sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα «ατίθασα νιάτα» κάνουν ήδη τη διαφορά στο φετινό Champions League!

Πριν ακόμη ολοκληρώσουν την εφηβείας τους έχουν γίνει ήδη παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Η πρεμιέρα Champions League έκανε στην… άκρη τους αστέρες του σήμερα και επικεντρώθηκε στους σούπερ σταρ του αύριο.

Στη παγκόσμια ποδοσφαιρική σκηνή έχουν ξεκινήσει να ξεπετάγονται ολοένα και περισσότερα νέα παιδιά, με φιλοδοξίες, πάθος και πάνω απ’ όλα ταλέντο.

Όσο περνάνε τα χρόνια οι ποδοσφαιριστές που πατάνε χορτάρι γίνονται ακόμη πιο νέοι και η φράση «πολύ μικρός για να πάρει ακόμη ευκαιρία» έχει φύγει πλέον ολοκληρωτικά από το… παράθυρο.

Οι ηλικίες πλέον έχουν φτάσει σε τέτοια επίπεδα που οι Βιρτς και Μουσιάλα, παίκτες παγκόσμιας κλάσης 21 ετών θεωρούνται ήδη μαθημένοι, με τη θέση τους στη βασική 11αδα να παραμένει κλειδωμένη, βρέξει χιονίσει.

Πλέον στην επιφάνια έρχονται έφηβοι που εμφανίζονται σε ομάδες «μεγαθήρια» και καταφέρνουν απευθείας να κάνουν τη διαφορά.
Στην πρεμιέρα της League Phase του νέου Champions League, οι αστέρες όπως Χάλαντ, Εμπαπέ και Βινίσιους σώπασαν και τα φώτα της δημοσιότητας πήγαν σε πιτσιρίκια που τώρα κάνουν τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, τα οποία είναι ήδη ιδιαίτερα εντυπωσιακά.

Το πρώτο γκολ στη νέα εποχή του Champions League ανήκει στον 19χρονο Γιλντίζ. Ο Τιάγκο Μότα έχει αναλάβει τη Γιουβέντους και η ομάδα δείχνει με το καλημέρα στίγματα της δουλειάς του. Ο Τούρκος είναι δεδομένο πως θα αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία στη «φαρέτρα» του και απέναντι στην Αϊτχόφεν δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης.



Στο 21ο λεπτό έκοψε προς τα μέσα και με μαγικό τελείωμα έκανε το 1-0. Ο πανηγυρισμός σε συνδυασμό με το άψογο πλασέ, έφερε μνήμες Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο στους οπαδούς της «γηραιάς κυρίας», χωρίς κανένας να τους αδικεί.

0

Το ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι κατά κοινή ομολογία το κορυφαίο αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες όμως, ο 18χρονος Έντρικ παίρνει τις ευκαιρίες του και τις εκμεταλλεύεται στο έπακρον.

Ο Βραζιλιάνος απέναντι στην Στουτγκάρδη πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 80’ και μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού είχε τοποθετήσει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ. Σε μία αντεπίθεση που «μύριζε» γκολ, ο Έντρικ είχε τη δυνατότητα να πασάρει στους επερχόμενους Εμπαπέ και Βινίσιους, παρ’ όλα αυτά εμπιστεύτηκε τα πόδια του και εκτέλεσε από πολύ μακρινή απόσταση. Μπορεί αυτή η απόφαση να μην ήταν και η πιο σωστή, η μπάλα όμως τον δικαίωσε και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Νιούμπελ για το 3-1 (17/09), σιγουρεύοντας τη νίκη για τη «Βασίλισσα».



Η μεγαλύτερη έκπληξη στην πρεμιέρα της League Phase ήταν η σπουδαία νίκη της Μονακό επί της Μπαρτσελόνα (2-1, 19/09).
Εκεί ο 17χρονος Γιαμάλ ισοφάρισε για την ομάδα του στο 28ο λεπτό, ενώ μάλιστα οι «μπλαουγκράνα» έπαιζαν με 10 παίκτες. Τα κατορθώματα του μικρού είναι ήδη γνωστά και αυτό το διαμάντι της «Μασία» είναι γραφτό πως θα φτάσει στην κορυφή.



Η προσοχή όλων δεν θα πρέπει να μείνει όμως μόνο στον Ισπανό, καθώς το νικητήριο γκολ το πέτυχε ένας παίκτης που δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό. Ο Ιλενικενά αποκτήθηκε από τους Μονεγάσκους το φετινό καλοκαίρι με 19 εκατομμύρια ευρώ από την Άντβερπ. Το ποσό αυτό μοιάζει να είναι υπέρογκο για έναν 18χρονο, όμως με το τέρμα του απέναντι στην «Μπάρτσα» ξεπλήρωσε ήδη τουλάχιστον το μισό…



Το ποδόσφαιρο αλλάζει και τα νέα παιδιά πετιούνται από νωρίς στα βαθιά. Το εντυπωσιακό δεν είναι ότι απλώς κολυμπούν, αλλά ότι πιάνουν επιδόσεις ενός ολυμπιονίκη. Καιρός λοιπόν να παραδειγματιστούν και οι ελληνικές ομάδες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x