sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Σαν σήμερα: Ο Πανιώνιος σήκωσε το Κύπελλο κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ήταν 29 Απριλίου 1998 όταν ο Πανιώνιος κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας για δεύτερη φορά στην ιστορία του!

Τέτοια μέρα, 29 Απριλίου, το 1998 ο Πανιώνιος κατακτούσε το δεύτερο Κύπελλο στην ιστορία του. Στο παλιό «Γ. Καραϊσκάκης» οι «κυανέρυθροι» αντιμετώπιζαν τον Παναθηναϊκό, με την ομάδα του Βασίλη Δανιήλ να είναι το απόλυτο φαβορί, αλλά η εξέλιξη του αγώνα ήταν εντελώς διαφορετική.



Στο 53' έγινε η φάση που έκρινε τον τελικό. Ο «μαέστρος» των Νεοσμυρνιωτών, Σαπουντζής, οργάνωσε μια εξαιρετική αντεπίθεση. Ο Φύσσας του ξανάδωσε την μπάλα, το «δεκάρι» του Πανιωνίου κοντρόλαρε με το στήθος αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Βάντσικ. Η φάση όμως δεν τελείωσε. Ο... πλατινέ Καμίτσης πήρε το ριμπάουντ, σέρβιρε στον Ναλιτζή και αυτός πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Το συγκρότημα του Χρήστου Εμβολιάδη υπερασπίστηκε μέχρι το τελικό σφύριγμα το προβάδισμα και ο Ιστορικός κατέκτησε το δεύτερο Κύπελλο, πρώτο μετά το 1979 όταν το είχε σηκώσει με 3-1 απέναντι στην ΑΕΚ. Οι οπαδοί της ομάδας έστησαν ολονύκτιο γλέντι στη Νέα Σμύρνη, ενώ στο αμέσως επόμενο εντός έδρας ματς η γιορτή συνεχίστηκε με το σούβλισμα 19 αρνιών.

Στο δρόμο προς τον τελικό, η ομάδα της Νέας Σμύρνης πάσχισε να αποκλείσει Πανελευσινιακό (1-3, 3-0), Ορφέα Αλεξανδρούπολης (0-0, 1-0) και Απόλλωνα Καλαμαριάς (4-2, 2-0), αλλά φτάνοντας στα ημιτελικά «καθάρισε» τον ΠΑΟΚ (1-0, 1-1) και στον τελικό του «Καραϊσκάκη» συναντήθηκε με τους «πράσινους».



Πανιώνιος (Χρήστος Εμβολιάδης): Στρακόσα, Βόκολος, Κατσαμπής (78' Καρασαββίδης), Φύσσας, Α. Μάντζιος, Ιωαννίδης, Μπουγάς, Σαπουντζής, Καμίτσης, Μένταν (65΄ Κάφαλης), Ναλιτζής (73' Βάσμπεργκ).

Παναθηναϊκός (Βασίλης Δανιήλ): Βάντσικ, Αποστολάκης (65' Σιπνιέφσκι), Κολιτσιδάκης, Γκούμας, Γ, Γεωργιάδης, Νικολαΐδης, Μίκλαντ (48' Μπασινάς), Κωνσταντινίδης, Βαζέχα, Αλεξούδης (54' Λυμπερόπουλος), Γ.Χ Γεωργιάδης.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x