sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τι διαφορετικό περιμένουμε από τους 14 της Σούπερ Λίγκας στην επανέναρξη του πρωταθλήματος

Το sport-fm.gr καταγράφει τα πράγματα που περιμένουμε να δούμε αλλαγμένο στις ομάδες της Stoiximan Super League, μετά τη διακοπή.

Η πρώτη διακοπή των εθνικών ομάδων έφτασε στο τέλος της, με την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League να πλησιάζει και τους 14 συλλόγους της κατηγορίας να ετοιμάζονται για την επιστροφή στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Με τους προπονητές να έχουν βγάλει τα πρώτα τους συμπεράσματα μετά το πέρας των τριών πρώτων αγώνων του πρωταθλήματος, αλλά και αρκετές μεταγραφικές κινήσεις να ολοκληρώνονται στο διάστημα αυτό, παρουσιάζει ενδιαφέρον το τι αλλαγές ενδέχεται να δούμε από τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας, μετά το πρώτο φετινό international break.

Το sport-fm.gr κατέγραψε τα δεδομένα και για τους 14 της κατηγορίας και σας παρουσιάζει τι διαφορετικό περιμένουμε από αυτούς!

Ολυμπιακός


Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 3/3 έχοντας ένα θεωρητικά βατό πρόγραμμα πριν τη διακοπή, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να περιμένει σίγουρα περισσότερα πράγματα δημιουργικά από την ομάδα του.

Φυσικά, μένει να δούμε και αν θα εμφανιστούν από τώρα οι νεοαποκτηθέντες Γουίλιαν και Ολιβέιρα, που αποτέλεσαν τα τελευταία, χρονικά, μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού, με τον Βραζιλιάνο ειδικά να φέρνει προσδοκίες για τη βοήθεια που δύναται να δώσει μεσοεπιθετικά.

Παράλληλα, παρουσιάζει ενδιαφέρον το αν ο Βάσκος τεχνικός θα αρχίσει να βάζει περισσότερο στο ροτέισον τους παίκτες από την Κ19, με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις να πλησιάζουν κι αυτές...

Το εντός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό λοιπόν, φαντάζει βολικό για να δοκιμάσει κάποια πράγματα ο Μεντιλίμπαρ.

ΠΑΟΚ



Η έτερη ομάδα που έκανε το απόλυτο τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, με τους Θεσσαλονικείς βέβαια να αντιμετωπίζουν και αυτοί τις δυσκολίες τους, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Κι εδώ είχαμε νέες μεταγραφικές κινήσεις, με τους Μπακαγιόκο, Κόλεϊ αλλά και Λόβρεν να αποκτώνται και να δίνουν έξτρα λύσεις στον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Μένει να δούμε πόσο γρήγορα θα ενσωματώσει τους νέους του ποδοσφαιριστές ο Ρουμάνος προπονητής, που στην προκειμένη περίπτωση έχει μπροστά του ένα ιδιαίτερα απαιτητικό, εντός έδρας, κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Πολύ σημαντική λοιπόν κρίνεται και η επιστροφή του Τάισον, ο οποίος είχε χάσει το ματς με τον Ατρόμητο.



ΑΕΚ



Μετά το ζόρικο ξεκίνημα, που συνοδεύτηκε και από μία απροσδόκητη, εντός έδρας γκέλα ενάντια στη Λαμία, η Ένωση πήγε ήρεμη στη διακοπή χάρη στο ευρύ διπλό στη Λιβαδειά.

Η Ένωση θέλει τώρα να συνεχίσει αναλόγως υποδεχόμενη τον Βόλο, με την πιθανότατη επιστροφή του Γιόνσον να ανακουφίζει τον Ματίας Αλμέιδα, καθώς ο Δανός έλειψε από τους «κιτρινόμαυρους» το προηγούμενο διάστημα.

Μεταγενέστερα, ο Αργεντινός προπονητής περιμένει και τον Μπρινιόλι, που ανεβάζει στροφές, την ώρα που ο Στρακόσα έχει κάνει μια τουλάχιστον προβληματική εκκίνηση στην καριέρα του με τα κιτρινόμαυρα.

Ο δε Πιερό, ενδέχεται να είναι κι αυτός διαθέσιμος, μόλις λίγες ημέρες μετά την προσθήκη του στη γραμμή κρούσης της ΑΕΚ.

Άρης



Αήττητος στα πρώτα τρία ματς του πρωταθλήματος, αλλά με δύο ισοπαλίες και μία μόνο νίκη, βαθμολογική συγκομιδή που δεν αφήνει ευχαριστημένους τους Θεσσαλονικείς.

Και η συνέχεια δεν είναι εύκολη, με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να αντιμετωπίζει κατά σειρά ΟΦΗ (εκτός), Ολυμπιακό (εντός) και ΠΑΟΚ (εκτός).

Παρουσιάζει λοιπόν ενδιαφέρον το πώς θα διαχειριστεί ο τεχνικός του Άρη το άκρως απαιτητικό πρόγραμμα που ακολουθεί, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν περαιτέρω βαθμοί και παράλληλα σημαντικό έδαφος για τις πρώτες θέσεις.

Asteras AKTOR


Η ομάδα που αναμένεται πιο διαφορετική από κάθε άλλη, καθώς άλλαξε προπονητή! Ο Μίλαν Ράσταβατς αποτελεί παρελθόν, ο πολύς Κλοντ Μακελελέ είναι προ των πυλών και ο Στάικος Βεργέτης θα αναλάβει να καθοδηγήσει τους Αρκάδες για ένα ματς, αυτό ενάντια στον Ατρόμητο.

Το ξεκίνημα του Asteras στη σεζόν περιλάμβανει δύο σπουδαία εκτός έδρας αποτελέσματα με Παναθηναϊκό και Άρη αλλά και μία απροσδόκητη εντός έδρας ήττα από τον Βόλο, με την αναμέτρηση κόντρα στους Περιστεριώτες να είναι σίγουρα ειδικών συνθηκών μετά την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας.

Παναθηναϊκός



Από τα μεγαλύτερα... μυστήρια μέχρι τώρα. Την ώρα που οι «πράσινοι» έχουν παρουσιάσει εξαιρετικό πρόσωπο στην Ευρώπη, βγάζοντας το λάδι στον Άγιαξ και αποκλείοντας με μεγάλη ανατροπή τη Λανς, στο πρωτάθλημα δυσκολεύονται, έχοντας 1-1-1 και τέσσερις βαθμούς στις καθυστερήσεις!

Ο Ντιέγκο Αλόνσο κλήθηκε σε αυτή τη διακοπή να βάλει κάτω τα δεδομένα και να δει τι φταίει, με την επιστροφή στα εγχώρια βέβαια να είναι δύσκολη – καθώς το «τριφύλλι» φιλοξενείται από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Παρουσιάζει ενδιαφέρον λοιπόν το πώς θα επιχειρήσει ο Ουρουγουανός τεχνικός να φτιάξει την εντός συνόρων εικόνα της ομάδας του, στο πρώτο ματς τέτοιας δυσκολίας.



ΟΦΗ



Μετά τη μάλλον αναμενόμενη ήττα της πρεμιέρας, έχασε στο φινάλε τη νίκη απέναντι στον Ατρόμητο και εν συνεχεία έκανε... παρέλαση στον Βόλο, με το εντός έδρας ματς ενάντια στον Άρη να ακολουθεί.

Οι Κρητικοί αποχαιρέτησαν στο διάστημα που μεσολάβησε τον βασικό τους φορ, Ισέκα, με τον νεαρό Σαλσίδο να αποκτάται από την Ίντερ για να καλύψει το κενό. Παράλληλα, αυτές τις μέρες αποκτήθηκαν επίσης οι Ναούμοφ (τερματοφύλακας) και Σίλβα (στόπερ), με τον Τραϊανό Δέλλα να έχει αρκετά νέα... εργαλεία στο ρόστερ της ομάδας του.

Το γεγονός πάντως ότι ο ΟΦΗ δεν έχει καταφέρει ακόμα να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα προβληματίζει και οι Κρητικοί οφείλουν να βελτιωθούν στην πορεία .

Λαμία



Άκρως ενθαρρυντικό το ξεκίνημα, με τέσσερις βαθμούς ενάντια σε Παναιτωλικό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, για μια ομάδα που άλλαξε βασικούς παίκτες αλλά και προπονητή το καλοκαίρι.

Τώρα, η Λαμία έχει μπροστά της το πρώτο φετινό ματς στο οποίο θα έχει, τουλάχιστον, στα χαρτιά, τον τίτλο του φαβορί, υποδεχόμενη την Athens Kallithea.

Παρουσιάζει ενδιαφέρον το πώς θα κατεβάσει την ομάδα του γνωρίζοντας πως θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων ο Μαρίνος Σατσιάς, με τη νίκη να δύναται να εκτοξεύσει την ομάδα της Φθιώτιδας στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας.



Παναιτωλικός



Μετά από δύο αγωνιστικές χωρίς βαθμό και γκολ, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη ξέσπασε καθαρίζοντας τον Πανσερραϊκό και πήγε άνετη στη διακοπή. Τώρα, ο Παναιτωλικός επιστρέφει στη δράση με ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας ματς, καθώς φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Προφανώς η πίεση για το αποτέλεσμα δεν θα είναι και τόσο μεγάλη για τους Αγρινιώτες, που προχώρησαν σε μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ τους το καλοκαίρι που μόλις πέρασε και θέλουν να βγάζουν στο χορτάρι, βδομάδα με τη βδομάδα περισσότερο, την απαιτούμενη ομοιογένεια.

Ακόμα και σε μία δύσκολη έδρα λοιπόν, ο Πετράκης περιμένει να δει την ομάδα του λίγο περισσότερο δεμένη.

Βόλος



Η επιστροφή στη δράση βρίσκει τους Βολιώτες να πηγαίνουν στην OPAP Arena μετά από μία αρκετά περίεργη εκκίνηση στο πρωτάθλημα. Μηδέν βαθμοί εντός έδρας ενάντια σε Ολυμπιακό & ΟΦΗ και ένα μεγάλο διπλό στην Τρίπολη ο απολογισμός της ομάδας του Χοακίν Γκόμεθ, που πάντως γνωρίζει καλά πως είναι πιθανό να έρθει και η πρώτη εκτός έδρας ήττα για φέτος.

Πολύ σημαντική η απόκτηση του πρώην μπακ του Άρη, Σούντγκρεν, που έρχεται να φέρει εμπειρία στον σύλλογο της Μαγνησίας και μία εξαιρετική λύση στα δεξί άκρο της άμυνας, με τη μετραγραφή του να ενισχύει το ρόστερ του Βόλου και να αφήνει υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Athens Kallithea



Η συγκομιδή των δύο βαθμών σε ματς με Λεβαδειακό, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό δεν είναι σε καμία περίπτωση κακή, ωστόσο οι νεοφώτιστοι ξέρουν πως θα μπορούσαν να τα έχουν πάει και καλύτερα!

Ειδικά στην αναμέτρηση με τους «πράσινους», δέχτηκαν την ισοφάριση στο τέλος & είχαν και χαμένο τετ α τετ για τη νίκη, ενώ και στο Καραϊσκάκη ζόρισαν πολύ τους Πειραιώτες, που χρειάστηκαν ένα γκολ στο φινάλε για να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

Η ομάδα του Μάσιμο Ντονάτι πηγαίνει τώρα στη Λαμία, στον αγώνα που ανοίγει την 4η αγωνιστική, με τον Ιταλό να προσδοκά μεγαλύτερη συγκέντρωση στο φινάλε, αν και είναι σαφές πως ο βαθμός δυσκολίας θα είναι πολύ διαφορετικός. Και παρουσιάζει το ενδιαφέρον το πώς θα κατεβάσει την ομάδα του απέναντι σε έναν πιο... νορμάλ αντίπαλο, μετά από δύο αγώνες με διεκδικητές του τίτλου.

Ατρόμητος



Χωρίς νίκη ακόμα, έχοντας βγάλει πάντως ένα αρκετά απαιτητικό πρόγραμμα, με δύο βαθμούς απέναντι σε Άρη, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ. Ούτε η εξόρμηση στην Τρίπολη είναι, φυσικά, απλή υπόθεση, με τον Πάμπλο Γκαρσία πάντως να περιμένει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τους ποδοσφαιριστές του.

Παράλληλα, οι Περιστεριώτες καλούνται να εμφανίζονται πιο συγκεντρωμένοι και να αποφεύγουν τα ατομικά λάθη, τα οποία τους έχουν στοιχίσει έως τώρα και στα τρία ματς που έχουν δώσει, με φτηνά γκολ να... χαρίζονται στους αντιπάλους τους.

Ο δε Τσιγγάρας, αναμένεται να αποτελέσει το νέο πρόσωπο για τον Ατρόμητο, κάνοντας το ντεμπούτο του.



Λεβαδειακός



Όταν πρόκειται για τον μοναδικό στην κατηγορία που δεν έχει καταφέρει να σκοράρει ακόμα, είναι σαφές πως χρειάζεται τεράστια βελτίωση επιθετικά.

Ο Ζίνι αποκτήθηκε από την ΑΕΚ με δανεισμό για να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης της ομάδας του Νίκου Παπαδόπουλου, η οποία έχει μπροστά της το εκτός έδρας ματς με τον Πανσερραϊκό - τη μόνη ομάδα που έχει λιγότερους βαθμούς μέχρι τώρα.

Μπορεί να είναι νεοφώτιστοι αλλά οι Βοιωτοί κουβαλούν εμπειρία από τη μεγάλη κατηγορία και πρέπει να αρχίσουν να το βγάζουν σύντομα και στο γήπεδο αυτό, ειδάλλως κινδυνεύουν να μείνουν πίσω από νωρίς.

Πανσερραϊκός



Η μοναδική ομάδα που δεν έχει μέχρι τώρα βαθμό. Οι Σερραίοι θα μπορούσαν ενδεχομένως να τα έχουν πάει και καλύτερα, ωστόσο είδαν τα αμυντικά τους κενά να επιτρέπουν στους αντιπάλους τους να παραβιάσουν την εστία τους επτά φορές, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στην κατηγορία.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου χαρακτήρισε ως τελικό το επερχόμενο ματς με τον Λεβαδειακό και καλείται να σουλουπώσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας του προκειμένου να πάρει βαθμολογική αλλά και ψυχολογική ανάσα.

Και επιθετικά είναι σίγουρο πως μπορεί να πετύχει περισσότερα ο Πανσερραϊκός, που έχει μείνει άσφαιρος μετά την πρεμιέρα. Αρκεί να είναι και λίγο πιο αποτελεσματικοί αλλά και τυχεροί οι Σάλαζαρ, Μπετανκόρ και Τομάς...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x