sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Επιστροφή… στον τόπο του εγκλήματος

Το sport-fm.gr, βρήκε μία εντεκάδα ποδοσφαιριστών που κατά την φετινή μεταγραφική περίοδο, επέστρεψαν εκεί που «αγαπήθηκαν».

Μια αρχαιοελληνική παροιμία λέει «Ο όρκος που δίνεται για τον έρωτα, δεν σηκώνει τιμωρία». Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όπου το μάρκετινγκ κυριαρχεί, είναι λίγες οι περιπτώσεις παικτών που βάζουν τον έρωτα τους και την αγάπη τους για έναν σύλλογο πάνω από το χρήμα και τη δόξα.

Το sport-fm.gr, βρήκε μία εντεκάδα ποδοσφαιριστών που πήραν την απόφαση να γυρίσουν στην «παλιά τους αγάπη» και στην ομάδα που ανδρώθηκαν, στη φετινή μεταγραφική περίοδο.

Πριν από 20 χρόνια, ο Πέπε Ρέινα αποφάσισε να αφήσει την Μπαρτσελόνα για τη Βιγιαρεάλ, με μόλις 750 χιλιάδες ευρώ. Στο «Ελ Μαδριγάλ» παρέμεινε τρεις χρονιές, προτού πάρει την απόφαση να αγωνιστεί στο Αγγλικό πρωτάθλημα με τη Λίβερπουλ, έναντι 9.8 εκατ.ευρώ. Ο Ισπανός τερματοφύλακας, επέστρεψε στη La Liga, για να φορέσει και πάλι τα χρώματα των «κίτρινων υποβρυχίων», ύστερα από 17 χρόνια.

Μετά από πέντε πρωταθλήματα Αγγλίας, ο Φερναντίνιο πήρε την «άγουσα» της επιστροφής για τη «χώρα του καφέ» και την Ατλέτικο Παραναένσε, 17 χρόνια από την αποχώρηση του. Ο 37χρονος Βραζιλιάνος αγωνίστηκε οχτώ χρονιές στην Ουκρανία με τη Σαχτάρ και εννιά στην Premier League με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Ματίας Γκίντερ είναι από τα αγαπημένα παιδιά των φιλάθλων της Φράιμπουργκ. Προερχόμενος από τις ακαδημίες της, έκανε το μεγάλο βήμα το 2014, όταν και υπέγραψε στην Ντόρτμουντ για 10 εκατομμύρια ευρώ. Στη Βεστφαλία έμεινε τρία χρόνια και έπειτα πήρε τον δρόμο για την Μπορούσια Γκλάντμπαχ, όπου παρέμεινε άλλες πέντε χρονιές. Πλέον αναμένεται να γίνει η «κολόνα» της άμυνας της «Τοσκάνης του Βορρά».

Ο υψηλόσωμος Ντένις Βάβρο, αποτελεί την τρίτη ακριβότερη πώληση στην ιστορία της Κοπεγχάγης, όταν και πήρε μεταγραφή για 10,5 εκατ.ευρώ στη Λάτσιο. Μετά από δύο δανεισμούς σε Ουέσκα και Κοπεγχάγη, η ομάδα από τη Δανία αποφάσισε να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς (4,5 εκατ.ευρώ) και να «επανεντάξει» στο ρόστερ της τον 26χρονο Σλοβάκο.

Ο Κορεντίν Τολισό αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2017 από την Μπάγερν για 41,5 εκατ.ευρώ. Πέντε χρόνια μετά, επιστρέφει στη Λιόν (ομάδα που έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο του), ως ελεύθερος, έτοιμος να γίνει το «κομπιούτερ» στη μεσαία της γραμμή.

Εκεί θα βρει και τον Αλεξάντρ Λακαζέτ, που αποκτήθηκε επίσης ελεύθερος, μία πενταετία μετά τη φυγή του για την Άρσεναλ. Ο επιθετικός με καταγωγή από τη Γουαδελούπη μάλιστα, χρίστηκε αρχηγός της ομάδας.

Το παράδειγμα της Λιόν που «μοσχοπούλησε» δύο ποδοσφαιριστές και 5 χρόνια αργότερα τους επανένταξε δωρεάν, δεν είναι το μοναδικό αφού η ιστορία του Πολ Πογκμπά με τις Γιουβέντους και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ευρέως γνωστή. Ο Γάλλος, γύρισε στην ομάδα που «μεγαλούργησε» για να βρει τον «παλιό, καλό εαυτό του».

Η Μαρσέιγ παραχώρησε δανεικό στην Μποταφόγκο τον «ζογκλέρ» Λουίς Ενρίκε, για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Ο 20χρονος Βραζιλιάνος είναι πολύ αγαπητός στον σύλλογο από το Ρίο ντε Τζανέιρο, αφού η ταχύτητα του και η τεχνική του, ενθουσιάζει τις κερκίδες.

Η Λειψία ξόδεψε 23 εκατ.ευρώ για να πάρει τον Τίμο Βέρνερ από την Στουτγκάρδη και τώρα 20 εκατ.ευρώ για να τον αγοράσει από την Τσέλσι, στην οποία τον είχε πουλήσει για 53 εκατ.ευρώ. Δηλαδή οι «ταύροι» έχουν κέρδος 10 εκατομμύρια και τον παίκτη στην ομάδα τους. Ο Γερμανός είχε 95 γκολ στο πρώτο πέρασμα του από τη Λειψία και τώρα αναμένουμε να δούμε αν στο δεύτερο του, «καταφέρει» κάτι ανάλογο ή θα συνεχίσει τις μέτριες εμφανίσεις του Λονδίνου.

Δεν θα «στεριώσει» ποτέ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ο Ρομέλου Λουκάκου. Αποκτήθηκε από την Άντερλεχτ, πήγε δανεικός σε Γουέστ Μπρομ και Έβερτον (προτού τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή), γύρισε με 113 εκατομμύρια ευρώ και τελικά «έκανε μια τρύπα στο νερό». Ο Βέλγος φέτος αγωνίζεται στην Ίντερ (ούτε εκεί τον ήθελαν οι φίλαθλοι) ως δανεικός και ψάχνει την «αναγέννηση» του.

Μετά από μια καριέρα που «μνημονεύεται» σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τις φανέλες των Γκρόνινγκεν, Άγιαξ, Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Λουίς Σουάρες γυρνά στην «παλιά του αγάπη», Νασιονάλ. Καθόλου παράξενο για έναν Λατίνο, που αγάπησε και αγαπήθηκε όπου και αν αγωνίστηκε.

Επιμέλεια: Ανδρέας Παπαγιαννόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x