Γιώργος Χελάκης

O δυναμισμός του Σισέ στα εκτός έδρας παιχνίδια…

Μεταγραφές σαν κι αυτή του Τζιμπρίλ Σισέ, δεν προσπερνιούνται εύκολα. Πρώτα απ’ όλα δείχνουν διάθεση για μεγάλα πράγματα και ανοικτά πορτοφόλια. Μπορεί να γίνονται υπό το κράτος των πρόσκαιρα χαμένων εντυπώσεων, αλλά έχουν ουσία. Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι κλασσικός φορ περιοχής που στηρίζεται στη δύναμη και στον τσαμπουκά του. Προφανώς αυτό είχε υπόψη του ο κ. Πατέρας, κάνοντας τις γνωστές περί τσαμπουκά δηλώσεις στην ιστοσελίδα μας

Μεταγραφές σαν κι αυτή του Τζιμπρίλ Σισέ, δεν προσπερνιούνται εύκολα. Πρώτα απ’ όλα δείχνουν διάθεση για μεγάλα πράγματα και ανοικτά πορτοφόλια. Μπορεί να γίνονται υπό το κράτος των πρόσκαιρα χαμένων εντυπώσεων, αλλά έχουν ουσία. Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι κλασσικός φορ περιοχής που στηρίζεται στη δύναμη και στον τσαμπουκά του. Προφανώς αυτό είχε υπόψη του ο κ. Πατέρας, κάνοντας τις γνωστές περί τσαμπουκά δηλώσεις στην ιστοσελίδα μας. Ο Τεν Κάτε ζήτησε σέντερ-φορ περιοχής και η διοίκηση του πήρε έναν τέτοιο ξορκίζοντας το φάντασμα του Ροντρίγκο Σόουζα που πέρασε και δεν ακούμπησε.

Τα λεφτά για τον Γάλλο είναι πράγματι πολλά. Ωστόσο, πολύ δύσκολα βρίσκεις σέντερ-φορ στην Ευρώπη με τέτοια χαρακτηριστικά που να κοστίζει λιγότερα. Ίσως θα πρέπει να δοθούν κάποιοι πόντοι στον Τεν Κάτε. Ο Σαλπιγγίδης, ο Μάντζιος, ο Ρουκάβινα και λιγότερο ίσως ο νεαρός Πετρόπουλος δεν είναι φορ δύναμης που να σκορπούν τρόμο και να…φοβίζουν τις αντίπαλες άμυνες. Ο Σισέ είναι φτιαγμένος γι’ αυτή τη δουλειά. Σπρώχνει, τζαρτζάρει και ταλαιπωρεί με τη σωματική δύναμη του, τα σέντερ-μπακ. Τους προκαλεί καταπόνηση και φθορά, για να μιλήσουμε με μπασκετικούς όρους. Στηρίζεται στα γερά πατήματα του και στο εκτόπισμα του περισσότερο από την ταχύτητα και την τεχνική του κατάρτιση. Χρησιμοποιεί πολύ καλά το κεφάλι του και πλασάρει εξαιρετικά. Θυμίζει τον Γερμανό Χρούμπες με τη διαφορά ότι ο Γάλλος ξέρει περισσότερη μπάλα.

Με αυτόν στην ενδεκάδα και ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός ίσως πάψει να είναι απλά ένα άθροισμα από καλούς ποδοσφαιριστές που θα παίζουν ένα παιχνίδι μακριά από το γήπεδο του. Ο Σισέ μπορεί να «τσαμπουκαλέψει» και τους υπόλοιπους. Ίσως εδώ βρίσκεται ένα από τα σπουδαιότερα πλεονεκτήματα που έχει. Θα χρειαστούν όμως να γίνουν και ορισμένες προσαρμογές στο παιχνίδι των πράσινων. Οι μάχες του Σισέ μέσα στη μεγάλη περιοχή ακόμα κι όταν δεν βρίσκουν νικητή τον ίδιο βγάζουν εκτός διεκδίκησης τον προσωπικό του αντίπαλο, ο Τεν Κάτε θα χρειαστεί να προβλέψει κάτι για τις πολλές περιπτώσεις που ο Γάλλος θ’ αναζητά κάποιον συμπαραστάτη κοντά του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x