sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αρμάνι Μιλάνο: Με νέο «αίμα» για το κάτι παραπάνω

Το προφίλ της Αρμάνι Μιλάνο για τη νέα Ευρωλίγκα.

Η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα αποτελεί μια ομάδα που έχει υψηλές απαιτήσεις και προσδοκίες σε κάθε νέο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά καταλήγει να απογοητεύει όσους την πιστεύουν. Ο ρόλος του Ιταλού κόουτς παραμένει για ακόμα μια χρονιά διττός, καθώς λειτουργεί και ως GM του συλλόγου, λαμβάνοντας αποφάσεις για ότι συμβαίνει στο αγωνισιτκό τμήμα. Κάτι που φυσικά δεν λειτούργησε τα προηγούμενα χρόνια.

Φέτος έκανε στοχευμένες κινήσεις, αντικατέστησε αρκετούς βετεράνους με παίκτες γεμάτους φιλοδοξίες και δείχνει αποφασισμένη να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω στην Ευρωλίγκα.

Απέκτησε: Ντέιντ ΜακΚόρμακ (Γαλατασράι), Φαμπιάν Κοζέρ (Ρεάλ Μαδρίτης), Λεάντρο Μπολμάρο (Μπάγερν Μονάχου), Ουσμάν Ντιοπ (Σάσαρι), Ζακ Λεντέι (Παρτιζάν), Τζος Νίμπο (Μακάμπι Μελ Αβίβ), Νέναντ Ντιμιτρίεβτις (Βαλένθια), Άρμονι Μπρουκς (Σαν Ντιέγκο Κλίπερς)

Αποχώρησαν: Μαόντο Λο (Παρί), Ρόντνεϊ ΜακΓκρούντερ, Σαμπάζ Νάπιερ (Μπάγερν Μονάχου), Γιοχάνες Φόιτμαν (Μπάγερν Μονάχου), Μπίλι Μπάρον, Κάιλ Χάινς (αποσύρθηκε), Άλεξ Πόιθρες (Ζενίτ), Ντέβον Χολ (Φενέρμπαχτσε), Νικολή Μέλι (Φενέρμπαχτσε), Ισμαέλ Καμαγκατέ (Μπέρταμ Τορτόνα)

Μεγάλο ατού: H front line της Αρμάνι είναι μία από τις κορυφαίες στην Ευρωλίγκα και θα κουβαλήσει το μεγαλύτερο βάρος της επίθεσης της ομάδας.

Μεγάλη αδυναμία: Η νοοτροπία της! Ακόμα και τα χρόνια που διέθετε ένα από τα ποιοτικότερα ρόστερ στη διοργάνωση, αποτύγχανε. Ομάδα που μοιάζει σαν να μην έχει στόχο, παρότι δαπανά κάθε καλοκαίρι αρκετά χρήματα.

Πολυτιμότερος παίκτης: Η απάντηση είναι εύκολη Νίκολα Μίροτιτς. Ο πολιτογραφημένος Ισπανός φόργουορντ είναι αδιαμφισβήτητα ο ποιοτικότερος παίκτης του ρόστερ και εκ των καλύτερων σκόρερ στην Ευρωλίγκα.

Ευρωλίγκα: Το προφίλ της Αρμάνι Μιλάνο

Πιθανή «αποκάλυψη»: Ο Νέναντ Ντιμιτρίεβιτς ήρθε από την Ούνικς Καζάν έπειτα από μια καταπληκτική σεζόν, όπου αναδείχθηκε και MVP στην VTB League και αναμένεται να είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν.

Μεγαλύτερο ερωτηματικό: Θα καταφέρει ο Ετόρε Μεσίνα να βρει τους κατάλληλους ρόλους στους παίκτες του και επιτέλους να αξιοποιηθεί το υλικό που υπάρχει;

Ευρωλίγκα: Το προφίλ της Αρμάνι Μιλάνο

Πρόβλεψη: Παρότι αρκετά αλλαγμένη και ανανεωμένη, η Αρμάνι μοιάζει πολύ δύσκολο να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από μια συμμετοχή στα playoffs. Πιθανότερο να το καταφέρει μέσω των play in.

Ρόστερ

01. Νέναντ Ντιμιτρίεβιτς (Βόρεια Μακεδονία)-G-1,86μ.-26χρ.
03. Τζορντάνο Μπορτολάνι (Ιταλία)-G-1,93μ.-24χρ.
05. Φαμπιέν Κοζέρ (Γαλλία)-G-1,96μ.-37χρ.
07. Στέφανο Τονούτ (Ιταλία)-G-1,94μ.-31χρ.
10. Λεάντρο Μπολμάρο (Αργεντινή)-G-1,98μ.-24χρ.
12. Άρμονι Μπρουκς (ΗΠΑ)-G-1,91μ.-26χρ.
16. Ζακ Λεντέι (ΗΠΑ)-F-2,02μ.-30χρ.
17. Τζαμπάολο Ρίτσι (Ιταλία)-F-2,01μ.-33χρ.
21. Ντιέγκο Φλακαντόρι (Ιταλία)-G-1,93μ.-28χρ.
25. Ουσμάν Ντιοπ (Σενεγάλη-Ιταλία)-F/C-2,04μ.-24χρ.
30. Γουλιέλμο Καρούζο (Ιταλία)-F-2,04μ.-25χρ.
31. Σαβόν Σιλντς (ΗΠΑ-Δανία)-F-2,01μ.-30χρ.
32. Τζος Νέμπο (ΗΠΑ)-C-2,06μ.-27χρ.
33. Νίκολα Μίροτιτς (Μαυροβούνιο-Ισπανία)-F-2,08μ.-33χρ.
35. Ντέιβιντ ΜακΚόρμακ (ΗΠΑ)-C-2,08μ.-25χρ.

Προπονητής: Ετόρε Μεσίνα (Ιταλία)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x