Γιώργος Χελάκης

Σκεφτείτε να μην δυσκολευόταν…

Αναζητείται «μερακλής» που να βγει στα ίσα και να μου ζητήσει να «φάω» τα χειρόγραφα μου. Το δίκιο του βουνό. Ευτυχώς που δεν κάνω εκπομπή με τηλέφωνα στον NovaΣπορ FM να με πάρουν οι ακροατές στο «ψιλό». Την ώρα που έγραφα ότι ο Παναθηναϊκός πάει για Μέλμπεργκ κι ο Ολυμπιακός βολεύεται με Ντραγκουτίνοβιτς ήρθαν τα «πάνω κάτω» κι ο Κόκκαλης έκανε το νέο «ματ».

Αναζητείται «μερακλής» που να βγει στα ίσα και να μου ζητήσει να «φάω» τα χειρόγραφα μου. Το δίκιο του βουνό. Ευτυχώς που δεν κάνω εκπομπή με τηλέφωνα στον NovaΣπορ FM να με πάρουν οι ακροατές στο «ψιλό». Την ώρα που έγραφα ότι ο Παναθηναϊκός πάει για Μέλμπεργκ κι ο Ολυμπιακός βολεύεται με Ντραγκουτίνοβιτς ήρθαν τα «πάνω κάτω» κι ο Κόκκαλης έκανε το νέο «ματ». Το περασμένο κείμενο μου δικαιώνεται από τα πράγματα σε ότι αφορά την αγωνιστική αξία των δύο παικτών. Αυτή την εποχή δεν μπορεί να γίνεται σύγκριση ανάμεσα τους. Ο Σουηδός υπερέχει του Σέρβου. Έκανε γεμάτη χρονιά στην Γιουβέντους και είναι κοντά δύο χρόνια νεότερος από τον Σέρβο. Ο «Ντράγκο» στο μεταξύ έλιωσε στον πάγκο.

Το «ματ» του Κόκκαλη έγινε απέναντι σε δύο πλευρές. Η πρώτη είναι ο Παναθηναϊκός. Όπως και να το κάνεις ο «πολυμετοχικός»ερχόταν με αέρα στα πανιά του, που του τον έδινε το ζεστό διαθέσιμο χρήμα και η αδήριτη ανάγκη για σέντερ μπακ με…όνομα και κλάση. Όταν λοιπόν, δόθηκε η εντύπωση πως διαπραγματεύεται με την Γιουβέντους ήρθε ο Ολυμπιακός και τον έκλισε στο «άψε – σβήσε»…

Το δεύτερο «ματ» του Κόκκαλη έγινε απέναντι στην κοινή γνώμη και σε όλους εμάς που τη διαμορφώνουμε. Είχε γενικά σχηματιστεί η εντύπωση πως ο εξασθενημένος οικονομικά Ολυμπιακός θα βολευτεί με ότι περισσεύει από τους άλλους. Στην καλύτερη περίπτωση ότι θα περιμένει να «δροσίσουν» το ταμείο όσοι θα συμμετάσχουν τελικά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και μετά θα κάνει κίνηση εντυπωσιασμού.

Η απόκτηση του Μέλμπεργκ συνιστά κίνηση ουσίας κι εντυπωσιασμού ταυτόχρονα. Η απόκτηση του Ντάρμπισιρ έρχεται να πιστοποιήσει ότι ο Κόκκαλης αντέχει ακόμα να κοιτάει στα μάτια τους πολυμετοχικούς αντιπάλους του. Αντιπαρέρχομαι την ανεπιβεβαίωτη πληροφορία πως οι αδελφοί Αγγελόπουλοι ήδη στηρίζουν με μια προκαταβολή. Κι έτσι να είναι πιστοποιείται ότι ο Ολυμπιακός, σκοπεύει να την πάει μακριά την βαλίτσα. Τα δεύτερα δείγματα γραφής το δείχνουν. (Τα πρώτα δείγματα ήταν ο Πάρντο και ο Ζαιρί)

Προσωπικά δεν έχω λόγους να αμφιβάλω για την δυνατότητα του Παναθηναϊκού να «απαντήσει» ενισχύοντας την άμυνά του. Φαίνεται πάντως πως ανεξάρτητα από την οικονομική δυνατότητα, ο Ολυμπιακός έχει έμπειρους και δοκιμασμένους στην διαπραγμάτευση.

Όλα αυτά γράφονται με την αίρεση να αναγκαστώ (πάλι) να φάω τα χειρόγραφα μου…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x