Γιώργος Χελάκης

Με Σισέ και Κατσουράνη περνάει μπροστά…

Δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω τις απότομες στροφές όσων σχολιάζουν την ποδοσφαιρική επικαιρότητα στη χώρα μας. Τις παίρνουν πολύ απότομα και υπάρχει κίνδυνος εκτροχιασμού. Τη μια ο Κόκκαλης είναι…άφραγκος και πάει να τη βγάλει στη φτήνια, την άλλη είναι μεγάλος παράγοντας γιατί παίρνει τους παίκτες μέσα από τα χέρια του «αιωνίου» αντιπάλου.

Δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω τις απότομες στροφές όσων σχολιάζουν την ποδοσφαιρική επικαιρότητα στη χώρα μας. Τις παίρνουν πολύ απότομα και υπάρχει κίνδυνος εκτροχιασμού. Τη μια ο Κόκκαλης είναι…άφραγκος και πάει να τη βγάλει στη φτήνια, την άλλη είναι μεγάλος παράγοντας γιατί παίρνει τους παίκτες μέσα από τα χέρια του «αιωνίου» αντιπάλου. Τη μια ο Πατέρας την πατάει σαν αρχάριος γιατί δεν μπορεί να κλείσει παίκτη, την άλλη «είναι τρελός ο πρόεδρος» γιατί τους φέρνει με το ιδιωτικό τζετ. Πίσω από όλη αυτή την άσκοπη φασαρία υπάρχουν οι ομάδες, οι προπονητές και οι σχεδιασμοί τους.

Εκεί που χύνεται ο ιδρώτας και αργούν να φτάσουν οι απόηχοι από τα πρωτοσέλιδα, θα κριθεί κατά πολύ το τι θα δούμε από τον Αύγουστο και μετά μέσα στα γήπεδα. Για την ώρα ο Παναθηναϊκός καταγράφει κέρδη, ο Ολυμπιακός δεν επιτρέπει να υπάρξουν ζημιές και η ΑΕΚ κάνει δουλειά μυρμηγκιού.

Αναλυτικά:

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο μεταγραφικό παζάρι χωρίς την ανάγκη να καλύψει κάποια δεδομένη απώλεια. Τα γρανάζια της περσινής μηχανής, με την όποια υποδύναμη, παραμένουν διαθέσιμα. Η προσθήκη του Σισέ στην σύνθεση είναι που προσθέτει ποιότητα και αξία στη γραμμή κρούσης. Το ίδιο και η προσθήκη του Κατσουράνη στη μεσαία γραμμή. Οι δυο τους μπορούν να κάνουν πιο ποιοτικό το δυναμικό του Παναθηναϊκού από τη μέση και μπροστά. Για τον Λέτο, ας είμαστε επιφυλακτικοί όσο εξακολουθεί να υπάρχει απόσταση ανάμεσα στις ικανότητες και την προσφορά του.

Ο Ολυμπιακός κάλυψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κενό του Άντζα. Δεν άφησε να δημιουργηθεί (μεγαλύτερο) κενό στην επίθεση αγοράζοντας τον Ντάρμπισάιρ και φρόντισε να ξεκουράζει αξιόπιστα τον Γκαλέτι με τον Ζαϊρί. Στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής χάσκει τεράστιο το κενό. Ο Ζαϊρί μπορεί και εκεί ως μια αξιόπιστη ρεζέρβα. Από ό,τι φαίνεται θα χρειαστούν πολλά εκατομμύρια για να καλυφθεί το κενό που αφήνει ο μέγας Τζόρτζεβιτς. Η επάνοδος του Στολτίδη (εφόσον είναι γερός) καλύπτει το κενό του Πατσατζόγλου. Ωστόσο εκεί ο πρωταθλητής ψάχνει κάτι καλύτερο και από τον Λεντέσμα που έχει θεωρητικά στη διάθεση του. Παράλληλα ψάχνει για έναν σέντερ φορ κρούσης που θα αφήνει περιθώρια στον Ντιόγκο να κάνει το αγαπημένο του παιχνίδι βγαίνοντας από το παραλληλόγραμμο.

Η ΑΕΚ δουλεύει αθόρυβα. Οι προσθήκες Καράμπελα, Ιορντάκε και Μάκου την ενισχύουν. Ο πρώτος με τον τρίτο προορίζονται έτσι και αλλιώς για βασικοί. Το ίδιο θα συμβεί και με τον Λεονάρντο εφόσον καμφθούν οι αντιστάσεις του Κομπότη. Λούκατς και Ιορντάκε δίνουν βάθος στον πάγκο. Ένας καλός δεξιός μπακ που αναζητείται, ανεβάζει κι’ άλλο την ισχύ της ΑΕΚ. Τούτη την ώρα το πιο τρανταχτό κενό, βρίσκεται στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού. Ακολουθεί το δεξί άκρο της άμυνας της ΑΕΚ και το κέντρο άμυνας του Παναθηναϊκού που ζητάει κάτι πιο σίγουρο από τον Καντέ.

Αν άρχιζε αύριο πρωί το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός θα είχε το πληρέστερο ρόστερ και η ΑΕΚ την πιο ισορροπημένη ομάδα. Ο Ολυμπιακός απλά θα είχε ακόμα τη στόφα των παικτών που ξέρουν από τίτλους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x