Stories

Έρχεται… εμφύλιος στο Παρίσι: Ο πλουσιότερος Γάλλος θέλει να αγοράσει την Παρί FC σε συνεργασία με τη Red Bull!

Ο δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Αρνό θέλει να αγοράσει σε συνεργασία με τη Red Bull την Παρί FC και να αλλάξει τον ποδοσφαιρικό χάρτη του Παρισιού και όχι μόνο.

Το ότι υπάρχει και άλλη Παρί, πλην της... Σεν Ζερμέν, μάλλον το γνωρίζουν κυρίως οι φίλοι του στοιχήματος, που προτιμούν τις λεγόμενες μικρές Γαλλίες κάθε Παρασκευή. Για την Παρί FC ο λόγος, που δικαιολογημένα βρίσκεται στη σκιά της Π.Σ.Ζ. εδώ και δεκαετίες, με την τελευταία της παρουσία στα σαλόνια της Ligue 1 να χρονολογείται στο μακρινό 1979.

Έκτοτε βολοδέρνει στις χαμηλές κατηγορίες, με την πώληση του 20% του μετοχικού κεφαλαίου του συλλόγου στο Βασίλειο του Μπαχρέιν το 2020 να φέρνει αισιοδοξία για την επιστροφή στις επιτυχίες.

Τώρα, ένας άλλος δυνατός παίκτης βρίσκεται στο προσκήνιο και απειλεί το ποδόσφαιρο του Παρισιού με... εμφύλιο!

Βλέπετε, ο Μπερνάρ Αρνό, ο πλουσιότερος Γάλλος στον κόσμο, ενδιαφέρεται ζεστά για την αγορά της Παρί, σε συνεργασία με τη Red Bull, η οποία ενδέχεται να αποκτήσει ένα μικρό ποσοστό μετοχών της ομάδας.



Με περιουσία κοντά στα 170 δισεκατομμύρια δολάρια, ο 75χρονος μεγιστάνας είναι ο ιδρυτής, ο πρόεδρος και ο CEO της LVMH, τα αρχικά της οποίας σημαίνουν Moet Hennessy Louis Vuitton...

Όπως έχει επιβεβαιωθεί πλέον και επίσημα, ο Αρνό βρίσκεται σε συζητήσεις με τους ανθρώπους της Παρί, με εκείνους της Red Bull να λειτουργούν ως σύμβουλοι για την εταιρεία Agache, η οποία ανήκει στον Γάλλο δισεκατομμυριούχο και τον εκπροσωπεί στις συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις.

Οι Παριζιάνοι ανέφεραν από τη μεριά τους πως «υπάρχει η φιλοδοξία να εδραιωθεί η Παρί σε άντρες και γυναίκες στην ελίτ του γαλλικού ποδοσφαίρου και στην καρδιά των ανθρώπων της πόλης».



Ο δε γιος του Μπερνάρ Αρνό, Αντουάν, σχολίασε ότι «με τη στήριξή μας και φυσικά με τη στήριξη των συνεργατών μας, στη Red Bull, ευελπιστούμε πως σταδιακά θα γράψουμε ένα όμορφο κεφάλαιο στο παριζιάνικο ποδόσφαιρο, χωρίς να θέλουμε να θέσουμε συγκεκριμένους στόχους τη δεδομένη χρονική στιγμή».

Ο 47χρονος επιχειρηματίας είναι και αυτός που αναμένεται να πάρει θέση στο Δ.Σ. του συλλόγου, ο οποίος πάντως τα πάει αυτή τη στιγμή εξαιρετικά και δίχως τη συμβολή των παραπάνω.

Πρώτη είναι η Παρί FC στη βαθμολογία της Ligue 2, με 18 βαθμούς μετά από οκτώ αγωνιστικές, εχοντας στο ρόστερ της τον άλλοτε φορ του ΟΦΗ, Νουά Ντίκο.

Η δε ομάδα γυναικών, την οποία επίσης θέλουν να ενισχύσουν οι άνθρωποι της Agache και της Red Bull, έχει ακόμη πιο πλούσια ιστορία από τους άντρες, καθώς έχει έξι πρωταθλήματα Γαλλίας μεταξύ 1991 και 2006, ενώ το 2013 είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Champions League!



Αν λοιπόν προχωρήσει το deal και υλοποιηθούν τα μεγαλεπήβολα πλάνα του Αρνό και των συνεργατών του, προβλέπεται ποδοσφαιρικός...
εμφύλιος
στην πόλη του φωτός, με την Παρί Σεν Ζερμέν, που εδώ και χρόνια παίζει μόνη της μπάλα στη γαλλική πρωτεύουσα να αποκτά γειτόνισσα στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Αξίζει δε να υπενθυμιστεί ότι αμφότερες Παριζιάνες αποτελούσαν κάποτε ένα κλαμπ, με τη FC να ιδρύεται το 1969 και να συνδράμει λίγους μήνες αργότερα στη γέννηση της PSG, για να αποχωρήσει το 1972 και να χαράξει τη δική της πορεία. Μια πορεία που στερείται λάμψης σε σχέση με εκείνης της συμπολίτισσας, κάτι όμως που μπορεί να αλλάξει στο προσεχές μέλλον...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x