• Νομίζω ότι έκανε εντύπωσε σε όλους χθες, ειδικά στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού του Ολυμπιακού: να τα περιμένει η ομάδα (σχεδόν) όλα από τον Μουζακίτη. Να «ακουμπάει» όλο το παιχνίδι της σε ένα παιδί 17,5 ετών.

• Μαγκιά του μικρού ήταν που σε ένα αρκετά ικανοποιητικό βαθμό ανταποκρίθηκε, πέρασε καλές πάσες, και κάθετες, κυρίως όμως έβγαλε μία προσωπικότητα ζητώντας την μπάλα, παίρνοντας πρωτοβουλίες κλπ. Δεν ήταν, βέβαια, μαγκιά των άλλων παικτών του Ολυμπιακού…

• Ανεξάρτητα από αυτά, πάντως, δεν νομίζω ότι έχει νόημα να παίρνει όλες τις εκτελέσεις των κόρνερ του Ολυμπιακού επί 35 λεπτά ο Μουζακίτης.

• Κατά τα άλλα, τι να πεις για ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός πέτυχε ίσως το πιο γρήγορο γκολ ever, μόλις στα 62 δευτερόλεπτα κι όμως δεν το κέρδισε! Ξέρετε, η έλλειψη focus στο παιχνίδι δεν φάνηκε μόνο μετά το 2-0. Ακόμη και νωρίτερα κάποιος μπορούσε να προσέξει ότι μόλις στο 5ο λεπτό ο Ρόντινεϊ κι ο Ντόη έχασαν τρεις μάχες στην ίδια φάση…Ότι ο Ορτέγκα χωρίς κανένα λόγο έκανε φάουλ για κίτρινη στο 9ο λεπτό κι έτσι έπαιξε ουσιαστικά σε ένα ολόκληρο παιχνίδι με το φόβο μίας δεύτερης κάρτας και κατ΄ επέκταση αποβολής του…



• Παρεμπιπτόντως, επειδή μιλάμε για κάρτες, ο διαιτητής Τσιμεντερίδης ενώ δεν έκανε κανένα λάθος που επηρέασε το παιχνίδι, ήταν κακός στον πειθαρχικό έλεγχο. Ειδικά αυτό με τον Τσοκάι, που έβγαλε το παιχνίδι χωρίς καν κίτρινη, ήταν αίσχος. Δύο φορές κτύπησε στην ψύχρα τον Τσικίνιο και δεν σφύριξε καν φάουλ ο διαιτητής στο α΄ ημίχρονο. Και στο 47’ ο Τσοκάι (πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού) ήταν που στην ίδια φάση έκανε σκληρά φάουλ και στον Ρόντινεϊ και στον Ελ Κααμπί, χωρίς να δοθεί κανένα!!! Γιατί ο διαιτητής έδωσε πλεονέκτημα μετά το πρώτο φάουλ κι ο επόπτης υπέδειξε οφσάιντ τον Ελ Κααμπί στη συνέχεια.

• Η πρώτη…λεπτομέρεια είναι ότι ο Ελ Κααμπί δεν ήταν οφσάιντ-μάλιστα το φάουλ που του έγινε ήταν σε πολύ πλεονεκτική θέση. Η δεύτερη λεπτομέρεια είναι ότι ο ίδιος επόπτης, ο Μπαλιάκας, σε συνολικά τρεις περιπτώσεις υπέδειξε λανθασμένα οφσάϊντ-και ήταν όλες εις βάρος του Ολυμπιακού. Όπως είχε υποδείξει οφσάιντ στο γκολ του Τσικίνιο κι ο έτερος επόπτης, ο Φωτόπουλος. Κι άντε να πούμε ότι εκείνη η φάση ήταν οριακή. Όμως, οι τρεις φάσεις-λάθος από πλευράς του Μπαλιάκα, μόνο οριακές δεν ήταν.

• Για να επιστρέψω εκεί που ήθελα να καταλήξω, γιατί το τελευταίο πρόβλημα του Ολυμπιακού ήταν χθες η διαιτησία, υπό την έννοια πώς όταν κερδίζεις 2-0 στο γήπεδο σου την τελευταία ομάδα της βαθμολογίας δεν δικαιούσαι να μιλάς για διαιτησία φέρνοντας τελικά 2-2. Ήθελα λοιπόν να σταθώ στο πολύ σκληρό παιχνίδι του Λεβαδειακού, οι παίκτες του οποίου βαρούσαν στο ψαχνό και τα 17 φάουλ που παραχώρησαν ήταν λίγα, όπως ήταν πολύ λίγες και οι τέσσερις κίτρινες που πήραν για φάουλ (οι άλλες δύο ήταν για καθυστερήσεις).

Μαγκιά του Μουζακίτη, αλλά όχι των άλλων παικτών του Ολυμπιακού

• Μπορώ να καταλάβω ότι οι φιλοξενούμενοι χάνοντας 0-2 στο 20’, μπορεί να φοβήθηκαν κάποιο εξευτελιστικό σκορ, όπως το 0-6 στην τελευταία τους επίσκεψη στο Καραϊσκάκη. Και έτσι έπαιξαν πολύ δυνατά, έως σκληρά, εκμεταλλευόμενοι και τη συγκυρία ότι ο Ολυμπιακός έχει την Πέμπτη ευρωπαϊκό παιχνίδι και σκέφτονταν ότι οι παίκτες του θα είχαν το μυαλό τους εκεί, ειδικά μετά το γρήγορο 2-0. Το θέμα μου δεν είναι ο Λεβαδειακός. Είναι ότι κανείς παίκτης του Ολυμπιακού δεν βρέθηκε να παίξει το ίδιο δυναμικά και δη μέσα στο Καραϊσκάκη. Να το πω αλλιώς, κατά βάση κάθονταν και τις έτρωγαν.

• Κι ο μόνος που βρέθηκε να κάνει ένα δυναμικό μαρκάρισμα ήταν ο Ορτέγκα, κι αυτός χαζά, γιατί ήταν μόλις στο 9ο λεπτό κι έτσι αναπόφευκτα μετά έπαιζε «προσεκτικά» ως το τέλος του παιχνιδιού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x