Euroleague

Με όπλο την άμυνα η Εφές πέρασε από την Μπολόνια

Η Εφές «έπνιξε» τη Βίρτους Μπολόνια με την άμυνα της και με τον Σέιν Λάρκιν να κάνει τα... δικά του στην τέταρτη περίοδο, νίκησε 67-76 και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στην Ευρωλίγκα.

Με μεγάλο όπλο την άμυνα και με τον Σέιν Λάρκιν να κάνει την εμφάνισή του όταν η μπάλα… έκαιγε, η Αναντολού Εφές πέρασε με νίκη (67-76) από την έδρα της Βίρτους Μπολόνια και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στην Ευρωλίγκα.

Από την άλλη , η ομάδα του Λούκα Μπάνκι δεν μπορούσε να βρει λύσεις απέναντι στην πολύ καλή περιφερειακή άμυνα των Τούρκων και με τους Σενγκέλια και Μπελινέλι να βρίσκονται σε μέτριο βράδυ δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.

Το ματς μέχρι την τρίτη του περίοδο ήταν ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκοράρισμα και το ημίχρονο να λήγει ισόπαλο 36-36. Μια ισορροπία που συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο, με καμία από τις δύο να μην μπορεί να χτίσει σερί.

Όλα αυτά μέχρι να έρθει η τέταρτη περίοδος, ή αλλιώς η στιγμή του Σέιν Λάρκιν. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν καταπληκτικός, καθώς σκόραρε τους 8 από τους συνολικά 11 πόντους που έβαλε στο τελευταίο δεκάλεπτο, δημιουργώντας παράλληλα και για τους συμπαίκτες του. Αυτό το ξέσπασμα ήταν υπεραρκετό για την ομάδα του Μιγιάτοβιτς.

Η Μπολόνια δεν κατάφερε να απαντήσει στο κρεσέντο της Εφές από τα 6.75, ήταν αρκετά άστοχη και η ήττα ήρθε αναπόφευκτα. Κορυφαίος για τους Ιταλούς ήταν ο Κορντινιέ με 16 πόντους, ενώ για τους Τούρκους, πέρα από τον Λάρκιν καλοί ήταν και ο Οτούρου (14 πόντους), καθώς επίσης και ο Μπράιαντ (12 πόντους).

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 36-36, 52-51, 67-76.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x