sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το απόλυτο φέτος αποχαιρέτησε από νωρίς

Η 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, όμως είναι βέβαιο πως καμία από τις ομάδες δεν θα καταφέρει να κάνει το 4/4, κάτι που στο παρελθόν δεν βλέπαμε και τόσο σπάνια.

Τα τελευταία χρόνια είχαμε την τύχη να απολαμβάνουμε ένα τρομερά αμφίρροπο πρωτάθλημα και η φετινή σεζόν δείχνει από την αρχή της να μην απογοητεύει.

Άλλη μία χρονιά ξεκινάει και κανείς δεν μπορεί να δώσει με σιγουριά τον τίτλο του φαβορί, σε έναν από τους τέσσερις διεκδικητές. Οι ομάδες ακόμη προσπαθούν να ενσωματώσουν τους καινούργιους τους παίκτες και μέχρι να μπουν ξανά σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς θέλουν χρόνο και υπομονή.

Αυτό βλέπουμε και με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, με τα κλαμπ να πραγματοποιούν απρόσμενες γκέλες, με εξαίρεση τον ΠΑΟΚ που δεν έκανε το 4/4 λόγω της ισοπαλίας με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, το βράδυ της Κυριακής (15/09, 0-0).

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με την εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από τον Asteras AKTOR (18/08, 0-1), ενώ ακολούθησε και η ισοπαλία με την Athens Kallithea, με τους «πράσινους» να σώζουν» την παρτίδα στο φινάλε με τον Τετέ (01/09, 2-2). Σειρά πήρε η ΑΕΚ που δεν κατάφερε να «λυγίσει» την αντίσταση της Λαμίας μέσα στην OPAP Arena, χάνοντας ένα… τσουβάλι ευκαιρίες. Τελευταίος στον χορό μπήκε ο Ολυμπιακός που έμεινε «άσφαιρος» απέναντι στον Παναιτωλικό (15/09, 0-0) και τους οπαδούς στις κερκίδες του Γεώργιος Καραϊσκάκης να μένουν με το παράπονο, για τις χιλιάδες σέντρες που είδαν να καταλήγουν στο κενό.



Το απόλυτο χάθηκε από νωρίς φέτος για όλες της ομάδες, κάτι που στον 21ο αιώνα οι Πειραιώτες δείχνουν μία τρομερή σταθερότητα.
Από την σεζόν 2000/01 μέχρι και φέτος, ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει σε οκτώ διαφορετικές περιπτώσεις να κάνει το 4/4 στις πρώτες ισάριθμες αγωνιστικές. Κάτι που ίσως να ήταν και αναμενόμενο για πολλούς, καθώς στα 18 πρωταθλήματα των ερυθρόλευκων, πολλά εξ αυτών «κλείδωναν» από πολύ νωρίς, με τον Ολυμπιακό να χτίζει γρήγορα τεράστιες διαφορές.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη πλευρά το έχει πετύχει τρεις φορές. Η πρώτη ήταν την χρονιά που κατέκτησε το τελευταίο του πρωτάθλημα, τη σεζόν 2009/10, με τις άλλες δύο να είναι απανωτές στο περσινό και προπέρσινο πρωτάθλημα.

Stoiximan Super League: Το απόλυτο φέτος αποχαιρέτησε από νωρίς

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ το έχουν πετύχει μόλις μία χρονιά. Οι Θεσσαλονικείς το 2018/19 τότε που έφτασαν στην κορυφή της Ελλάδος ως αήττητοι και η Ένωση το 2007/08 που πλησίασε κοντά στην κατάκτηση ενός πολύ αμφιλεγόμενου πρωταθλήματος το οποίο στιγματίστηκε από την υπόθεση Βάλνερ.

Σίγουρα το πιο εντυπωσιακό απ’ όλα είναι πως τη σεζόν 2016/17 ο Πλατανιάς είχε καταφέρει το απόλυτο 4/4, με τους Κρητικούς να κάνουν μόνο νίκες στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. Για την ιστορία, οι Κρητικοί εκείνη τη σεζόν τερμάτησε στην 7η θέση, το καλύτερο πλασάρισμα στην βαθμολογία στα χρονικά της ομάδας.

Μπορεί το απόλυτο να μην πραγματοποιήθηκε από καμία ομάδα φέτος, όμως αν η ΑΕΚ καταφέρει να «σπάσει» την αντίσταση του Βόλου σήμερα το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια (16/09, 20:00), τότε θα πιάσει κορυφή και θα βρίσκεται αγκαλιά με τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, στους 10 βαθμούς.

Τελευταία φορά που είχαμε τριπλή ισοβαθμία στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, στην 4η αγωνιστική, ήταν το μακρινό 2008/09 με τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Εργοτέλη να μοιράζονται την κορυφή με 10 βαθμούς έκαστος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x