Γιώργος Χελάκης

Όλα έχουν την τιμή τους κι ο Σκόκο επίσης…

Ο μάνατζερ του Νάτσο Σκόκο ήταν σαν να περίμενε το τηλεφώνημα από τον Σωτήρη Ταμπάκο. Βγήκε και έριξε μια ακόμα βόμβα στο έτσι και αλλιώς βομβαρδισμένο τοπίο της ΑΕΚ. Καιρό τώρα ξέραμε ότι ο Σκόκο, κουτσά-στραβά παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ καλύπτονταν οικονομικά.

Ο μάνατζερ του Νάτσο Σκόκο ήταν σαν να περίμενε το τηλεφώνημα από τον Σωτήρη Ταμπάκο. Βγήκε και έριξε μία ακόμα βόμβα στο έτσι και αλλιώς βομβαρδισμένο τοπίο της ΑΕΚ.

Καιρό τώρα ξέραμε ότι ο Σκόκο, κουτσά-στραβά, παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ, καλυπτόταν οικονομικά. Συνέβαινε αυτό για να μην βρεθούν όλοι προ δυσάρεστων εκπλήξεων, με δεδομένο ότι ο αργεντινός επιθετικός διέθετε σημαντική μεταπωλητική αξία και κινούσε το ενδιαφέρον στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Ακόμα κι αν η «κάλυψη » δεν ήταν στο 100% των υποχρεώσεων της ΠΑΕ προς τον παίκτη, προφανώς ήταν τέτοια που να μην του αφήνει περιθώρια για προσφυγή. Ο μάνατζερ κ. Παύλος Διανής, αν πραγματικά υπήρχαν τέτοια περιθώρια, θα έσπευδε να τα αξιοποιήσει, αντί να δημοσιοποιεί τον καημό του στον Σωτήρη…

Ο Νάτσο Σκόκο είναι το σημαντικότερο «περιουσιακό στοιχείο» της ΑΕΚ. Ενδεχόμενη πώλησή του μπορεί να ανακουφίσει σημαντικά τα αραχνιασμένα ταμεία.

Λόγος γίνεται φυσικά για προτάσεις που έχουν νόημα και σ’ αυτές δεν συμπεριλαμβάνεται προσφορά για περίπου 2,5 εκατ. ευρώ. Σε μια τέτοια περίπτωση η ΑΕΚ «σκοτώνει» τον παίκτη της.

Πάντα λαμβάνοντας υπόψη την αξία του παίκτη αλλά και την πτώση των τιμών λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, κάθε διαπραγμάτευση με νόημα θα πρέπει να ξεκινάει από τα 4 εκατ. ευρώ και βάλε. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως είναι διατυπωμένη, δεν αφήνει περιθώρια πώλησης.

Είναι φανερό ότι το χέρι που την έγραφε είχε το νου στους οργανωμένους οπαδούς κι όχι στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και τους κανόνες του.

Έτσι όμως δεν διοικούνται ΠΑΕ ούτε επιτυγχάνεται η οικονομική τους εξυγίανση. Έτσι απλά ικανοποιείται το θυμικό των εξαγριωμένων οπαδών. Στο ποδόσφαιρο όλα έχουν την τιμή τους κι ο Σκόκο επίσης.

Αντί για κατηγορηματικές διαψεύσεις πιο χρήσιμες είναι καθαρές εξηγήσεις. Ας καθοριστεί η τιμή και ας τρέξει ο κ. Διαννής να φέρει στην ΠΑΕ υποψήφιους αγοραστές που θα θέλουν να αγοράσουν κι όχι να αρπάξουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x