Stoiximan Super League

Τα προβλήματα του Δέλλα, η ευκαιρία του Μπάλλα και ο ρόλος του Λε Ταλέκ

Την πρώτη του νίκη με τη… φόρμα του Ατρόμητου θέλει να πετύχει ο Τραϊανός Δέλλας κόντρα στον Αστέρα, αλλά οι συνθήκες μόνο ευνοϊκές δεν είναι για τον νεαρό τεχνικό.

Μπορεί ο ίδιος ο Τραϊανός Δέλλας να μην θέλει να χαρακτηρίσει το ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ως «τελικό», ωστόσο αν κάποιος θέλει να του αποδώσει έναν προσδιορισμό αυτός θα ήταν τουλάχιστον «οριακός».

Μπορεί να πρόκειται μόλις για την 11η αγωνιστική της Super League, αλλά από τη στιγμή που οι Περιστεριώτες έχουν 9 βαθμούς και βρίσκονται στην τρίτη θέση από το τέλος, τότε είναι αντιληπτό ότι δεν υπάρχουν περιθώρια.

«Σύμμαχος» για τον Τραϊανό Δέλλα ώστε να πετύχει και την πρώτη του νίκη, δεν είναι ούτε η τύχη, αφού αντί με τη διακοπή να προκύψουν επιστροφές, οι απουσίες είναι ακόμα περισσότερες.

Συγκεκριμένα, ο Σωκράτης Φυτανίδης δεν ξεπέρασε τη βαριά θλάση που έχει υποστεί από το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό και παραμένει εκτός, όπως και ο Χαβιέρ Ούμπιντες που ούτως ή άλλως έχει μεγαλύτερο δρόμο μπροστά του.

Ωστόσο, σε αυτές τις απουσίες προστίθεται αυτή του Πίτου Γκαρσία που δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούν στην επιγονατίδα και έτσι οι λύσεις, ειδικά για το χώρο της μεσαίας γραμμής είναι περιορισμένες, με δεδομένη και την απώλεια του Φερνάντο Ουσέρο που είναι τιμωρημένος.

Ο Τραϊανός Δέλλας δεν θα αλλάξει το «αγαπημένο» του 4-2-3-1 που χρησιμοποιούσε και στην ΑΕΚ, θέλοντας όμως να δώσει διακριτούς ρόλους στους παίκτες που θα στελεχώσουν την ενδεκάδα.

Συγκεκριμένα, οι «εκλεκτοί» του 39χρονου αναμένεται να είναι οι: Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Μπ. Στόιτσεφ, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Γοδόι, Μπάλλας, Ναπολέονι, Μπρίτο, Μαρσελίνιο, Λε Ταλέκ.

Θέση στο σχήμα διεκδικεί με λιγότερες πιθανότητες και ο Μίλος Στόιτσεφ αντί του Μπρίτο ή Μαρσελίνιο, αλλά και ο Κιβρακίδης.

Στο πλάι του Γοδόι θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά ο Παναγιώτης Μπάλλας που θα έχει την ευκαιρία του (ένεκα των απουσιών) να αποδείξει ότι αξίζει περισσότερων ευκαιριών στο ροτέισον των Περιστεριωτών, ενώ αξίζει να σταθεί κανείς και στην επιστροφή του Αντονί Λε Ταλέκ.

Ο Γάλλος θα χρησιμοποιηθεί στην κορυφή της επίθεσης, αφού πρέπει να προστεθεί ύψος στην ενδεκάδα, τόσο λόγω των υψηλόσωμων παικτών του Αστέρα Τρίπολης, αλλά και λόγω των στημένων φάσεων στην άμυνα, τομέας στον οποίο πάσχουν οι Περιστεριώτες.

Τέλος, ο Ναπολεόνι είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί στα άκρα, προκειμένου να έχει πιο… ελεύθερο ρόλο, μακριά από τη… συμφόρηση στο κέντρο της άμυνας του Αστέρα, κάτι που είχε προτιμηθεί με επιτυχία από τον πρώην τεχνικό της ομάδας, Μιχάλη Γρηγορίου, και στο νικηφόρο εκτός έδρας ματς κόντρα στη Βέροια.

Παύλος Κουστέρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x