NBA

Γκαρνέτ: «Κάποιοι που έπαιζαν πριν 20 χρόνια δεν θα μπορούσαν στο τωρινό ΝΒΑ»

Ο Κέβιν Γκαρνέτ θεωρεί πως το ΝΒΑ είναι υψηλότερου επιπέδου από ό,τι στο παρελθόν.

Οι περισσότεροι παλαίμαχοι συνήθως ισχυρίζονται πως όλα ήταν καλύτερα στη δική τους εποχή. Όχι όμως ο Κέβιν Γκαρνέτ, ο οποίος μιλώντας στους New York Times τόνισε πως αρκετοί από τους παίκτες που κυριαρχούσαν στη δική του εποχή θα δυσκολεύονταν ακόμη και να σταθούν στο σύγχρονο ΝΒΑ.

«Δε νομίζω ότι κάποιοι που έπαιζαν πριν 20 χρόνια, θα μπορούσαν να παίξουν σήμερα στο ΝΒΑ. Τότε, χρησιμοποιούσες τα χέρια για να ελέγχεις τον αντίπαλο στην άμυνα. Τώρα δε μπορείς. Αυτό σημαίνει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να αμυνθείς. Μπορείς να φανταστείς πώς είναι να μαρκάρεις τον Τζόρνταν χωρίς να τον τσεκάρεις με τα χέρια σου; Αδύνατο! Το γεγονός ότι δε μπορείς να ακουμπήσεις τον αντίπαλό σου, του δίνει απίστευτη ευελιξία. Οι αμυντικοί πλέον πρέπει να μαρκάρουν γωνίες πάσας, διείσδυσης και τέτοια. Αν έχεις δημιουργικότητα και φιλοδοξία, σίγουρα μπορείς να γίνεις σπουδαίος επιθετικός παίκτης στο σύγχρονο ΝΒΑ», τόνισε ο θρύλος του ΝΒΑ.

«Βλέπω τον Γιόκιτς και έχει κάτι από τον Νοβίτσκι αναμεμειγμένο με το δικό του ταλέντο. Και ο Κάρι προκάλεσε επανάσταση στο παιχνίδι, με τον τρόπο που μπορεί να σουτάρει με συνέπεια από τόσο μεγάλη απόσταση. Όπως και ο Κλέι Τόμπσον ή ο Λίλαρντ. Αυτοί οι γκαρντ άλλαξαν το παιχνίδι. Δεν ξέρω αν ακόμα και οι γκαρντ που έπαιζαν πριν 20 ή 30 χρόνια θα μπορούσαν να σταθούν σήμερα απέναντι τους. Το παιχνίδι είναι δημιουργικό, είναι ανταγωνιστικό, είναι πιο "αυθάδες". Θα σε σωριάσουν στο παρκέ! Θα βρεθεί ένας που θα σου κάνει μια σταυρωτή και θα κόψεις τον αχίλλειο σου. Το παιχνίδι είναι στα πολύ καλά του», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x