Γιώργος Χελάκης

Θέλει και η άμυνα έναν παίκτη κλάσης

Ουδέποτε μου πέρασε από το μυαλό να αμφισβητήσω τις ανασταλτικές ικανότητες του Βύντρα και του Σαριέγκι. Με αυτούς τους δύο ως βασικούς στόπερ, ο Παναθηναϊκός πέτυχε θαυμαστά πράγματα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ουδέποτε μου πέρασε από το μυαλό να αμφισβητήσω τις ανασταλτικές ικανότητες του Βύντρα και του Σαριέγκι. Με αυτούς τους δύο ως βασικούς στόπερ, ο Παναθηναϊκός πέτυχε θαυμαστά πράγματα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο ακόμα και εκείνες τις ώρες όλοι στον Παναθηναϊκό ομολογούσαν την ανάγκη να αποκτηθεί κεντρικός αμυντικό κλάσης. Τα χαρακτηριστικά του, τα περίγραψε πριν από λίγο καιρό ο Τεν Κάτε. Μάλιστα, επειδή έχει τη σημασία του, ο κόουτς έκανε τις δηλώσεις την ώρα που ο Μέλμπεργκ «έκλεινε» στον Ολυμπιακό.

Δύσκολο να κρίνεις έναν παίκτη από ένα ματς. Κρίμα να του φορτώνεις το βαρύ φορτίο μιας ήττας σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας. Άλλωστε στον Παναθηναϊκό έλεγαν ότι εκτός από αυτόν θα πάρουν έναν ακόμα που να κατευθύνει την άμυνα και να κατεβάζει την μπάλα. Αυτός δεν είναι ασφαλώς ο τριαντάχρονος πρώην παίκτης της Νις. Το μόνο διαπιστωμένο προσόν του Καντέ είναι ότι παίζει με το αριστερό. Δύσκολα στις μέρες μας βρίσκεις αριστεροπόδαρο στόπερ. Όλα τα άλλα μένει να αποδειχτούν στα επόμενα φιλικά παιχνίδια…

Όταν οι οπαδοί του τριφυλλιού πληροφορηθήκαν ότι η ομάδα τους «χτυπά» τον Μαρτσένα, δικαιολογημένα κατάλαβαν ότι το επόμενο «μπαμ» θα γινόταν στην άμυνα άσχετα με το αν τελικά ο Ισπανός σέντερ μπακ θα δεχόταν να βάλει την υπογραφή του. Αν δεν θα ερχόταν αυτός θα ερχόταν -με τόσα λεφτά- κάποιος άλλος. Αντί γι’αυτό πληροφορούνται ότι γίνεται πρόταση 400.000 ευρώ στην Γκέτεμποργκ για να αφήσει ελεύθερο τον όντως ταλαντούχο Μπίερσμιρ. Μέχρι εδώ όλα καλώς καμωμένα. Με μια ουσιαστική διαφορά: Να έρθει ο νεαρός Σουηδός αλλά να έρθει και ένα σέντερ μπακ κλάσης. Θεωρητικά τα περιθώρια στο μπάτζετ υπάρχουν. Ας γίνει τώρα πριν κάποια άσχημα αποτελέσματα σε φιλικά παιχνίδια κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου απέναντι σε μια ομολογουμένως εξαιρετική προσπάθεια στα μεταγραφικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x