sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Κάρμο βρήκε με την Ανγκόλα τον απαιτούμενο ρυθμό και ετοιμάζεται να κυριαρχήσει ξανά σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Ο Ντάβιντ Κάρμο ήταν από τους διακριθέντες στη νίκη της Ανγκόλας κόντρα στο Σουδάν, με την εθνική του ομάδα να του προσφέρει τον ρυθμό που έψαχνε ώστε να παρουσιαστεί πανέτοιμος στην επανέναρξη.

Ο Ντάβιντ Κάρμο ήταν μία από τις μεγάλες μεταγραφές του Ολυμπιακού αυτό το καλοκαίρι. Ο διεθνής Ανγκολέζος στόπερ με πορτογαλικές ρίζες επέστρεψε στο λιμάνι, με σκοπό να συνεχίσει τη «δουλειά» από εκεί που την είχε αφήσει.

Η παρουσία του στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν ήταν καταλυτική ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να φτάσουν στον ευρωπαϊκό τίτλο, δίνοντας έξτρα ασφάλεια και έφτιαξε την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας.

Η επιστροφή του Κάρμο προξένησε ντελίριο ενθουσιασμού στον κόσμο των Πειραιωτών, όπως ήταν λογικό. Κάτι που φάνηκε τόσο από τα αμέτρητα μηνύματα λατρείας στα social media, όπως και από την αποθέωση που δέχτηκε όταν μπήκε στη θέση του Πιρόλα στο πρόσφατο ματς με τη Λαμία. Ασφαλώς, ο ρυθμός είναι κάτι που έλειπε στον 25χρονο κεντρικό αμυντικό, τον οποίο βρήκε μέσα από τα δύο παιχνίδια της Ανγκόλας κόντρα σε Γκάνα και Σουδάν.

Αναμετρήσεις που διεξήχθησαν στο πλαίσιο των προκριματικών του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, με την παρέα του Κάρμο να κάνει το 2/2 και να γίνεται αφεντικό για την πρόκριση από τον όμιλο. Ο ίδιος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των δύο αυτών αποτελεσμάτων, ενώ πλέον είναι στην επιθυμητή κατάσταση για την επανέναρξη των συλλογικών υποχρεώσεων. Αρχής γενομένης για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά ενόψει και της απαιτητικής συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τι έκανε, όμως, ο Ντάβιντ Κάρμο στα δύο πρόσφατα παιχνίδια με την Ανγκόλα; Η αλήθεια είναι πως ήταν εξαιρετικός και αποδεικνύεται μέσα από τα στατιστικά του, τα οποία θα παραθέσουμε παρακάτω. Θα μιλήσουμε, ασφαλώς, με τον μέσο όρο του αριστεροπόδαρου στόπερ σε 180 λεπτά, αφού ήταν βασικός στις δύο αναμετρήσεις.

Ολυμπιακός: Ο Κάρμο βρήκε μέσα από την Ανγκόλα τον απαιτούμενο ρυθμό!

O Κάρμο μέτρησε 0.5 τελική ανά αγώνα ή πιο απλά μία σε δύο ματς. Είχε 76.5 επαφές με την μπάλα και δημιούργησε 1 μεγάλη φάση ανά 90λεπτο. Μέτρησε 1 πάσα-κλειδί σε 180 λεπτά, ενώ υψηλά ήταν τα ποσοστά του στις πάσες. Έγραψε 52.5 πάσες (77%) ανά αγώνα, οι οποίες αναλύονται σε 32.5 πάσες (96%) στο πρώτο μισό του γηπέδου και σε 20 πάσες (58%) στο δεύτερο μισό. Παράλληλα, μέτρησε 10.5 (49%) βαθιές μπαλιές κατά μέσο όρο, αφού είχε τον ρόλο του αριστεροπόδαρου στόπερ σε τριάδα στην άμυνα.

Την ίδια ώρα στο ανασταλτικό κομμάτι, ο Ανγκολέζος στόπερ έγραψε 3.5 αναχαιτίσεις ανά ματς, 2.5 εκκαθαρίσεις και 1 κλέψιμο. Και συνεχίζουμε… Έφτασε τις 4.5 (64%) κερδισμένες μονομαχίες ανά 90λεπτο συμμετοχής, οι οποίες αναλύονται σε 2 (57%) κερδισμένες μονομαχίες εδάφους και 2.5 (71%) κερδισμένες εναέριες μονομαχίες.

Αυτά τα… ολίγα, λοιπόν, από τον Ντάβιντ Κάρμο, ο οποίος πήρε μέσα από την εθνική του ομάδα τον απαραίτητο χρόνο και ρυθμό και επιστρέφει πανέτοιμος για τις υποχρεώσεις του με τον Ολυμπιακό. Διότι δεν είχε πάρει με την Πόρτο χρόνο συμμετοχής στα πόδια του, παρά μόνο στο Λιγκ Καπ στην αρχή της σεζόν ως αλλαγή. Όλα αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν και ο ποιοτικός κεντρικός αμυντικός ετοιμάζεται να κάνει ξανά τη διαφορά. Τόσο στη Stoiximan Super League, όσο και στη League Phase του Europa League.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x