Πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει την φανέλα της Άρσεναλ. Αρκετοί μεγάλοι παίκτες όμως βρέθηκαν μία ανάσα από τους «κανονιέριδες» χωρίς ποτέ να ολοκληρωθεί η μεταγραφή τους.

Οι παρακάτω δέκα είναι μερικά παραδείγματα.

Γκονσάλο Ιγουαΐν


Το 2016 βρέθηκε μία ανάσα από την Άρσεναλ όμως τα χρήματα δεν ήταν αρκετά για να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή του. Ο «πιπίτα» αγωνιζόταν την Νάπολι και κατέληξε στη Γιουβέντους, ωστόσο ο Αργεντινός είχε απασχολήσει την Άρσεναλ και το 2013.

Πέδρο

Ένας ποδοσφαιριστής που ταυτίστηκε με τους «κανονιέρηδες» , όμως το 2014 όταν αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα, μια άλλη ομάδα από το Λονδίνο ήταν αυτή που τον έκανε δικό της. Η Τσέλσι το καλοκαίρι του 2015 τον απέκτησε με 21 εκατ. ευρώ και φέτος το συμβόλαιό του φτάνει στο τέλος του.

Μάρκο Ρόις

Ο Μάρκο Ρόις ήταν από τις περιπτώσεις που ο μάνατζερ του δεν κατάφερε και τον στείλει στην Άρσεναλ. Σύμφωνα με τον ίδιο τον μάνατζερ, Άρσεναλ και Ρόις βρέθηκαν πολύ κοντά σε συμφωνία. Ο Γερμανός έχει δεχτεί προτάσεις από Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως ο ίδιος παραμένει πιστός στην Ντόρτμουντ.

Φαμπίνιο

Δύο χρόνια πριν, η Λίβερπουλ ξόδεψε 40 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της. Ο Ουνάι Έμερι ήταν «φαν» του Φαμπίνιο και τον ήθελε στο Παρίσι για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν. Η Άρσεναλ, λοιπόν, έκανε τελευταία την προσφορά της για τον παίκτη και ουσιαστικά έχασε την ευκαιρία της. Ο Φαμπίνιο κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ την περσινή σεζόν και σίγουρα στη λονδρέζικη ομάδα μετανιώνουν που δεν του πρόσφεραν παραπάνω χρήματα.

Έντινσον Κάβάνι

Δεν είναι λίγες οι φορές που το όνομά του έχει συνδεθεί με την αγγλική ομάδα. Ο Καβάνι παραμένει ακόμα και τώρα στόχος της Άρσεναλ, καθώς ο κύκλος του στην Παρί Σεν Ζερμέν τελειώνει, ωστόσο και η Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε φέρεται να κάνει κινήσεις για την απόκτηση του.

Άνχελ Ντι Μαρία

Η ιστορία του Ντι Μαρία και της Άρσεναλ πάνε χρόνια πίσω όταν σε ηλικία 17 ετων ο Αρσέν Βενγκέρ τον είχε βάλει στο μάτι, όμως δεν κατάφερε να τον κάνει δικό της ποτέ. Έξι χρόνια αργότερα μετακόμισε στην Ισπανία για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης και παρά το ενδιαφέρον που συνέχισε να δείχνει η Άρσεναλ ο Αργεντινός παρέμεινε στην Ισπανία.

Ζεράρ Πικέ

Όταν ο Φαμπεγκας έκλεινε στην Μπαρτσελόνα, η Άρσεναλ κυνηγούσε και τον Λιονέλ Μέσι και τον Ζεράρ Πικέ. Καθώς η περίπτωση του Μέσι ήταν σχεδόν αδύνατη, η αγγλική ομάδα έριξε το βάρος της στον Πικέ ωστόσο η περίπτωση του δεν προχώρησε. «Δεν λειτούργησε λόγω των μάνατζερ» είχε δηλώσει ο Βενγκέρ για την περίπτωσή του.

Τζέιμι Βάρντι

Ύστερα από της σπουδαιότερες εκπλήξεις του ποδοσφαίρου με την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ από την Λεστερ το 2016 ήταν λογικό πολλοί ποδοσφαιριστές να πάρουν μεταγραφή σε μεγαλύτερη ομάδα. Αυτό δεν ισχύει όμως και για τον Βάρντι. Ο Άγγλος φορ είχε βρεθεί σε συζητήσεις με την Άρσεναλ και τον Αρσέν Βενγκέρ. Παρόλα αυτά και μετά από πολλές σκέψεις του ίδιου ανανέωσε με την Λέστερ, όπου αγωνίζεται μέχρι και σήμερα.

Χουάν Μάτα

Καλοκαίρι του 2011 και η Άρσεναλ έψαχνε αντικαταστάτη του Φάμπρεγκας όπου μετακόμιζε στην Βαρκελώνη και την Μπαρτσελόνα. Ο Μάτα ήταν η ιδανική λύση όμως οι «κανονιέρηδες» απέτυχαν να τον κάνουν δικό τους με την Τσέλσι τελικά να τον αγοράζει για 23 εκατ. ευρω. Η Άρσεναλ τελικά πήρε τον Σάντι Καθόρλα από την Μάλαγα για 10 εκατ. ευρώ

Κριστιάνο Ρονάλντο

Όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος σε συνέντευξη του στον Πιρς Μόργκαν, βρέθηκε πολύ κοντά στην Άρσεναλ . «Είναι αλήθεια. Ήμουν πολύ κοντά στην Άρσεναλ. Ένα βήμα, πραγματικά» είπε ο Κριστιάνο Ρονάλντο για τις συζητήσεις που είχαν γίνει το 2003. Ποιος ξέρει πώς θα εξελίσσονταν τα πράγματα για την Άρσεναλ και τον Κριστιάνο Ρονάλντο αν ο Πορτογάλος κατέληγε τελικά στο Λονδίνο.
Επιμέλεια : Άγγελος Σιδηρόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τα «ατίθασα νιάτα» κάνουν ήδη τη διαφορά στο φετινό Champions League!

Το απόλυτο φέτος αποχαιρέτησε από νωρίς

Ντιέγκο Αλόνσο: Αντιμέτωπος με την… κατάρα της Τούμπας σε ένα «must win» ντέρμπι δίχως ελαφρυντικά!

Τι διαφορετικό περιμένουμε από τους 14 της Σούπερ Λίγκας στην επανέναρξη του πρωταθλήματος

Οι ομάδες «ξηλώθηκαν»: Αυτές είναι 20 πιο ακριβές μεταγραφές του φετινού πρωταθλήματος

Χωρίς ματς από το 2020: Η εθνική ομάδα της Ερυθραίας δεν αγωνίζεται από φόβο μην το σκάσουν οι παίκτες!

Φαινόμενο Γκιόκερες: Έχει υψηλότερο ratio στο σκοράρισμα από Εμπαπέ, Χάαλαντ και Κέιν!

Χρήστος Τζόλης: Ένα «όπλο» στα χέρια του Γιοβάνοβιτς που είναι έτοιμο να… εκπυρσοκροτήσει!

«Κακό» το αριστερό πόδι του Ιωαννίδη; Καλύτερα να το ξανασκεφτούμε…

Χτίζει μενταλιτέ με γκολάρες και έχει τα φόντα να πάει ψηλά: Τα σημεία από το διπλό της Ελλάδας στην Ιρλανδία!