sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τομάς Βατσλίκ: Νίκησε τον αν μπορείς… από τα έντεκα βήματα

Ο Τομάς Βατσλίκ είναι «σπεσιαλίστας» στις αποκρούσεις πέναλτι και το sport-fm.gr, θυμίζει τις περιπτώσεις που ο Τσέχος τερματοφύλακας, νίκησε τους αντιπάλους του.

Ναι, έχει πρόβλημα με τις «εξόδους» του. Ναι, έχει «μερίδιο ευθύνης» στο γκολ της ισοφάρισης του Απόλλωνα Λεμεσού, κόντρα στον Ολυμπιακό, όπως και στα γκολ τις Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ο Τομάς Βατσλίκ όμως, είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας, με ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, με τη μπάλα στα πόδια αλλά και στις επεμβάσεις πέναλτι, που μπορεί να φέρει βαθμούς αλλά και προκρίσεις με τις εμφανίσεις του. Και όπως συνηθίζουμε να λέμε «Αν δεν είχε πρόβλημα με τις εξόδους του, πιθανόν να μην τον είχαμε δει ποτέ στα μέρη μας».



Η πρόκριση του Ολυμπιακού κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού, «ανήκει» δικαιωματικά σε αυτόν. Ο Τσέχος τερματοφύλακας, με μια δόση υπερβολής, μπορούμε να πούμε πως «έσωσε» ένα ολόκληρο σωματείο, καθώς σε περίπτωση δεύτερου αποκλεισμού του Ολυμπιακού (που δεν έχει συνηθίσει σε τέτοιες συνθήκες), τα δρώμενα σήμερα θα διαδραματίζονταν διαφορετικά και η κουβέντα θα ήταν άλλη.

Τα τρία πέναλτι που «έπιασε» κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού, όπως και αυτό κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας δεν είναι τα μοναδικά, καθώς ο 33χρονος γκολκίπερ, έχει βρεθεί ξανά κάτω από τα γκολπόστ, σε διαδικασία πέναλτι και επίσης έχει απoκρούσει οχτώ σε κανονικό ενενηντάλεπτο, σε 48 εκτελέσεις (16,6%).





Ήταν 6 Οκτωβρίου 2009 και η Κ20 της Τσεχίας (τερματοφύλακας της ομάδας ο Τομάς Βατσλίκ), αντιμετώπισε την Ουγγαρία, για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Nέων, στην Αίγυπτο. Η κανονική διάρκεια έληξε με 1-1, ενώ με το τέλος της παράτασης, το τελικό 2-2, έστειλε τις δύο ομάδες στη διαδικασία των πέναλτι. Ο νυν τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, απέκρουσε δύο πέναλτι, αλλά οι συμπαίκτες του, έχασαν τρία. Μάλιστα πραγματοποίησε επέμβαση, στο πέμπτο χτύπημα των Ούγγρων, που ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν, στέλνοντας τη διαδικασία στον «ξαφνικό θάνατο».



Αναλυτικά οι οχτώ επεμβάσεις πέναλτι του Τόμας Βατσλίκ, σε κανονική διάρκεια αγώνα:
2014/2015 Βασιλεία-Γιουνγκ Μπόις 3-1 (Μίλαν Γκάιτς)
2014/2015 Σεν Γκάλεν- Βασιλεία 2-2 (Ρομπέρτο Ροντρίγκεζ)
2015/2016 Λουκέρνη-Βασιλεία 1-3 (Ρέμο Φρόιλερ)
2018/2019 Λεβάντε-Σεβίλλη 2-6 (Χοσέ Λουίς Μοράλες)
2018/2019 Ακχισάρσπορ-Σεβίλλη 2-3 (Γκιουράι Βουράλ)
2019/2020 Σεβίλλη- Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1 (Ντιέγκο Κόστα)
2019/2020 Μιραντες-Σεβίλλη 3-1 (Αλβάρο Πένια)
2021/2022 Ολυμπιακός-Βόλος 2-1 (Τομ Βαν Βέρτ)

*Σε παρένθεση ο εκτελεστής του πέναλτι

Επιμέλεια:Ανδρέας Παπαγιαννόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x