sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το εκρηκτικό ξεκίνημα, η «ατσάλινη» άμυνα και ο φρέσκος Γιάννης: Τα σημεία από τη νίκη της Εθνικής κόντρα στη Σλοβενία

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα σημεία-κλειδιά από την επιβλητική νίκη της Εθνικής μας επί της Σλοβενίας, στον ημιτελικό του Προολυμπιακού τουρνουά!

Πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση, η Εθνική μας ξεπέρασε με άνεση το εμπόδιο της Σλοβενίας και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά που διοργανώνεται στο ΣΕΦ!

Από το εκρηκτικό ξεκίνημα που έστειλε με το «καλησπέρα» μήνυμα κυριαρχίας στην αντίπαλό της και την εξαιρετική της άμυνα, μέχρι την άκρως επιτυχημένη αντιμετώπιση του Λούκα Ντόντσιτς, τους πρωταγωνιστές Γουόκαπ, Καλάθη, και τις βοήθειες που ήρθαν από τον πάγκο, το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα σημεία-κλειδιά που οδήγησαν τη «γαλανόλευκη» στην επιβλητική νίκη!

Το εκρηκτικό ξεκίνημα που σήκωσε με το «καλησπέρα» το ΣΕΦ στο πόδι και πείραξε το μυαλό των Σλοβένων: Λένε πως η αρχή είναι το ήμιση του παντός και αν ισχύει αυτό, τότε η Εθνική μας έκανε τη μισή δουλειά από τις πρώτες στιγμές της do-or-die αναμέτρησής με τη Σλοβενία. Οι διεθνείς μας μπήκαν στο παρκέ ακριβώς όπως έπρεπε και όπως (σίγουρα) τους είχε ζητήσει ο Βασίλης Σπανούλης. Με… μάτια που γυάλιζαν, έπαιξαν «ατσάλινες» άμυνες και χτύπησαν αλύπητα τους αντιπάλους τους με αιφνιδιασμούς, ενώ όταν ερχόταν η ώρα για παιχνίδι 5v5 στο μισό γήπεδο, ο εντελώς προσηλωμένος στον στόχο Γιάννης, έκανε πάρτι στη ρακέτα, με καρφώματα, εύστοχα λέι απ και καλάθια μαζί με φάουλ! Το αρχικό 13-0 αποτέλεσε ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα κυριαρχίας, σήκωσε με το «καλησπέρα» το ΣΕΦ στο πόδι, έκανε κακό στο μυαλό των Σλοβένων και ταυτόχρονα έβαλε τις γερές βάσεις για την απαραίτητη νίκη!



Η «ατσάλινη» άμυνα και η αποτελεσματική αντιμετώπιση του Ντόντσιτς: Άπαντες οι παίκτες της Εθνικής σε δηλώσεις τους ενόψει της αναμέτρησης με τη Σλοβενία, αποκάλυπταν ότι πρώτος στόχος για την ομάδα είναι να ανταποκριθεί αμυντικά, αφού αυτό θα ήταν και το στοιχείο που θα έφερνε την πολυπόθητη νίκη. Και όντως αυτό συνέβη! Παίζοντας «ατσάλινη» άμυνα από τα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, η Εθνική κατάφερε να «κρύψει» το καλάθι της, βρίσκοντας έτσι ρυθμό και στην άλλη πλευρά του παρκέ! Η Σλοβενία έφτασε… αγκομαχώντας τους 50 πόντους με τη λήξη της τρίτης περιόδου, ενώ παράλληλα η «γαλανόλευκη» παίρνει καλό βαθμό και στην αντιμετώπιση του απόλυτου επιθετικού «όπλου» που ακούει στο όνομα Λούκα Ντόντσιτς! Ο σταρ των Μάβερικς όχι απλώς άργησε πολύ να… ζεσταθεί, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στα στάνταρ που μας έχει συνηθίσει, αφού παρότι ολοκλήρωσε το ματς με 21 πόντους και 5/9 τρίποντα, είχε μόνο κάποιες... εκλάμψεις, εκτελώντας μόλις 5 δίποντα (με 2 από αυτά να είναι εύστοχα) και έχοντας παράλληλα 5 ασίστ και 10 (!) λάθη.



Οι ξανά καθοριστικοί Γουόκαπ και Καλάθης, είχαν μαζί μόλις 3 λάθη: Όπως στα δύο πρώτα παιχνίδια της Εθνικής μας για το Προολυμπιακό, κόντρα σε Δομινικανή Δημοκρατία και Αίγυπτο, έτσι και κόντρα στη Σλοβενία, οι δύο βασικοί μας γκαρντ ήταν καθοριστικοί για να φτάσουμε στη μεγάλη νίκη-πρόκριση! Από τη μία ο Νικ Καλάθης, αποτέλεσε ξανά τον μαέστρο των επιθέσεών μας, μοιράζοντας ξανά διψήφιο αριθμό ασίστ (11), «αγγίζοντας» παράλληλα το double-double με τους 9 πόντους του. Παρότι ήταν άστοχος στα μακρινά του σουτ (0/5 τρίποντα), είχε ξανά το καθαρό μυαλό (μόλις 2 λάθη) αποδεικνύοντας ότι αποτελεί τον «εγκέφαλο» αυτής της ομάδας! Από την άλλη, ο Τόμας Γουόκαπ τελείωσε το ματς ως ο πρώτος σκόρερ της ομάδας μας, με 19 πόντους (4/6 δίποντα, 3/8 τρίποντα και 2/2 βολές), έχοντας παράλληλα στο… παλμαρέ του 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ παράλληλα έκανε μόλις ένα λάθος και πρόσφερε πάρα πολλές κομβικές άμυνες, μαζί με 2 κλεψίματα!



Το βάθος του πάγκου που φάνηκε ξανά: Και σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι της, φάνηκε ότι ένα από τα μεγαλύτερα «όπλα» αυτής της Εθνικής ομάδας είναι το βάθος που έχει στον πάγκο της και το γεγονός ότι μπορεί να παίρνει σημαντικότατες λύσεις από εκείνους που έχουν συμπληρωματικούς, αλλά εξίσου σημαντικούς ρόλους! Η ομάδα δεν επηρεάστηκε ούτε στο ελάχιστο από την απουσία του πάρα πολύ χρήσιμου αλλά τραυματία Κώστα Αντετοκούνμπο, ενώ όσοι ήρθαν από τον πάγκο έδωσαν απλόχερα τη βοήθειά τους για να φτάσουμε στην άνετη νίκη! Ο άψογος και πιο ώριμος από ποτέ Τολιόπουλος, πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με τη «γαλανόλευκη», τελείωσε το ματς με 17 πόντους, αστόχησε μόλις σε μία βολή (4/4 τρίποντα, 2/2 δίποντα και 1/2 βολές), ενώ μας χάρισε και ένα από τα εντυπωσιακότερα highlights της αναμέτρησης, με το buzzeer-beater τρίποντό του από το logo, στο τέλος της πρώτης περιόδου! Ο Μήτογλου ήταν ξανά καθοριστικός, με 11 πόντους, 2/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ και πολλές σημαντικές άμυνες, ενώ και ο Λαρεντζάκης έβαλε τρία τρίποντα, δίνοντας παράλληλα δύο ασίστ και συμβάλλοντας στην αμυντική κυριαρχία της Εθνικής μας.



Ο Γιάννης έκανε ακούραστα τη δουλειά του και πάει φρέσκος στον μεγάλο τελικό: Ένα ακόμα μεγάλο καλό που ήρθε ως αποτέλεσμα του επιβλητικού τρόπου με τον οποίο ήρθε η νίκη κόντρα στη Σλοβενία! Ο Γιάννης μπήκε… φουριόζος στο παρκέ, έχοντας ξεκουραστεί κόντρα στην Αίγυπτο, κυριάρχησε στις δύο πλευρές του παρκέ και πρόλαβε να κάνει… σμπαράλια την αντίπαλη άμυνα, όντας ο πρωταγωνιστής στα τρομερά για την Εθνική μας πρώτα λεπτά του αγώνα! Από εκεί και έπειτα, η άνεση με την οποία διαχειρίστηκε η ομάδα τα μεγάλα της προβαδίσματα έδωσε το δικαίωμα στον Σπανούλη να τραβά στον πάγκο τον Γιάννη, ο οποίος δεν είχε τον λόγο να πιεστεί, κρατώντας τις δυνάμεις του για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (7/7).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x