sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Χρήστος Τζόλης: Ένα «όπλο» στα χέρια του Γιοβάνοβιτς που είναι έτοιμο να… εκπυρσοκροτήσει!

Ο Χρήστος Τζόλης έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήρια του σε διασυλλογικό επίπεδο και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι έτοιμος να τον εντάξει για τα καλά και στην γαλανόλευκη.

Η νέα Εθνική Ελλάδος, η γαλανόλευκη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, παρουσιάστηκε στο φίλαθλο κοινό της χώρας και τα πρώτα δείγματα γραφής ήταν άκρως θετικά.

Απέναντι σε Φινλανδία (07/09, 3-0) και σε Ιρλανδία (10/09, 0-2) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε το απαραίτητο 2/2 που απαιτούταν για να ξεκινήσει θετικά στο Nations League και για να έχει από νωρίς την ηρεμία του ο Γιοβάνοβιτς, μέχρι η ομάδα να ανασυνταχθεί ξανά για τη δύσκολη «μάχη» που την περιμένει στο «Γουέμπλεϊ», απέναντι στην Αγγλία (10/10).

Μέσα σε δύο 90λεπτα, παρουσιάστηκαν πολλοί και διαφορετικοί πρωταγωνιστές. Από τον αρχισκόρερ Φώτη Ιωαννίδη, στον δημιουργό Τάσο Μπακασέτα, έως και τον «βράχο» στα μετόπισθεν Κωνσταντίνο Κουλιεράκη.

0

Ένας από τους παίκτες που τράβηξε αρκετά από τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, είναι και ο Χρήστος Τζόλης. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός της Μπριζ, αγωνίστηκε βασικός στην Ιρλανδία και ήταν αυτός που καθάρισε την υπόθεση νίκη για την Ελλάδα, με ένα γκολ που πιθανότατα ο Κόλινς θα το θυμάται για το υπόλοιπο της ζωής του.

Ο Έλληνας διεθνής κατέβασε άψογα την μπάλα με το κεφάλι, από την πάσα του Μπακασέτα και με μία προσποίηση, εξουδετέρωσε τον αμυντικό της Ιρλανδίας που μάταια τον κυνηγούσε, μέχρι να εκτελέσει ιδανικά τον Κέλεχερ για το 2-0 στο 87ο λεπτό.



Ο Τζόλης φαίνεται σιγά σιγά να μεταφέρει τις εκπληκτικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί τους τελευταίους μήνες και στην Εθνική ομάδα, δημιουργώντας ευχάριστους προβληματισμούς στο κεφάλι του Σέρβου τεχνικού.

Άλλωστε και στο Βέλγιο, οι οπαδοί της Μπρίζ έχουν ξετρελαθεί μαζί του, με τον 22χρονο να μετράει συνολικά οκτώ συμμετοχές με συνολικά τέσσερα γκολ (σε εθνικό και διασυλλογικό επίπεδο). Από την αρχή φάνηκε πως το Βέλγιο θα του… ταίριαζε, καθώς στην επίσημο ντεμπούτο του, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, με εντυπωσιακό τελείωμα εντός περιοχής, στην ήττα της ομάδας του στο Σουπερ Καπ Βελγίου, απέναντι στην Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ (20/07, 2-1).



Το άλμα που πραγματοποίησε στα 19 του, από τον ΠΑΟΚ στην Νόριτς, εκ του αποτελέσματος τουλάχιστον, δεν του βγήκε. Στην Αγγλία δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στη νέα τάξη πραγμάτων που βρήκε. Ακολούθησε ένας δανεισμός στην Τβέντε, που διήρκησε μόλις έξι μήνες, μέχρι το καλοκαίρι του 2023 πάρει την καλύτερη απόφαση της καριέρας του.

Ο Χρήστος Τζόλης γνωρίζει τις ικανότητες του και την προοπτική του εξωτερικού δεν ήθελε να την παρατήσει με την πρώτη δυσκολία που αντιμετώπισε. Δεν επέστρεψε πίσω στην Ελλάδα και αντιθέτως επέλεξε να κάνει ένα μικρό βήμα πίσω (στη θεωρία πάντα), υπογράφοντας στη Bundesliga 2 για χάρη της Φορτούνα Ντίσελντορφ και εκεί ξεκίνησε το πραγματικό… πάρτι.

Εκεί ο Τζόλης βρήκε και πάλι τον πραγματικό του εαυτό. Μέσα στο κατάλληλο περιβάλλον, είδε μία ολόκληρη ομάδα να στηρίζεται πάνω του και εκείνος χωρίς δεύτερη σκέψη, πήρε τον ρόλο του ηγέτη και δεν απογοήτευσε.

Αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της επίθεσης, μεταμορφώθηκε σε ένα «κανόνι» για λογαριασμό της Φορτούνα, με τον αγώνα για την άνοδο της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια του γερμανικού ποδοσφαίρου, να ξεκινάει από τα δικά του πόδια.

Μέσα σε 37 συμμετοχές, σκόραρε 24 τέρματα, ενώ μοίρασε και 10 ασίστ, με το όνομα του να γίνεται ένα ασταμάτητο σύνθημα στα χειλή των οπαδών της ομάδας. Ενώ μάλιστα οι φίλαθλοι τον αγάπησαν τόσο που πραγματοποίησαν έρανο, με σκοπό να μαζέψουν το χρηματικό ποσό των 3, εκατομμυρίων ευρώ, για να πληρωθεί η ρήτρα του στη Νόριτς και να παραμείνει παίκτης της Φορτούνα.

Οι εκπληκτικές του εμφανίσεις οδήγησαν την ομάδα του Ντάνιελ Τιούνε, μέχρι και τα play offs ανόδου απέναντι στην Μπόχουμ. Εκεί η μοίρα του έπαιξε σκληρό παιχνίδι και μετά το εντυπωσιακό εκτός έδρας 3-0 του πρώτου γύρου, η Φορτούνα ηττήθηκε με το ίδιο σκορ εντός έδρας και έχασε την άνοδο στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Οι Γερμανοί μπορεί να μην ανέβηκαν κατηγορία, παρ’ όλα αυτά κάλυψαν τη ρήτρα του και τον απέκτησαν από τη Νόριτς.

Η μεταγραφολογία δεν σταμάτησε γύρο από το όνομα του, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, με ομάδες από ολόκληρη την Ευρώπη να ασχολούνται έντονα με την περίπτωση του.

Τελικά η μεγάλη νικήτρια, που έπεισε τον Τζόλη να βάλει την υπογραφή του, ήταν η Κλαμπ Μπριζ, η οποία κατέθεσε 6,5 εκατομμύρια στη Φορτούνα και τον έκανε δικό της.



«Το μέλλον του ανήκει» και «Ουρανός είναι το ταβάνι του». Φράσεις όπως αυτές, πολλές φορές χαρακτηρίζονται (και δικαίως) ως γραφικές. Στην προκειμένη περίπτωση όμως μοιάζουν πέρα για πέρα αληθινές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x