sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Άλαν Σίρερ: Όταν στα 17 του έδειξε το μέλλον που θα έχει!

Το 1988, ο Άλαν Σίρερ, σε ηλικία μόλις 17 ετών, έγινε ο νεότερος παίκτης, που πετυχαίνει χατ-τρικ και αμέσως όλοι κατάλαβαν το ποδοσφαιρικό μεγαλείο του!

Το 1988, ο Άλαν Σίρερ, σε ηλικία μόλις 17 ετών, έγινε ο νεότερος παίκτης, που πετυχαίνει χατ-τρικ και αμέσως όλοι κατάλαβαν το ποδοσφαιρικό μεγαλείο του και την ευκολία του στο σκοράρισμα.

Και όλοι είχαν δίκιο, μιας και έγινε από τους πιο πετυχημένους γκολτζήδες στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Την άνοιξη του 1988, λοιπόν, ο Άλαν Σίρερ έγινε ο νεότερος παίκτης, ο οποίος σκόραρε χατ-τρικ στην ιστορία της Α' Κατηγορίας της Αγγλίας, σε ηλικία μόλις 17 ετών και 240 ημερών. Το προηγούμενο ρεκόρ άνηκε στον Τζίμι Γκριβς (20 ετών και 290 ημερών) στο μακρινό 1960.

Όταν «ευθυγραμμίστηκαν οι πλανήτες»


Ο Σίρερ ξεκίνησε στην ακαδημία νέων των «αγίων» το 1986 και τον κάλεσαν να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα δύο χρόνια μετά εναντίον της Τσέλσι. Μετά από κάποιες μέρες, στις 9 Απριλίου του 1988, κάπου προς το μεσημέρι, τον ενημέρωσαν πως θα κάνει το ντεμπούτο του σαν βασικός στον αγώνα κόντρα στην Άρσεναλ. Ήταν λες και οι πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν και το αστέρι του έλαμψε, μιας και η κλήση έγινε καθαρά από ανάγκη, αφού ο βασικός Ντάνι Γουάλας κόπηκε τελευταία στιγμή σε τεστ φυσικής κατάστασης.

Ο πιτσιρικάς από το Νιουκάστλ εκμεταλλεύτηκε αμέσως την ευκαιρία και μόλις στο 5' άνοιξε το σκορ για τη Σαουθάμπτον. Η Άρσεναλ αμέσως ισοφάρισε χάρη στο αυτογκόλ του Κέβιν Μποντ, αλλά οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα δύο γκολ πριν το ημίχρονο, με τα γκολ του Σίρερ (33') και του Μαρκ Μπλέιντ (44'). Η ιστορική στιγμή του Άλαν ήρθε στο 49', όπου και πέτυχε το τρίτο του γκολ. Οι «κανονιέρηδες » κατάφεραν να μειώσουν στο 82' με σκόρερ τον Πολ Ντέιβις, αλλά με την Σαουθάμπτον να παίρνει τη νίκη με 4-2 και τον Σίρερ να γράφει ιστορία.



Ο Σίρερ συνέχισε και έκανε μία από τις μεγαλύτερες καριέρες στο αγγλικό ποδόσφαιρο με τις φανέλες των Σαουθάμπτον, Μπλάκμπερν Ρόβερς και φυσικά Νιούκαστλ. Έγινε ο μεγάλος γκολτζής Άλαν Σίρερ! Έφτασε τα 100 τέρματα πιο γρήγορα από όλους και συνολικά πέτυχε 260 γκολ σε 441 ματς στην Premier League, ένα ρεκόρ που κατέχει μέχρι σήμερα.

Άλαν Σίρερ: Όταν στα 17 του έδειξε το μέλλον που θα έχει!

Επιμέλεια: Βασίλης Λαζάρου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x