Stories

Ο Φεντερίκο Ντιμάρκο είναι ένας καλπάζων… interista tifoso!

Σκόραρε ξανά σε μεγάλο ματς. Πανηγύρισε με τον χαρακτηριστικό του τρόπο. Ο Φεντερίκο Ντιμάρκο αναδεικνύεται σε ατραξιόν για την Ίντερ. Και είναι ο φουλ μπακ που… δεν έχεις συνηθίσει.

Πολυτέλεια. Αυτή η λέξη είναι από τις πιο χαρακτηριστικές που θα έπρεπε να τον συνοδεύει. Ένας ποδοσφαιριστής που με κάποιον τρόπο έχει καταφέρει να μην απασχολεί ιδιαίτερα τα media και να μη βλέπει τ' όνομά του σε βαρύγδουπους τίτλους. Αν και το αξίζει πέρα ως πέρα.

Ο Φεντερίκο Ντιμάρκο πρωταγωνίστηκε - απ' την καλή και... απ' την ανάποδη - στο derby della Madonnina της Κυριακής στο «Τζουσέπε Μεάτσα» και απέδειξε πάλι ως πρόκειται για τον πιο αποτελεσματικό φουλ μπακ της Ευρώπης!

Interista από μικρό παιδί, ο Ιταλός αριστερός οπισθοφύλακας... νιώθει λίγο παραπάνω. Όχι απ' όλους, αφού μαζί του κουβαλά την ίδια τρέλα και ο Λαουτάρο Μαρτίνες, με τον οποίο συνεργάστηκαν για το γκολ της προσωρινής ισοφάρισης στην αναμέτρηση με τη Μίλαν.



Ο Ντιμάρκο πέτυχε ακόμα ένα γκολ με τη νερατζούρο φανέλα και σε 143 παιχνίδια με το κλαμπ, έχει πια 15 τέρματα και 23 ασίστ, συμμετέχοντας 38 φορές στο σκοράρισμα με την ομάδα του. Και ο τρόπος που θα εφορμήσει από την πλευρά του στην επίθεση και θα καταφέρει να βρεθεί σε θέση βολής, χαρακτηρίζει το παιχνίδι του για να τον κάνει ένα από τα πρόσωπα της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου στο ιταλικό ποδόσφαιρο.

Άλλωστε, πριν από λίγο καιρό στα παιχνίδια του Nations League, είχε πετύχει ένα από τα καλύτερα γκολ των πρώτων δυο αγωνιστικών της διοργάνωσης της UEFA με το φοβερό αριστερό βολέ έπειτα από μαγική συνεργασία κόντρα στους Γάλλους.



Και μπορεί από εκείνες τις συμμετοχές του ν' αποκόμισε μυϊκές ενοχλήσεις που είχαν να κάνουν περισσότερο με κόπωση, έχασε όμως μόνο το ματς με τη Σίτι στο Champions League κι όχι το ντέρμπι του Μιλάνου.

Αυτό, μπορεί να μην τον βρήκε στη θέση του νικητή στην ολοκλήρωσή του, έπειτα από την κεφαλιά του Γκάμπια στο 89ο λεπτό, αλλά έγινε ξανά ήρωας στα μάτια των οπαδών της Ίντερ που κάθε φορά βλέπουν στην έκφραση του προσώπου του έναν «μαχητή», έτοιμο ανά πάσα στιγμή να βάλει τα πόδια του στη φωτιά για την ομάδα.



Το απόλυτα θετικό για την Ίντερ με την περίπτωση του Ντιμάρκο, είναι πως αυτό το παιδί απουσιάζει ελάχιστα και σπάνια από τραυματισμούς. Μάλιστα, ακόμα και στο πιο πρόσφατο συμβάν, ο 26χρονος φουλ μπακ δεν σκέφτηκε καν να λείψει από το derby della Madonnina. Αν και από ιατρικής πλευράς θα μπορούσε να έχει κερδίσει λίγες ανάσες περισσότερες, ήταν κάτι που ίσως και ο Σιμόνε Ιντζάγκι δεν θα ήθελε να του το αναφέρει και να... ρισκάρει να έρθει αντιμέτωπος με την οργή του.



Ο κόσμος των «νερατζούρι» τον λατρεύει. Κι όχι απλά για την αγωνιστική του συνεισφορά, αλλά γιατί είναι από εκείνους τους ποδοσφαιριστές που η... μενταλιτέ τους, ταιριάζει στον οπαδό. Όταν από το πάθος της εξέδρας γίνεται αντιληπτό στο πρόσωπο ενός ποδοσφαιριστή της ομάδας, τότε αυτομάτως «γεννιούνται» νέοι, αγαπημένοι πρωταγωνιστές. Και ο Ντιμάρκο φτάνει πια σε επίπεδα... Λαουτάρο. Όσο «αγρίμι» είναι ο Αργεντινός - που μάλιστα ανανέωσε και το συμβόλαιό του - άλλο τόσο ισχύει και για τον Ιταλό φουλ μπακ αυτό.



Και μαζί με τον Μπαρέλα, ο διεθνής οπισθοφύλακας έχει βγει στην επιφάνεια, όντες οι παίκτες στους οποίους στηρίζεται απόλυτα ο Ιντζάγκι και οι οποίοι μαζί με το βάρος της νερατζούρο φανέλας, κρατούν πάνω τους στις υποχρεώσεις του συλλόγου όλες τις ελπίδες που τους εναποθέτει ο κόσμος σε κάθε διαφορετική δοκιμασία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x