοντας στον έβδομο ουρανό πάνω από 60.000 Ενωσίτες.

Η ΑΕΚ κατάφερε να κρατήσει το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος, παίζοντας έξυπνα και καλύπτοντας εξαιρετικά τους χώρους. Το σφύριγμα της λήξης, ανακούφισε τις χιλιάδες κόσμου που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο και έδωσε την ευκαιρία στην «Ένωση» να πανηγυρίσει μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της.

Να πούμε πως εκείνη η Μίλαν διέθετε στο ρόστερ της παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όπως οι Πίρλο, Κακά, Μαλντίνι, Ζέεντορφ, Ντίντα και Ιντζάγκι. Οι «ροσονέρι» εκείνη τη σεζόν είχαν φτάσει μέχρι την κατάκτηση του Champions League, κάτι που κάνει ακόμα πιο σπουδαίο το κατόρθωμα της ΑΕΚ.

Αυτή η μεγάλη νίκη έδωσε ανείπωτη χαρά στο λαό της ΑΕΚ που εκείνη τη μέρα ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητικός.





ΑΕΚ: Σορεντίνο, Τσιρίλο, Δέλλας, Παπασταθόπουλος, Τζιωρτζιόπουλος (78' Μόρας), Ζήκος, Έμερσον, Μαντούκα, Τόζερ (66' Κυριακίδης), ΖούλιοΣέζαρ (86' Χετεμάι), Λυμπερόπουλος.


1. ΑΕΚ-Κ.Π.Ρ 3-0 (1976-77, Προημιτελικά Κυπέλλου UEFA)



Η ομαδά που είχε δημιουργήσει ο Φάντρονκ με την πολύτιμη διοικητική βοήθεια του καλύτερου προέδρου στην ιστορία της Ένωσης, του Λουκά Μπάρλου έφτανε σε μια μεγάλη ανατροπή. Η «Ένωση» έπρεπε να ανατρέψει την ήττα που γνώρισε στην Αγγλία με 3-0 για να περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στη ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας, η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου ματς με δύο φοβέρα σουτ του Θωμά Μαύρου και μια άπιαστη κεφαλιά του Μίμη Παπαϊωάννου. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση και ο Φράντισεκ Φάντρονκ είχε μια περίεργη ιδέα που λίγα λεπτά αργότερα θα αποδεικνυόταν πανέξυπνη.

Ο Ολλανδός τεχνικός επέλεξε να αντικαταστήσει τον Λάκη Στεργιούδα με τον σπεσιαλίστα στα πέναλτι Νίκο Χρηστίδη στο 116΄. Ο τελευταίος απέκρουσε δύο πέναλτι και η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση στη ρώσικη ρουλέτα με 7-6. Με αυτό τον τρόπο ο Έλληνας τερματοφύλακας κατάφερε να βάλει το «λιθαράκι» του στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό έπος της ΑΕΚ.

Μπορεί η ελληνική ομάδα να αποκλείστηκε στη συνέχεια από την μετέπειτα τροπαιούχο Γιουβέντους, αλλά εκείνη η βραδιά θα μείνει για πάντα ανεξίτηλη στη μνήμη των απανταχού Ενωσιτών μέσα στο πέρασμα των χρόνων.



ΑΕΚ: Στεργιούδας (116’ Χρηστίδης), Θεοδωρίδης, Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου (115’ Ζαρζόπουλος), Τσάμης, Τάσος, Νικολούδης, Βάγκνερ, Παπαϊωάννου, Μαύρος

Για λίγο έμειναν έκτος λίστας οι νίκες της ΑΕΚ επί της Ντέρμπι Κάουντι (2-0, 1976-77) και επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν (2-0, 1999-2000).

Ευχή όλων η ΑΕΚ να περάσει το εμπόδιο της Σεντ Ετιέν για να προσθέσει άλλη μια «χρυσή» σελίδα στο βιβλίο της ένδοξης ευρωπαϊκής της ιστορίας.

Επιμέλεια: Νίκος Καρφής

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.