Σε κάθε άλλη περίπτωση, το ματς ανάμεσα σε Σέλτικ και Αμπερντίν στο «Σέλτικ Παρκ» (19/10, 17:00) για την 8η αγωνιστική του σκωτσέζικου πρωταθλήματος, θα ήταν απλά ακόμα μια αναμέτρηση στην οποία η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς θα ετοιμαζόταν για ένα από τα πολλά ματς ρουτίνας, τα οποία δίνει στην Scottish Premiership.

Και όμως, η συγκεκριμένη αναμέτρηση έχει κάτι το ιδιαίτερο και αυτό λόγω της Αμπερντίν. Όχι μόνο λόγω της εξαιρετικής πορείας της μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν έχοντας κάνει το απόλυτο μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, αλλά κυρίως γιατί αναβιώνει εποχές Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, έχοντας τον θαυματουργό Τζίμι Θέλιν στον πάγκο.

Μετά από πολλά χρόνια φωτίζεται ακόμα μια ομάδα στην Σκωτία πέρα από το Old Firm. Η Αμπερντίν έχει γίνει και πάλι πρωτοσέλιδο! Έχει το μέγιστο των 21 βαθμών μετά από επτά παιχνίδια στην Premiership της Σκωτίας και 13 νίκες σε ισάριθμα ματς στη σεζόν, συνυπολογίζοντας και τους αγώνες κυπέλλου Το γεγονός αυτό καθιστά την Αμπερντίν τον μοναδικό σύλλογο πρώτης κατηγορίας στα 50 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης που έχει κερδίσει κάθε παιχνίδι που έχει δώσει φέτος!

Πορεία εκ διαμέτρου αντίθετη για την ομάδα συγκριτικά με πέρσι, η οποία είχε κινδυνεύσει ακόμα και με υποβιβασμό, τον πρώτο της ιστορίας της, ενώ στο Κύπελλο είχε υποστεί αποκλεισμό-σοκ από ομάδα 6ης κατηγορίας. Ο λόγος της τεράστιας μεταμόρφωσης του συλλόγου ακούει στο όνομα Τζίμι Θέλιν, έναν ήρεμο και έξυπνο προπονητή από τη Σουηδία. Και παρότι κάθε προπονητής της Αμπερντίν βρίσκεται στη σκιά του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, μερικές φορές ακόμη και κυριολεκτικά, όταν περπατάει δίπλα από το άγαλμα του θρύλου της Γιουνάιτεντ, που δεσπόζει έξω από το «Πίτοντρι», ο Θέλιν μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει περιφημα!



Ο Θέλιν ήταν την προηγούμενη εξαετία στην Έλφσμποργκ, χάνοντας την περασμένη σεζόν το πρωτάθλημα στη Σουηδία από τη Μάλμε λόγω διαφοράς τερμάτων. Οι Σουηδοί πάλεψαν σκληρά για να τον κρατήσουν, αλλά εκείνος ήθελε να αντιμετωπίσει μια νέα πρόκληση. Η Αμπερντίν αισθάνθηκε ότι του ταιριάζει και η αλήθεια είναι πως έχει προσαρμοστεί εντυπωσιακά γρήγορα στο νέο του περιβάλλον. Μάλιστα, όταν ανέλαβε το καλοκαίρι, έλαβε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τον συμπατριώτη του, Σβεν-Γκόραν Έρικσον, που του ευχόταν τα καλύτερα, λίγες εβδομάδες πριν ο πρώην προπονητής της Αγγλίας νικηθεί από τον καρκίνο.

Ο Σουηδός προπονητής πριν αποφασίσει να μεταβεί στην Σκωτία είχε απορρίψει πρόταση από τη Σάντερλαντ, ενώ για αυτόν είχε ενδιαφερθεί και η Γουλβς. Όταν τον προσέλαβε ο πρόεδρος της Αμπερντίν αναφώνησε «ναι, αυτός είναι!» και από ότι φαίνεται τα λόγια του ήταν προφητικά. Ο Θέλιν έγινε ο 10ος προπονητής που κάθεται στον πάγκο του συλλόγου την τελευταία πενταετία, συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιακών.

Χάρη σε αυτόν έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το αν μπορεί η Αμπερντίν να είναι ανταγωνιστική μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, κάτι το οποίο αποτελεί ευσεβή πόθο στη Σκωτία, η οποία βρίσκεται στη σκιά των Σέλτικ και Ρέιντζερς. Το Old Firm έχει κατακτήσει κάθε τίτλο πρωταθλήματος από το 1986 κι έπειτα. Τελευταία ομάδα πέρα από τους δύο «γίγαντες» της Σκωτίας που κατέκτησε τον τίτλο ήταν η Αμπερντίν το 1984-85, υπό τις οδηγίες του τότε 43χρονου Φέργκιουσον.



Έκτοτε η τακτική παρουσία της Σέλτικ και της Ρέιντζερς στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έχουν ανοίξει την ψαλίδα με τους υπόλοιπους και αυτή η οικονομική κυριαρχία έχει καταστρέψει τον ανταγωνισμό στο πρωττάθλημα. Η Σέλτικ τερμάτισε 45 βαθμούς μπροστά από την Αμπερντίν την περασμένη σεζόν και στη συνέχεια ξόδεψε περίπου 30 εκατομμύρια λίρες για μεταγραφές το καλοκαίρι. Η Αμπερντίν μόλις 1,5 εκατ. λίρες.

Τελευταία νίκη της ομάδας του Θέλιν κόντρα στη Σέλτικ ήταν το 2018 και πριν από 25 παιχνίδια. Το πιθανότερο είναι ότι το σερί των Κελτών θα συνεχιστεί και το απόλυτο μέχρι στιγμής της Αμπερντίν θα σταματήσει. Ωστόσο ακόμα κι έτσι δεν θα πρέπει να υποβαθμιστούν τα όσα έχει καταφέρει η ομάδα μέχρι στιγμής. Η Σέλτικ, άλλωστε, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κερδίσει και πάλι το πρωτάθλημα, αλλά μέχρι στιγμής η «σταχτοπούτα» της Σκωτίας αναβιώνει εποχές Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και ο Θέλιν έχει γίνει ήδη ο αγαπημένος της πόλης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Έρχεται… εμφύλιος στο Παρίσι: Ο πλουσιότερος Γάλλος θέλει να αγοράσει την Παρί FC σε συνεργασία με τη Red Bull!

To 33,3 του Τούχελ που μπορεί να κάνει την Αγγλία να ελπίζει

Γίγαντας ύψους… 1.68μ.: Πώς ο Μανώλης Σιώπης έχει βοηθήσει την επιθετική γραμμή της Εθνικής

Αλεξάντερ - Άρνολντ, η εξέλιξη: Ο πιο... all-around ποδοσφαιρικός του εαυτός

Βαγγέλης Παυλίδης: Το «step up» δεν έγινε με την Μπενφίκα, αλλά στο Γουέμπλεϊ την πιο… δύσκολη στιγμή!

Τζον Ντουράν: «Ουνάι να το γυρίσω ή απλά να ισοφαρίσω;»

Η επιστροφή του Κλοπ στο ποδόσφαιρο είναι... δώρο, όποιος κι αν είναι ο «χώρος δράσης» του

Λορέν Μορόν: Ο Άρης ανανέωσε το σημαντικότερο γρανάζι στην καλοκουρδισμένη μηχανή του Μάντζιου

Το έπος της Βαρσοβίας, o Σπανούλης και η Ευρωλίγκα με Μπαρτζώκα: Η πλούσια ευρωπαϊκή ιστορία του Αμαρουσίου!

Το πρώτο γκολ στην καριέρα του Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ακόμα μία CR7 μαγεία

TAGS: Extended