sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ποδόσφαιρο, λείπεις: Τι ματσάρες θα βλέπαμε αυτό το Σ/Κ...

Η ατμόσφαιρα μελαγχολική και το κλίμα βαρύ, ελέω της εποχής. Το ποδόσφαιρο λείπει κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Αξίζει να δούμε τι θα μπορούσαμε να βλέπαμε αυτό το Σαββατοκύριακο.

Έχει περάσει πλέον πάνω από ένας μήνας που το ποδόσφαιρο υποχρεώθηκε σε βίαιη διακοπή, ως ένα μέτρο πρόληψης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Άλλωστε, η αγάπη του κόσμου για αυτό το άθλημα, φέρεται να έχει αποτελέσει και την αιτία για την έξαρση του ιού σε Ιταλία, Ισπανία και Αγγλία, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Περίπου 40.000 φίλοι της Αταλάντα ταξίδεψαν από το Μπέργκαμο στο Μιλάνο και επέστρεψαν πάλι στο Μπέργκαμο για να δουν την αναμέτρηση της αγαπημένης τους ομάδας κόντρα στη Βαλένθια. Αντίστοιχα, φίλοι της Βαλένθια είχαν κάνει το ταξίδι μέχρι την Ιταλία και επέστρεψαν στο σπίτι τους.

Λίγες μέρες αργότερα, πάνω από 50.000 φίλοι της Λίβερπουλ συνέρευσαν στο «Άνφιλντ» για να δουν τελικά την ομάδα τους να αποκλείεται από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τη στιγμή, λοιπόν, που ο κάθε λαός μετρά τις πληγές του αυτή την περίοδο στον τομέα της υγείας και της ψυχολογίας, το ποδόσφαιρο που ανέκαθεν αποτελούσε ένα ευχάριστο διάλειμμα για πολλούς, ο τρόπος επιβίωσης για άλλους, έχει κατεβάσει ρολά και προσπαθεί να βρει τα πατήματα για την επόμενη μέρα.

Το δεδομένο είναι ένα: Όσοι αγαπούν αυτό το άθλημα, σίγουρα νιώθουν την έλλειψή του αυτή την περίοδο, που θα κορυφωνόταν η δράση τόσο στα πρωταθλήματα και στις διεθνείς διοργανώσεις, κι όλα αυτά εν μέσω αναγκαστικού εγκλεισμού στο σπίτι.

Ας δούμε, λοιπόν, τι ήταν προγραμματισμένο για αυτό το Σαββατοκύριακο, με τη… μελαγχολία όλο και να αυξάνεται.

Τελικός Copa del Rey

Το βράδυ του Σαββάτου και στο γήπεδο της Σεβίλλης θα κρινόταν ο φετινός Κυπελλούχος στην Ισπανία, σε μία χρονιά που τα φαβορί, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα καταποντίστηκαν. Ρεάλ Σοσιεδάδ και Αθλέτικ Μπιλμπάο είχαν πάρει πανάξια το εισιτήριο για το μεγάλο ματς και δικαίως θα διεκδικούσαν τον τίτλο.

Bundesliga

Σπουδαία αναμέτρηση ήταν προγραμματισμένη για το γερμανικό πρωτάθλημα, καθώς η εξαιρετικά φορμαρισμένη πριν από την απότομη διακοπή, Μπάγερ Λεβερκούζεν θα φιλοξενούσε στην έδρα της την καλύτερη ομάδα στη Γερμανία, Μπάγερν Μονάχου, με την ελπίδα να της βάλει δύσκολα.

Premier League

Στο εμπορικότερο των πρωταθλημάτων, στην Premier League, το ενδιαφέρον θα ήταν στραμμένο στο Λονδίνο, εκεί που η Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα θα φιλοξενούσε την εκπληκτική Λέστερ του Μπρένταν Ρότζερς, σε μια εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση. Στην ίδια αγωνιστική μέρα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα έριχνε τις τελευταίες της ματιές στον μεταγραφικό της στόχο, Τζακ Γκρίλις, αφού είχε τη δύσκολη αναμέτρηση κόντρα στην Άστον Βίλα, ενώ η Λίβερπουλ, πιθανότατα ως πρωταθλήτρια θα είχε εκτός έδρας την Μπράιτον.

Serie A

Πραγματικός χαμός στο εξαιρετικά συναρπαστικό φετινό πρωτάθλημα της Ιταλίας, που τρεις ομάδες διεκδικούν τον τίτλο. Αν είχαμε κανονικά ποδόσφαιρο, η Γιουβέντους θα φιλοξενούσε στην έδρα της την ομάδα-μοντέλο Αταλάντα, ελπίζοντας να μην υποπέσει σε γκέλα, καθώς η Λάτσιο κόντρα στη Σασουόλο θα είχε ένα θεωρητικά βατό έργο. Όσο για την Ίντερ θα αντιμετώπιζε στο «Μεάτσα» την Τορίνο. Παρ’ όλα αυτά, βάσει ονομάτων, το μεγάλο ματς ήταν προγραμματισμένο στο «Σαν Πάολο», με τη Νάπολι κόντρα στη Μίλαν.

Ligue 1

Μεγάλο ματς ήταν προγραμματισμένο και στη Γαλλία, παρά το γεγονός ότι ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν υπάρχει. Η Λιόν που πραγματοποιεί μία τραγική σεζόν, θα έριχνε μία από τις τελευταίες της ζαριές (αν της είχαν απομείνει) κόντρα στη Μαρσέιγ, η οποία έπειτα από καιρό ετοιμάζεται για επιστροφή στο Champions League.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x