Βόλεϊ

Εγκαίνια το 2009, πρώτο ματς το 2016!

Απίστευτο και όμως αληθινό, αλλά το ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης φιλοξένησε τον πρώτο αγώνα επτά χρόνια μετά την παράδοση του!

Αυτά μπορούν να συμβούν μόνο στην Ελλάδα! Ένα κλειστό γυμναστήριο «στολίδι» που κόστισε επισήμως στον ελληνικό λαό περισσότερα από τρία εκατομμύρια ευρώ, αλλά η εκτίμηση είναι ότι άγγιξε τα πέντε, εγκαινιάστηκε το 2009 και λειτούργησε ως αθλητική εγκατάσταση το 2016!

Πρόκειται για το κλειστό Λευκόβρυσης Κοζάνης, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 17 Αυγούστου του 2009 από τον τότε υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, αλλά μέχρι και σήμερα δεν είχε λειτουργήσει για αθλητικούς σκοπούς.

Συγκεκριμένα είχαν διεξαχθεί μόνο δύο μεγάλα φεστιβάλ ποντιακών χορών, ενώ πριν λίγους μήνες το κλειστό φιλοξενούσε πρόσφυγες από την Συρία!

Όλα αυτά τα χρόνια ο Δήμος Κοζάνης αδυνατούσε να καλύψει το λειτουργικό κόστος, όπως φυσικά και οι τοπικοί σύλλογοι της περιοχής.

Τελικά με αφορμή την διοργάνωση του Παγκοσμίου Λιγκ στο βόλεϊ βρέθηκε τρόπος αυτή η εξαιρετική εγκατάσταση των 3.500 θέσεων να λειτουργήσει για τον σκοπό που δημιουργήθηκε.

Παρεμπιπτόντως βρίσκεται μέσα στα πέντε πιο μεγάλα περιφερειακά γυμναστήρια της χώρας μετά από αυτά στο Ηράκλειο Κρήτης, το «Τόφαλος» στην Πάτρα, το «Αμοιρίδης» στην Ξάνθη και το Νεάπολης Λάρισας.

Εκτός αυτού αποδείχθηκε και γούρικο, αφού στο πρώτο παιχνίδι που έγινε ποτέ στο κλειστό η Εθνική Ανδρών νίκησε 3-0 το Καζακστάν.

Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x