sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι Έλληνες «Μαραντόνα» έτοιμοι να... κλέψουν την άμμο της Σαρδηνίας

Η Νάπολη Πατρών μετά τον τελικό του Euro Winners Challenge, βάζει «πλώρη» για το World Winners Cup (13-18/9 Κάλιαρι). Πλέον από την 16η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης, σε αναγκάζει να τη γνωρίσεις…

Μετά το 2019 και την Αλάνια της Τουρκίας, ο μεγαλύτερος διασυλλογικός διαγωνισμός beach soccer, επιστρέφει στο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου και την πόλη της Κάλιαρι.

Η Νάπολη Πατρών πιστή στις αξίες της, τα πιστεύω και τον τρόπο λειτουργία της, θα βρίσκεται στις ακτές της Σαρδηνίας για να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί και να «ζήσει» μία νέα εμπειρία.



Ο τελικός του Euro Winners Challenge τον περασμένο Ιούνιο, «άνοιξε την όρεξη». Η απίθανη πορεία εξαργυρώθηκε με άνοδο 13 θέσεων στην Παγκόσμια κατάταξη και πλέον ο σύλλογος βρίσκεται στη 16 θέση!



Το μότο της ομάδας είναι το «φτάσε όπου δεν μπορείς»… Άραγε που μπορεί να φτάσει στην Ιταλία; Οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές απαντάνε…



Ο Ανδρέας Διαμαντόπουλος αποτελεί έναν εκ των ιδρυτών του συλλόγου (Βασίλης Παπαζαφείρης, Γιώργος Γεωργικόπουλος, Βασίλης Σταυρόπουλος, Γιώργος Ζαχαρίου και Σπύρος Αβράμης, οι υπόλοιποι) και εκτός από παίκτης, είναι και ο προπονητής στην ακαδημία της Νάπολη Πατρών: «Για ακόμα μια διοργάνωση θα δώσουμε το "παρών", όπως κάνουμε ανελλιπώς από το 2017 σε όλες τις επίσημες διασυλλογικές διοργανώσεις. Η ομάδα μετά τη μεγάλη επιτυχία της Πορτογαλίας, ταξιδεύει για την Ιταλία με αρκετές απουσίες, αλλά με νέα παιδιά που βγήκαν από την ακαδημία μας. Στόχος μας είναι να πάρουν χρόνο συμμετοχής παιδιά που δεν πήραν πολύ χρόνο στο Ναζαρέ αλλά και νεαρά σε ηλικία ώστε να είναι οι συνεχιστές της ομάδας».

« Ήδη στην πρώτη ομάδα ανέβηκαν 4 "μικροί" από την Κ18 και οι δύο είναι στην αποστολή. Εννοείται πως στόχος της ομάδας είναι να περάσει στην επόμενη φάση. Τέλος το πιο βασικό είναι ότι μαζί θα έχουμε το γούρι της ομάδας που δεν είναι άλλο από το "Αλπάκα" (μάλλινο αρκουδάκι). Αυτό προέκυψε από το 2020 όταν πήγαμε στην Πορτογαλία και με παρομοίασε ο Αλφρέντο Παρέχα (ο τερματοφύλακας της ομάδας που δυστυχώς δεν θα αγωνιστεί μαζί μας στην Ιταλία) με το "Αλπάκα", λόγο του κουρέματος που είχα κάνει. Όσο θα είναι μαζί μας δεν φοβόμαστε τίποτα… όχι ο Αλφρέντο, το "Αλπάκα" (γέλια)».



Ο παίκτης της ομάδας Βασίλης Παπαζαφείρης αναφέρει: «Λαμβάνουμε μέρος σε μια πολύ μεγάλη διοργάνωση στην οποία συμμετείχαμε το 2019 ξανά και θέλουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Είναι σημαντικό να δώσουμε χρόνο συμμετοχής στα νέα παιδιά που ανέβηκαν από την ομάδα νέων και θέλουμε να πάρουν εμπειρίες καθώς εμείς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε όλο τον χρόνο σε τουρνουά και θέλουμε να φτιάξουμε ένα σταθερό κορμό. Ελπίζουμε στο καλύτερο στην μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση του beach soccer».



Ο Βασίλης Μπούνας δεν κατάφερε να ταξιδέψει στην Πορτογαλία και το Ναζαρέ για το Euro Winners Cup, τώρα όμως πιο «διψασμένος» από ποτέ, είναι έτοιμος να «δώσει τα πάντα» για τη Νάπολη Πατρών: «Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά από την Νάπολη Πατρών που με έχουν αγκαλιάσει εδώ και τέσσερα χρόνια και είμαι στην οικογένεια τους. Μπορώ να αγωνίζομαι μαζί τους σε Ελλάδα, Ευρώπη και τώρα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Για εμένα είναι τιμή μου και μόνο η συμμετοχή μου σε τέτοια τουρνουά. Ανυπομονώ να έρθει η ώρα για το παγκόσμιο γιατί λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσα να παρευρεθώ στο προηγούμενο το 2019 στην Αλάνια».



«Πιστεύω είναι η ευκαιρία μου να δω άλλες σχολές ποδοσφαίρου και να μάθω πολλά περισσότερα. Θέλω να έρθω αντιμέτωπος με πολύ δυνατές ομάδες, οπότε πραγματικά είναι ευχής έργο η συμμετοχή μου σε μια τέτοια διοργάνωση. Από την ομάδα της Νάπολης Πατρών μου δίνεται η ευκαιρία να το πραγματοποιήσω και αυτό όπως και την συμμετοχή μου σε ευρωπαϊκούς αγώνες στην Πορτογαλία και την είσοδο μου στην εθνική ομάδα. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και για αυτό. Θέλω να το απολαύσουμε και να πάμε την ομάδα όσο πιο ψηλά μπορούμε. Να έχουμε ένα πολύ όμορφο ταξίδι και ένα πολύ ωραίο τουρνουά, με μια καλή θέση ώστε να μεγαλώσουμε την ομάδα κι άλλο. Έχουμε χτιστεί με πολύ μεράκι και έχουμε καταφέρει ήδη πολλά».

Το νέο μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας Όλιβερ Λεβίν γνωρίζει καλά την Νάπολη Πατρών. «Ξέρω πολλά για τη Νάπολη. Έχω παίξει πολλές φορές εναντίον τους με την Κοπεγχάγη. «Έπαιξα πέρυσι στο τουρνουά "Σπύρος Αβράμης" και όλα ήταν καταπληκτικά, υπάρχει μεγάλη οργάνωση. Η Νάπολη είναι μεγάλη ομάδα με σπουδαίους παίκτες και προσωπικότητες, ανυπομονώ να παίξω για αυτούς. Έχω καλή σχέση με τους παίκτες, είναι πάντα ευγενικοί και φιλικοί όποτε τους συναντώ. Στόχος μου είναι το μετάλλιο».



Όσον αφορά τις μνήμες του από την Ιταλία: «Έπαιξα το πρώτο μου επίσημο τουρνουά με την εθνική ομάδα της Δανίας στην Ιταλία το 2016. Αλλά έχω πάει πολλές φορές στην Ιταλία με την οικογένεια μου για διακοπές. Μου αρέσει πολύ η χώρα, έχει πάντα ηλιόλουστο καιρό και πολύ καλό φαγητό».

Επιμέλεια: Ανδρέας Παπαγιαννόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x