sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Φαινόμενο Γκιόκερες: Έχει υψηλότερο ratio στο σκοράρισμα από Εμπαπέ, Χάαλαντ και Κέιν!

Ο Βίκτορ Γκιόκερες αποτελεί έναν θαυματουργό στράικερ, ο οποίος διαθέτει εντυπωσιακά νούμερα και συμμετέχει στο σκοράρισμα μέσα από γκολ και ασίστ.

Εκρηκτική εκκίνηση στη σεζόν έχει πραγματοποιήσει ο Βίκτορ Γκιόκερες και στη Σπόρτινγκ τρίβουν τα χέρια τους. Ο θαυματουργός στράικερ παρέμεινε στην ομάδα της Λισαβόνας για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμα και αν συνεχίσει αυτές τις εμφανίσεις, μοιάζει δεδομένο πως η ρήτρα των 100 εκατ. ευρώ θα πληρωθεί και μάλιστα με χαρακτηριστική ευκολία από τους ενδιαφερόμενους. Οι οποίοι παρεμπιπτόντως είναι αρκετοί τους τελευταίους μήνες…

Ο 26χρονος επιθετικός έχει προλάβει σε λιγότερο από έναν μήνα που τρέχει η σεζόν, να μετρήσει 10 γκολ και 5 ασίστ. Όλα αυτά σε επτά αναμετρήσεις! Ο Γκιόκερες έχει πετύχει επτά γκολ και έχει μοιράσει μία τελική πάσα σε 4 ματς στο πρωτάθλημα, ενώ έχει γράψει δύο ασίστ και στον τελικό του Σούπερ Καπ Πορτογαλίας. Σε αυτά να προσθέσουμε και τα δύο παιχνίδια με την εθνική Σουηδίας για το Nations League, στα οποία πρόλαβε να πετύχει 3 τέρματα και να φτιάξει άλλα 2. Δεν το λες και άσχημα, μάλλον…

Ο Γκιόκερες αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή που πάνω απ’ όλα προσφέρει στην ομάδα του. Λειτουργεί πρωτίστως για το σύνολο και στη συνέχεια για τον εαυτό του. Δεδομένα, τον ενδιαφέρει λιγότερο να γράφει νούμερα, τα οποία ασφαλώς είναι πολύ υψηλά και θα του αποφέρουν μια ακριβή μεταγραφή σε ένα club ακόμη μεγαλύτερο από τη Σπόρτινγκ. Σε ένα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου…



Αν κάνει κανείς μια ανασκόπηση των τελευταίων 365 ημερών, θα αντιληφθεί πως ο Σουηδός αποτελεί ένα φαινόμενο. Ασφαλώς, δεν κάνουμε έναν παραλληλισμό με το… πραγματικό φαινόμενο, τον σπουδαίο Βραζιλιάνο στράικερ, Ρονάλντο. Αλλά πρέπει κάπως να αναδείξουμε και την σπουδαιότητα των επιτευγμάτων του τον τελευταίο χρόνο. Αυτά που τον τοποθετούν στην κορυφή μιας σχετικής λίστας, μπροστά από… φτασμένα ονόματα και ποδοσφαιριστές που στη συνείδηση του κόσμου θεωρούνται ως οι κορυφαίοι του αθλήματος αυτή τη στιγμή.

Ο Γκιόκερες έχει το υψηλότερο ratio αυτή τη στιγμή. Τι εννοούμε; Ότι διαθέτει τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο σκοράρισμα της ομάδας του ανά αγώνα. Πόσα… αθροιστικά γκολ και ασίστ μετράει ανά αγώνα τον τελευταίο χρόνο. Και βάζουμε μέσα στην εξίσωση ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει τουλάχιστον 20 αγώνες, συμπεριλαμβανομένου των τοπ-20 πρωταθλημάτων.



Ο Σουηδός σέντερ φορ σε 58 αναμετρήσεις σε αυτό το διάστημα έχει ratio 1.26. Συνδυαστικά γκολ και ασίστ ανά αγώνα. Δηλαδή, συμμετέχει σε κάθε ματς, αναλογικά, στο σκοράρισμα, είτε βρίσκοντας δίχτυα, είτε δημιουργώντας το τέρμα κάποιου συμπαίκτη του! Την ίδια ώρα, μόλις τρεις ακόμη ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη έχουν ratio πάνω από 1. Ο Ντε Γιονγκ της Αϊντχόφεν είναι στο νούμερο 2 της λίστας με 1.13, ο Κέιν της Μπάγερν ακολουθεί με 1.10 και ο Εμπαπέ μετράει 1.08.

Από κάτω και στους παίκτες που συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα, βρίσκουμε πολλά μεγάλα ονόματα, επίσης! Ο Χάαλαντ της Σίτι στην 5η θέση με 0.96, ο Σαλάχ της Λίβερπουλ στην 6η με 0.94, ο Γκρουλ της Βέρντερ Βρέμης στην 7η με 0.88, ο Πάλμερ της Τσέλσι στην 8η με 0.83, ο Ομπαμεγιάνγκ της Αλ Καντζίγια (και πρώην της Μαρσέιγ) στην 9η με 0.83. Τη λίστα ολοκληρώνει ο Ικάρντι της Γαλατάσαραϊ με 0.83.



Ο Βίκτορ Γκιόκερες φιγουράρει στην κορυφή της εν λόγω λίστας και είναι μια απόδειξη του πόσο επιδραστικό είναι το στιλ παιχνιδιού του. Όπως και το πόσο επηρεάζει την ομάδα του (είτε μιλάμε για τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, είτε για την εθνική Σουηδίας) μέσα στο 90λεπτο. Ένας χαρισματικός φορ, με μεγάλη ικανότητα στο σκοράρισμα αλλά και στη δημιουργία.

Αντί επιλόγου, τα αδιανόητα στατιστικά του με τα «λιοντάρια». Ένας χρόνος και κάτι μήνες είναι αρκετοί για να γράψει μέχρι και σήμερα που μιλάμε 55 παιχνίδια, στα οποία έχει βρει δίχτυα 50 φορές και έχει μοιράσει 18 ασίστ. Απλά… serial killer!

Φαινόμενο Γκιόκερες: Έχει υψηλότερο ratio στο σκοράρισμα από Εμπαπέ και Κέιν!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x