sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Βιλερμπάν: Ακόμα μια χρονιά σε ρόλο κομπάρσου

Το προφίλ της Βιλερμπάν για τη νέα Ευρωλίγκα.

Η Βιλερμπάν, κακά τα ψέματα, δεν έχει αποδείξει στο διάστημα που αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα ότι ανήκει και σε αυτήν. Ο στόχος της κάθε χρόνο είναι να μην τερματίσει τελευταία, κάτι που πέρυσι επετεύχθη. Η πλειοψηφία του ρόστερ έμεινε, ο Πάρκερ εμπιστεύτηκε τον Πιερίκ Πουπέ και τον διατήρησε στον πάγκο της ομάδας, η οποία επέλεξε για ακόμα μια χρονιά να μην ενισχυθεί κατάλληλα και να αποκτήσει κατά κόρον νεαρούς Γάλλους παίκτες.

Από τη μία είναι αρκετά θαρραλέο, έως και απερίσκεπτο να το κάνεις αυτό στην Ευρωλίγκα, προδιαθέτοντας έτσι μια καταδικασμένη χρονιά. Από την άλλη, στο πολύ αισιόδοξο σενάριο, ίσως αποτελέσει μια βάση ενός ουσιαστικού οικοδομήματος από τη Βιλερμπάν.

Απέκτησε: Τεό Μαλεντόν (Βάλει Σανς), Μέλβιν Αζινσά (Σεν Κεντέν), Ταρίκ Μπλακ (Ρέτζιο Εμίλια), Σακίλ Χάρισον (Μπέμφις Γκρίζλις), Άντμιραλ Σκόφιλντ (Λέικλαντ), Νιλ Σακό (Σολέ)

Αποχώρησαν: Γιουσουφά Φαλ (Μπαρτσελόνα), Νόαμ Γιάακοφ (Χάποελ Τελ Αβίβ), Μάικ Σκοτ (Χιγάντες), Τιμοτέ Λουβαβού-Καμπαρό (Μπασκονια), Ντεσόν Τόμας

Μεγάλο ατού: Δεν διαθέτει κάποιο μεγάλο προτέρημα παρά μόνο 1-2 νεαρούς παίκτες με ταλέντο και φιλοδοξία.

Μεγάλη αδυναμία: Έχει από τα χειρότερα ρόστερ ποιοτικά στη διοργάνωση, ενώ ταυτόχρονα έχει πάρα πολύ μικρό ρόστερ για τις απαιτήσεις της διοργάνωσης. Σε μια Ευρωλίγκα με τόσο ισχυρές ομάδες, θα περάσει δύσκολα βράδια η Βιλερμπάν και ενδεχόμενες συντριβές μοιάζουν αναπόφευκτες.

Πολυτιμότερος παίκτης: Ο Λοβέρν είναι ο πιο αξιόπιστος του ρόστερ, με τους Λι και τον πάντα χρήσιμο Ντε Κολό να είναι από κοντά.

Πιθανή «αποκάλυψη»: Ο Τεό Μαλεντόν είναι ότι καλύτερο έφερε αυτό το καλοκαίρι η Βιλερμπάν. Είναι τρομερά ευφυής και έχει τα προσόντα να εξελιχθεί σε έναν πολύ καλό δημιουργό για τους συμπαίκτες του.

Ευρωλίγκα: Το προφίλ της Βιλερμπάν

Μεγαλύτερο ερωτηματικό: Ο Πουπέ είναι αρκετά άπειρος και έχει να διαχειριστεί ένα από τα πιο αδύναμα ρόστερ στη διοργάνωση. Θα καταφέρει να είναι η Βιλερμπάν έστω και ανταγωνιστική απέναντι σε ομάδες που στοχεύουν στα playoffs και παραπάνω;

Πρόβλεψη: Είναι από τώρα δεδομένο ότι δεν θα καταφέρει να μπει στην πρώτη δεκάδα. Αν καταφέρει να μην τερματίσει στις δυό-τρεις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας θα είναι έκπληξη.

Ρόστερ

01. Σακίλ Χάρισον (ΗΠΑ)-F-1,93μ.-31χρ.
02. Άντμιραλ Σκόφιλντ (ΗΠΑ)-F-1,96μ.-27χρ.
03. Πάρις Λι (Καμερούν)-G-1,94μ.-29χρ.
05. Σαρλ Καουντί (Γαλλία)-F-1,96μ.-38χρ.
06. Τεό Μαλεντόν (Γαλλία)-G-1,92μ.-23χρ.
07. Τζόφρι Λοβέρν (Γαλλία)-C-2,11μ.-33χρ.
08. Mέλβιν Αζινσά (Γαλλία)-F-2,01μ.-20χρ.
11. Έντουιν Τζάκσον (Γαλλία)-F-1,90μ.-35χρ.
12. Νάντο Ντε Κολό (Γαλλία)-G-1,96μ.-37χρ.
13. Nιλ Σάκο (Γαλλία)-C-2,10μ.-26χρ.
23. Ντέιβιντ Λάιτι (ΗΠΑ)-F-1,95μ.-36χρ.
24. Εμπαγέ Εντιαγέ (Σενεγάλη)-C-2,04μ.-25χρ.
28. Ταρίκ Μπλακ (ΗΠΑ)-C-2,06μ.-33χρ.

Προπονητής: Πιερ Πουπέ (Γαλλία)



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x