sport-fm.gr ΘΕΜΑ

«Κακό» το αριστερό πόδι του Ιωαννίδη; Καλύτερα να το ξανασκεφτούμε…

Το ζύγισε, έκανε την τέλεια επαφή και σκόραρε. Ο Κέλεχερ δεν υπολόγιζε στο «κακό» αριστερό πόδι του Ιωαννίδη. Λάθος. Γιατί ο Φώτης έχει αποδείξει πως «εκτελεί» ολόσωστα και με αυτό.

Έδειξε το δρόμο για τη νίκη. Ξανά. Σαν να έχει βαλθεί σε κάθε εμφάνισή του, είτε με τον Παναθηναϊκό, είτε με την Εθνική Ελλάδας, ν’ αυξάνει τη χρηματιστηριακή του αξία. Και τώρα το έκανε και με τρόπο που δεν το συνηθίζει, αλλά που δεν θα πρέπει, πια, να προκαλεί καμία έκπληξη.

Κι αν το αριστερό του πόδι θεωρείται «κακό», τότε, ο Φώτης Ιωαννίδης απέδειξε πως το έχει προπονήσει. Και τελικά ίσως να μην είναι όσο «κακό» μπορεί να θεωρεί ο κόσμος. Ή οι αντίπαλοι τερματοφύλακες.

Όσο κι αν στην περίπτωση του Κουίβιν Κέλεχερ προφανώς και μας ευνόησε πέρα ως πέρα η κακή εκτίμηση του πορτιέρε της Λίβερπουλ και το γεγονός πως ίσως δεν έδωσε τόση βαρύτητα στο σουτ του Έλληνα επιθετικού.





Η αλήθεια είναι πως είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού τα γκολ που είχε πετύχει με το αριστερό πόδι πριν από αυτό στο Δουβλίνο, το βράδυ της Τρίτης. Και όλα τα προηγούμενα ήταν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Και εκτός από ένα που ήταν απλά ένα σπρώξιμο της μπάλας σε κενή εστία, όλα τα υπόλοιπα περιλαμβάνουν και δυσκολία, αλλά και … τέχνη.

Υπάρχουν αυτές οι στιγμές που το δεξί του πόδι το χρησιμοποιεί για να μαζεύει την μπάλα, προκειμένου να εκμεταλλευτεί το χώρο που μπορεί να δώσει στο αριστερό του και ν’ απειλήσει την εστία. Όπως το έκανε από την κάθετη του Κώτσιρα σε ματς με τη Λαμία στη Λεωφόρο τον Απρίλη του 2022, χαρίζοντας τη νίκη (1-0) στο «τριφύλλι».


Ίδια κίνηση και ιδανικό τελείωμα με το αριστερό, στέλνοντας τον γκολκίπερ να «ξαπλώσει» στη δεξιά του γωνία, με την μπάλα να κατευθύνεται στο κέντρο της εστίας με μεγάλη δύναμη στις καθυστερήσεις. Αυτό συνέβη σε παιχνίδι με τον ΟΦΗ τον Δεκέμβρη του 2022 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για να σωθεί ένας βαθμός για τους «πράσινους».


Το πιο εντυπωσιακό από τα γκολ του Φώτη Ιωαννίδη με το αριστερό πόδι, σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2023 στο Περιστέρι. Με σλάλομ ώστε ν’ αποφύγει δυο μαρκαρίσματα, πέταξε την αριστερή «οβίδα» στα δίχτυα του Γιαννιώτη, ενώ μάλιστα, διαμόρφωσε και το τελικό 2-0 λίγο αργότερα με εκτέλεση πέναλτι… με το δεξί. «Ντοπιέτα» με διαφορετικά πόδια. Έτσι απλά…


Στο Βόλο στα τέλη του Απρίλη του 2023 καταφέρνει να σκοράρει με το αριστερό σε κενή εστία ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου της αναμέτρησης της Stoiximan Super League.


Το τελευταίο του «χτύπημα» ήρθε στο Ηράκλειο. Τον Μάρτιο του 2024, επί Φατίχ Τερίμ, ο Παναθηναϊκός είδε τον ΟΦΗ να του κάνει ανατροπή στο σκορ και τελικά ο Σπόραρ διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Ο Ιωαννίδης είχε ανοίξει το σκορ φεύγοντας έξυπνα στο χώρο από την κάθετη του Μπερνάρ για να πλασάρει στην κίνηση με το αριστερό. Ίσως θα έπρεπε να το έχει κάνει και σε φάση στο δεύτερο 45λεπτο, όπου επέλεξε το εξωτερικό φάλτσο του δεξιού του ποδιού και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x