Γιώργος Χελάκης

Μπράβο στη «Γιούβε» που σκέφτεται να «μας πιάσει κότσους»…

Στα δημοσιεύματα των ιταλικών ΜΜΕ γύρω από τα αθλητικά, δίνω ελάχιστη βάση. Παρηγοριέμαι με τη διαπίστωση ότι τα καταφέρνουν χειρότερα και από τα εγχώρια ΜΜΕ.

Στα δημοσιεύματα των ιταλικών ΜΜΕ γύρω από τα αθλητικά, δίνω ελάχιστη βάση. Παρηγοριέμαι με τη διαπίστωση ότι τα καταφέρνουν χειρότερα και από τα εγχώρια ΜΜΕ.

Ωστόσο τα δημοσιεύματα στο «calciomercato.com» πως η «Γιούβε» σκέφτεται να ανταλλάξει τον Σουηδό Μέλμπεργκ με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι από αυτά που κινούν αμέσως το ενδιαφέρον. Αν ευσταθεί τότε πρόκειται για μάνα εξ ουρανού για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» μπορούν έτσι να πετύχουν με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Απαλλάσσονται από μια χρυσή μετριότητα και παίρνουν έναν αξιόπιστο σέντερ μπακ.

Η Γιουβέντους έχει κάθε λόγο να παραχωρήσει τον Σουηδό. Με την επιστροφή του Καναβάρο έχει τρεις σέντερ μπακ που καλούνται συνεχώς στην εθνική Ιταλίας (οι άλλοι δύο είναι ο Λεγκροτάλιε και ο Κιελίνι). Να σημειωθεί ότι φέτος ο Μέλμπεργκ έπαιξε αρκετά παιχνίδια ως δεξιός μπακ.

Για την αξία του τριανταδυάχρονου Σουηδού ούτε λόγος να γίνεται. Κάθε σύγκριση του με τον Μαϊστόροβιτς που παίζει και αυτός στην εθνική Σουηδίας, τον αδικεί κατάφορα. Είναι σαφώς πιο γρήγορος και καλός χειριστής της μπάλας. Έπαιξε για δύο χρόνια στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης (Πρέμιερ Λιγκ) και τώρα στη Γιουβέντους. Ιδανική περίπτωση για το κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού που ψάχνει να βρει ισορροπία από την εποχή του Χένρικσεν.

Το γιατί μπορεί να θέλει η «Γιούβε» τον Ζιλμπέρτο Σίλβα λογαριασμός δικός της. Με Σισόκο, Πόουλσεν αλλά και Τιάγκο στη θέση αυτή είναι να απορείς τι ψάχνει να βρει ο Φεράρα. Πιθανότατα μια τρίτη καλή λύση. Άβυσσος η ψυχή των κόουτς…

Σημασία έχει ότι ο Παναθηναϊκός θα απαλλαγεί από ένα βαρύ και εν πολλοίς αχρείαστο συμβόλαιο τη στιγμή που πάει να κλείσει Κατσουράνη και Ένχελααρ. Αν τα βάλουμε όλα στη σούμα αλλάζει η αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού. Η ομάδα του θα μοιάζει πολύ λίγο με αυτή της χρονιάς που πέρασε. Ένας πιο γρήγορος και πιο αξιόπιστος αμυντικός Παναθηναϊκός μας περιμένει.

Το «calciomercato.com» πέφτει συνήθως έξω. Ας επιβεβαιώσει αυτό τον κανόνα με μια τρανταχτή εξαίρεση!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x