sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Σαν σήμερα: Η Μπαρτσελόνα έσπασε την κατάρα με το «τούβλο» του Κούμαν

Σαν σήμερα πριν από 28 χρόνια η Μπαρτσελόνα σκαρφάλωνε στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά.

Μπορεί η Μπαρτσελόνα να έχει κυριαρχήσει τα τελευταία 30 χρόνια στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά χρειάστηκε να περιμένει πολύ για να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης. Είχαν προηγηθεί δύο αποτυχημένες απόπειρες, το 1961 και το 1986, μέχρι να έρθει η εξιλέωση.

Σαν σήμερα πριν από 28 χρόνια, στις 20 Μαΐου του 1992, το καταλανικό κλαμπ κατακτούσε το Πρωταθλητριών νικώντας στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» την Σαμπντόρια με 1-0 στην παράταση. Η πρώτη μεγάλη κούπα της Ευρώπης από τις άλλες τέσσερις που ακολούθησαν (2006, 2009, 2011, 2015).



Η ομάδα του Γιόχαν Κρόιφ, που εκείνη τη μέρα φορούσε πορτοκαλί, χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 112’ για να λυτρωθεί. Ο Ρόναλντ Κούμαν με ένα τρομερό σε εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Τζιανλούκα Παλιούκα και τους φίλους των «μπλαουγκράνα» στα ουράνια.

Μπαρτσελόνα (Κρόιφ): Θουμπιθαρέτα, Εουσέμπιο Σακριστάν, Φερέρ, Κούμαν, Νάντο, Χουάν Κάρλος, Μπακέρο, Γκουαρντιόλα (113΄ Αλεσάνκο), Μίκαελ Λάουντρουπ, Σαλίνας (65΄ Γκοϊκοετσέα), Στόιτσκοφ
Σαμπντόρια (Μπόσκοφ): Παλιούκα, Μανίνι, Λάνα, Βιέρκοβουντ, Κάτανετς, Λομπάρντο, Πάρι, Σερέζο, Μπονέτι (73΄ Ινβέρνιτσι), Βιάλι (101΄ Μπούζο), Μαντσίνι

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x