Βόλεϊ

«Αυτή η Εθνική έχει τεράστιες προοπτικές»

Ελένη Κιόση και Όλγα Στράντζαλη μιλούν στο sport-fm.gr για την προσπάθεια της Εθνικής βόλεϊ γυναικών στο φετινό Ευρωπαϊκό Λιγκ

Λίγα λεπτά απέμειναν (σήμερα στις 17:00) πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Λιγκ 2016 και η Εθνική βόλεϊ Γυναικών βρίσκεται ήδη στην πόλη Νιρεγιχάσα της Ουγγαρίας, όπου και θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Ρουμανία, Ουγγαρία και Σλοβενία στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης.

Η αρχηγός Ελένη Κιόση και η νεαρή ακραία Όλγα Στράντζαλη μίλησαν στο sport-fm.gr για την Εθνική Γυναικών, τους αντιπάλους και φυσικά το μέλλον. «Έχουμε κάνει μία μικρή προετοιμασία, στα μέτρα των οικονομικών δυνατοτήτων, λόγω των γνωστών προβλημάτων που υπάρχουν στην χώρα μας. Είναι ένα διαφορετικό Ευρωπαϊκό Λιγκ σε σχέση με πέρσι. Θα διεξαχθούν δύο τουρνουά μέσα σε λίγες ημέρες σε Ουγγαρία και Μεγαλόπολη. Οι ομάδες αλλάζουν και δεν μπορούμε να ξέρουμε την δυναμικότητα τους. Στο τουρνουά της Ουγγαρίας θα έχουμε μία εικόνα για όλες τις ομάδες. Πάντως σίγουρα είναι τρεις χώρες με παράδοση στο βόλεϊ. Εμείς κατεβαίνουμε με στόχο να μαζέψουμε όσο τον δυνατό περισσότερους πόντους και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο και θα δούμε αν θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε και πάλι στα ημιτελικά», σχολίασε η έμπειρη διαγώνια, ενώ η 20χρονη ακραία Όλγα Στράντζαλη συμπλήρωσε: «Είχαμε περίπου τρεις εβδομάδες στην διάθεση μας για να δουλέψουμε. Πέρσι αντιμετωπίσαμε την Ουγγαρία, αλλά προφανώς δεν είναι η ίδια ομάδα. Πάμε στο πρώτο τουρνουά αρχικά για να τεστάρουμε τις δικές μας δυνάμεις, αλλά και να δούμε το επίπεδο των αντιπάλων μας. Από κει και πέρα στο δεύτερο τουρνουά που θα γίνει στην Ελλάδα θα φανεί που μπορούμε να φτάσουμε».

«Φτάνω στο τέλος του ταξιδιού»
Η 31χρονη Ελένη Κιόση με τεράστια εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι σε θέση να γνωρίζει και το επίπεδο της Εθνικής μας, ενώ μιλάει με ρεαλισμό για το δικό της μέλλον. «Η βάση της Εθνικής Γυναικών είναι πάνω κάτω η ίδια εδώ και αρκετά χρόνια. Οι αλλαγές που γίνονται είναι λίγες και τα περισσότερα κορίτσια εδραιώνονται στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Μεμονωμένα οι αθλήτριες που βρίσκονται σε αυτή την ομάδα, είναι πολλά υποσχόμενες. Αυτή η Εθνική έχει τεράστιες προοπτικές, χωρίς να συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου, αφού σιγά σιγά φτάνω στο τέλος αυτού του ταξιδιού. Τα συγκεκριμένα κορίτσια έχουν δυνατότητες και εικόνες από το εξωτερικό και θα αποκτήσουν και άλλες. Θεωρώ και εύχομαι να έχουν την τύχη, τις σωστές προετοιμασίες και τα αποτελέσματα θα έρθουν. Η Εθνική είναι τεράστιο κομμάτι της ζωής μου, είναι ο 15ος χρόνος μου σε αυτή την ομάδα. Για μένα αυτή η Εθνική ομάδα είναι ίσως μια από τις καλύτερες που μπορεί να έχουμε ως χώρα. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν μπορώ να βάλω τον εαυτό μου στην ίδια θέση με τα νέα κορίτσια που έχουν ακόμα αρκετά χρόνια μπροστά τους. Ούτε θέλω να πάρω κομμάτι της δόξας που πιστεύω μπορούν να πάρουν στο μέλλον. Θα χαρώ πολύ αν κατάφερα να επηρεάσω θετικά κάποιες από την κοινή μας παρουσία στην Εθνική».

«Η πρώτη κατσάδα»
Από την πλευρά της η Όλγα θυμάται τα πρώτα της βήματα στην Εθνική με συμπαίκτρια την Ελένη Κιόση: «Ήταν πριν από τέσσερα χρόνια. Ηταν η αθλήτρια που μου έριξε την πρώτη μου κατσάδα. Το θυμάμαι ακόμα και είχε δίκιο. Είναι μεγάλη τιμή που παίζω με την Ελένη. Είναι πολύ έμπειρη και μας έχει διδάξει πολλά. Η Εθνική αποτελείται από νεαρές αθλήτριες. Μπορούμε να πετύχουμε πράγματα. Κάθε χρόνο βελτιωνόμαστε».

Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x