sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Βίρτους Μπολόνια: Να αντέξει μέχρι τέλους αυτή τη φορά

Το προφίλ της Βίρτους Μπολόνια για τη νέα Ευρωλίγκα.

Η πορεία της Βίρτους Μπολόνια την περσινή σεζόν στην Ευρωλίγκα ήταν σαν ένα τρενάκι του λούνα παρκ: άρχισε τη σεζόν παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ και ήταν στη 2η θέση. Μέχρι, να έρθει η κατάρρευση. Οι «μπιανκονέρι» δεν κατάφεραν να προκριθούν καν στα playoffs και ο βασικότερος λόγος αυτής της απότομης πτώσης ήταν η εξάντληση των παικτών, σε ένα πολύ μικρό ρόστερ.

Ο Λούκα Μπάνκι, όμως, ο οποίος θα βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στον πάγκο της ομάδας, πέρα από την απόκτηση του Γουίλ Κλάιμπερν δεν φρόντισε να το ενισχύσει κατάλληλα, φέρνοντας κυρίως παίκτες από το ιταλικό πρωτάθλημα.


Απέκτησε: Ρέιτζον Τάκερ (Βενέτσια), Γουίλ Κλάιμπερν (Εφές), Ματ Μόργκαν (Λόντον Λάιονς), Αντέι Γκραζούλις (Τρέντο), Νίκολα Ακέλε (Μπρέσια), Μόμο Ντιουφ (Μπρεογάν), Ρικάρντο Βισκόντι (Βικτόρια Λιμπερτάς Πεζάρο)

Αποχώρησαν: Τζόρτναν Μίκι, Ρίχαρντ Λόμαζ, Μπρούνο Μάσκολο, Αβούντου Αμπάς (Ντουμπάι), Μπράιαντ Ντάνστον (Ζαλκγίρις Κάουνας), Όγκνιεν Ντόμπριτς (Ερυθρός Αστέρας), Ίφε Λούντμπεργκ (Παρτίζαν)

Μεγάλο ατού: Ορισμένοι παίκτες διαθέτουν elite ταλέντο, το οποίο συνδυάζεται και με εμπειρία. Σενγκέλια και Μπελινέλι θα ηγηθούν ξανά, ενώ σε αυτούς έρχεται να προστεθεί και ο Κλάιμπερν.

Ευρωλίγκα: Το προφίλ της Μπολόνια

Μεγάλη αδυναμία: Πέρα από τους τρεις προαναφερθέντες δεν υπάρχει ανάλογη εμπιστοσύνη σε κάποιον παίκτη της ομάδας, η οποία αντί να ενισχυθεί, αποδυναμώθηκε, ενώ οι παίκτες που απέκτησε είναι κατά κόρον «στοιχήματα» που δεν έχουν αγωνιστεί ξανά στην Ευρωλίγκα.

Πολυτιμότερος παίκτης: Ο Σενγκέλια είναι ο πιο κομβικός παίκτης του συλλόγου, οριακά μπροστά από τον Μπελινέλι. Ήταν ο βασικός λόγος της καταπληκτικής και ταυτόχρονα αιφνιδιαστικής πορείας της Μπολόνια πέρσι στο πρώτο μισό της Ευρωλίγκα.

Ευρωλίγκα: Το προφίλ της Μπολόνια

Πιθανή «αποκάλυψη»: Ο Αϊζάια Κορντινιέ προέρχεται από ένα φανταστικό για τον ίδιο Ολυμπιακό τουρνουά, όπου κατάφερε και χώρεσε στο ροτέισον ανάμεσα σε πολύ μεγάλα ονόματα. Θα έχει πιο αναβαθμισμένο ρόλο φέτος και αν κάνει αντίστοιχες εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα, θα αποτελεί ακόμα ένα αξιόπιστο όπλο στη φαρέτρα του Μπάνκι.

Μεγαλύτερο ερωτηματικό: Θα καταφέρει να παρουσιαστεί η Μπολόνια ανταγωνιστική και αν ναι θα το πάει μέχρι τέλους ή θα καταρρεύσει ξανά;

Πρόβλεψη: Πολύ δύσκολα θα καταφέρει να μπει στα playoffs και ο ρεαλιστικός της στόχος είναι να παλέψει αρχικά για μια θέση στα play in.

Ρόστερ

00. Αϊζάια Κορντινιέ (Γαλλία)-G-1,97μ.-28χρ.
03. Μάρκο Μπελινέλι (Ιταλία)-G-1,95μ.-38χρ.
06. Αλεσάντρο Παγιόλα (Ιταλία)-G-1,94μ.-25χρ.
08. Γουίλ Κλάιμπερν (ΗΠΑ)-F-2,01μ.-34χρ.
09. Ρικάρντο Βισκόντι (Ιταλία)-G-1,96μ.-26χρ.
15. Ντεβόντε Κάκοκ (ΗΠΑ)-C-2,01μ.-28χρ.
21. Τορνίκε Σενγκέλια (Γεωργία)-F-2,06μ.-33χρ.
23. Ντάνιελ Χάκετ (Ιταλία)-G-1,96μ.-37χρ.
24. Αντρέις Γκραζούλις (Λετονία)-F-2,02μ.-29χρ.
30. Μάθιου Μόργκαν (ΗΠΑ)-G-1,88μ.-27χρ.
33. Ακίλε Πολονάρα (Ιταλία)-F-2,05μ.-33χρ.
35. Μόμο Ντιουφ (Ιταλία)-F/C-2,08μ.-23χρ.
41. Άντε Ζίζιτς (Κροατία)-C-2,10μ.-27χρ.
45. Νίκολα Ακέλε (Ιταλία)-F-2,03μ.-29χρ.
59. Ρέιτζον Τάκερ (ΗΠΑ)-G-1,91μ.-27χρ.

Προπονητής: Λούκα Μπάνκι (Ιταλία)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x