sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ντιέγκο Αλόνσο: Αντιμέτωπος με την… κατάρα της Τούμπας σε ένα «must win» ντέρμπι δίχως ελαφρυντικά!

Ο Ντιέγκο Αλόνσο θα επισκεφθεί για πρώτη του φορά την Τούμπα, σε ένα ντέρμπι που ο Παναθηναϊκός σκέφτεται μονάχα τη νίκη. Η προϊστορία όμως του επιφυλάσσει πολλές «παγίδες».

Προτού καλά - καλά συνειδητοποιήσουμε πως ξεκίνησε η Stoiximan Super League, υπήρξε η διακοπή των εθνικών ομάδων. Τώρα όμως αυτό το «διάλειμμα» τελείωσε και πλέον όλοι ετοιμάζονται για να πέσουν στη «μάχη» του πρωταθλητισμού.

Και ποιος θα ήταν πιο ωραίος τρόπος για επιστροφή στην αγωνιστική δράση από ένα ντέρμπι; Με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, για το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της σεζόν.

Μπορεί να είμαστε μόλις στην 4η αγωνιστική, το διακύβευμα όμως μοιάζει να είναι πολύ μεγαλύτερο, από απλώς τρεις βαθμούς.
Ο πρωταθλητής θέλει πάση θυσία τη νίκη, για να στείλει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι φέτος ο ΠΑΟΚ θα πάει για το back-to-back. Κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ άλλοτε στην 98χρονη ιστορία του.

Ντιέγκο Αλόνσο: Αντιμέτωπος με την… κατάρα της Τούμπας σε ένα «must win» ντέρμπι!

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Παναθηναϊκός του Ντιέγκο Αλόνσο, βρίσκεται σε «αναμμένα κάρβουνα». Η πρόκριση στη League Phase του Europa Conference League, ήταν μία τεράστιας σημασίας επιτυχία. Ο πρώτος στόχος για το «τριφύλλι» όμως, παραμένει η κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 15 χρόνια. Βέβαια οι τέσσερις βαθμοί που έχει συγκεντρώσει μέσα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν ικανοποιημένο.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο θα επισκεφθεί για πρώτη φορά τη Θεσσαλονίκη και την Τούμπα, με στόχο να κάνει ένα σπουδαίο διπλό. Η προϊστορία όμως δεν είναι σίγουρα με το μέρος του.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός εκτός από τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου, θα πρέπει να αντιμετωπίσει και μία άκρως αρνητική παράδοση που ακολουθεί πιστά τους προπονητές του Παναθηναϊκού, για πάνω από μία δεκαετία τώρα.
Η πρώτη επίσκεψη στην Τούμπα είναι πάντοτε εφιαλτική για τους νέους τεχνικούς του Παναθηναϊκού. Τα τελευταία χρόνια οι «πράσινοι» αλλάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον άνθρωπο που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου της ομάδας, κανένας εξ αυτών όμως δεν έχει καταφέρει να φύγει με θετικό αποτέλεσμα, από το κολαστήριο του ΠΑΟΚ.

Ντιέγκο Αλόνσο: Αντιμέτωπος με την… κατάρα της Τούμπας σε ένα «must win» ντέρμπι!

Με τους τελευταίους οκτώ προπονητές οι ήττες έπεσαν… βροχή, με εξαίρεση έναν και μοναδικό βαθμό που κατάφερε να πάρει ο Αντρέα Στραματσόνι. Μονάχα ο Ιταλός «απέδρασε» από την Τούμπα με ισοπαλία, το 2016 (1-1, 15/05).
Όλοι οι υπόλοιποι, από τον Φατίχ Τερίμ, μέχρι και τον Φάμπρι, έφυγαν με σκυφτό το κεφάλι.



Αναλυτικά η λίστα:
Φατίχ Τερίμ ήττα με 2-1 (28/01/2024)
Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήττα με 2-1 (06/02/2022)
Λάζλο Μπόλονι ήττα με 2-1 (20/12/2020)
Γιώργος Δώνης ήττα με 2-0 (29/10/2018)
Μαρίνος Ουζουνίδης ήττα με 3-0 (09/04/2017)
Αντρέ Στραματσόνι ισοπαλία με 1-1 (15/05/2016)
Γιάννης Αναστασίου ήττα με 2-1 (06/10/2013)
Φάμπρι Γκονζάλεζ ήττα με 2-0 (17/03/2013)

Ο τελευταίος που κατάφερε να ξεφύγει από αυτή την «κατάρα» ήταν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, όταν το 2011 «άλωσε» την Τούμπα, χάρη στον Σωτήρη Νίνη, ο οποίος πέτυχε το μοναδικό γκολ εκείνης της αναμέτρησης (1-0, 06/02/2011). Μετά τον Φερέιρα το… χάος.



Ο Αλόνσο όμως δεν θα είναι εντελώς αβοήθητος στην αναμέτρηση, καθώς στο πλάι του θα έχει έναν ποδοσφαιριστή που του αρέσκεται να αντιμετωπίζει τους Θεσσαλονικείς.

Ο Τάσος Μπακασέτας είναι ο παίκτης στον οποίο θα μπορέσει να στηριχτεί ο Ουρουγουανός, καθώς ο «Δικέφαλος» είναι ένας εκ των αγαπημένων αντιπάλων του Έλληνα διεθνή. Τα περισσότερα γκολ του απέναντι σε ελληνική ομάδα, ο Μπακασέτας τα έχει πετύχει κόντρα στον Λεβαδειακό (7), ενώ αμέσως μετά στη λίστα του έρχεται ο ΠΑΟΚ (4).

Ντιέγκο Αλόνσο: Αντιμέτωπος με την… κατάρα της Τούμπας σε ένα «must win» ντέρμπι!

Το γκολ είναι ένα στοιχείο που ξεχωρίζει στον τρόπο παιχνιδιού του Μπακασέτα και αυτό οι ασπρόμαυροι το έχουν αντιληφθεί πλήρως στην πάροδο των χρόνων. Έχουν δει τον αρχηγό της Εθνικής να σκοράρει εναντίον τους με τις φανέλες του Πανιωνίου, της ΑΕΚ και πιο πρόσφατα του Παναθηναϊκού.

Ο Μπακασέτας θα πρέπει να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό στην Τούμπα για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να σπάσει αυτό το αρνητικό σερί που τρέχει εδώ και 13 ολόκληρα χρόνια.

Και όλα αυτά σε μία αναμέτρηση που χαρακτηρίζεται ως «must win», καθώς οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα βάλει τους «πράσινους» από πολύ νωρίς μέσα στη σεζόν, σε μία κατάσταση εσωστρέφειας και αφόρητης πίεσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x