sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Where is the Euroleague? Στο sport-fm.gr! Το αφιέρωμα για τη νέα σεζόν

Οι 18 ομάδες της Ευρωλίγκας στο πιάτο σας. Ρόστερ, μεταγραφές, αποχωρήσεις, αστέρες, αποκαλύψεις, ερωτηματικά, ατού, αδυναμίες και προβλέψεις, όλα στο αφιέρωμα του sport-fm.gr.

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Η 25η σεζόν της Ευρωλίγκας από τη στιγμή που μπήκε στη νέα της εποχή αρχίζει και προμηνύεται η πιο συναρπαστική και ανταγωνιστική από ποτέ. Δίχως υπερβολή, σχεδόν όλες οι ομάδες δείχνουν πραγματικά ενισχυμένες και το επίπεδο αναμένεται να είναι υψηλότερο από ποτέ συνεχίζοντας στην ανοδική πορεία των τελευταίων ετών.

Το sport-fm.gr σε ένα μεγάλο αφιέρωμα σάς προσφέρει στο πιάτο τις 18 ομάδες που ρίχνονται στη μάχη. Ρόστερ, μεταγραφές, αποχωρήσεις, αστέρες, αποκαλύψεις, ερωτηματικά, ατού, αδυναμίες και προβλέψεις, όλα από τη συντακτική ομάδα του bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο Παναθηναϊκός ενισχυμένος με Μπράουν, Οσμάν και Γιουρτσεβέν θα επιχειρήσει να φτάσει στο… όγδοο κάνοντας το πρώτο back-to-back στην ιστορία του.

Ο Ολυμπιακός, με τις μεγάλες επιστροφές των Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ να συνοδεύονται από τις προσθήκες των Φουρνιέ, Έβανς και Βιλντόσα, θέλει αυτή τη φορά όχι απλώς να παραστεί στο Final 4 αλλά να το κατακτήσει.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, αρκετά ανανεωμένη μετά την αποχώρηση των περισσότερων της παλιάς φρουράς, θα μπει με… εκδικητικές τάσεις μετά την περσινή σεζόν που όλοι τη θεωρούσαν σίγουρη πρωταθλήτρια αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Παναθηναϊκό.

Η Φενέρμπαχτσε, που έκανε σπουδαίες κινήσεις ενίσχυσης, θα προσπαθήσει, όπως και οι «ερυθρόλευκοι», να είναι ξανά παρούσα σε Final 4, αλλά αυτή τη φορά να το σηκώσει κιόλας.

Η Μονακό, με δύο δικά μας παιδιά πλέον, τον Καλάθη και τον Παπαγιάννη, ψάχνει πλέον το βήμα παραπάνω.

Η Μπαρτσελόνα, μετά την αποκαρδιωτική περσινή σεζόν, με αρκετά νέα πρόσωπα και με νέο τιμονιέρη τον Ζοάν Πενιαρόγια, θέλει να βγάλει τη ρετσινιά της under-achiever.

Η θεωρητικά αποδυναμωμένη και σταθερά ξενιτεμένη Μακάμπι Τελ Αβίβ, θα προσπαθήσει κόντρα στα προγνωστικά να πείσει πως μπορεί να εκπλήξει ευχάριστα όσους δεν περιμένουν να κάνει πορεία ανάλογη με την περσινή.

Η Μπασκόνια, με την κλασική συνταγή του περιορισμένου μπάτζετ και με παίκτες που ελπίζει να της βγουν «λαχεία», μπαίνει στην αφετηρία ως μεγάλο αουτσάιντερ.

Αντίθετα, η Αναντολού Εφές μετά από δύο κακές σεζόν ενισχύθηκε σημαντικά και θέλει να αποκαταστήσει το στάτους που είχε επί Εργκίν Αταμάν.

Η Βίρτους Μπολόνια ονειρεύεται μια πορεία ανάλογη με την περσινή, αλλά όχι με την ίδια φθίνουσα πορεία στην κατάληξή της.

Η Παρτίζαν των 14 νέων προσώπων και του ενός επιζήσαντα από το περσινό ρόστερ, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο τιμόνι θεωρείται ως ένα «μαύρο άλογο» που μπορεί να εκπλήξει τους πάντες.

Η Αρμάνι Μιλάνο μετά από σερί απογοητευτικές πορείες, επένδυσε και πάλι αρκετά χρήματα ελπίζοντας να παρουσιάσει ένα πρόσωπο αντάξιο του ρόστερ της.

Η Ζαλγκίρις Κάουνας με μπάτζετ-ρεκόρ στην ιστορία της και σταθερό όπλο το υπέροχο κοινό της θα ψάξει την υπέρβαση.

Ο Ερυθρός Αστέρας, που ξόδεψε αρκετά χρήματα δίνοντας τα… κλειδιά στον Γιάννη Σφαιρόπουλο, θέλει να δείξει πως το σερβικό μπάσκετ θα στείλει μήνυμα ΚΑΙ στην Ευρωλίγκα.

Η Μπάγερν Μονάχου με τον (πρώην πλέον) εθνικό προπονητή Γκόρντον Χέρμπερτ στον πάγκο αλλά κλασικά μετρημένο μπάτζετ, θέλει ένα αξιοπρεπές πρόσωπο στη σεζόν που θα μετακομίσει στο νέο της γήπεδο.

Η Βιλερμπάν στοχεύει σε κάτι καλύτερο από την περσινή σεζόν έχοντας όμως την ίδια φιλοσοφία και το ίδιο «σφιχτό» πορτοφόλι.

Η Άλμπα Βερολίνου με το μικρότερο μπάτζετ της διοργάνωσης δύσκολα θα αποφύγει και πάλι μια από τις τελευταίες θέσεις.

Και, τέλος, η μοναδική πρωτάρα, η Παρί, ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ, θα προσπαθήσει να πείσει πως μπορεί να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης.

Δείτε επίσης τους συντάκτες μας να απαντούν σε ερωτήματα όπως:

-Ποιον παίκτη θα... έκλεβαν από τον «αιώνιο» αντίπαλο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

-Ποια είναι η καλύτερη μεταγραφή των δύο «αιώνιων» και ποιον παίκτη θα έπαιρναν σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό από άλλη ομάδα Ευρωλίγκας.

-Ποιες ομάδες θα προκριθούν στο Final 4 και ποια θα κατακτήσει τον τίτλο

-Ποιες ομάδες και ποιοι παίκτες θα μας εκπλήξουν ή θα μας απογοητεύσουν τη νέα σεζόν;

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου
Άλμπα-Παναθηναϊκός 19:45
Ζαλγκίρις-Μπαρτσελόνα 20:00
Μονακό-Αρμάνι Μιλάνο 20:00
Μπασκόνια-Παρτίζαν 21:30
Μπάγερν-Ρεάλ 21:45
Μακάμπι-Βιλερμπάν 22:00

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 20:30
Βίρτους Μπολόνια-Εφές 22:00
Παρί-Ερυθρός Αστέρας 22:00

Επόμενη αγωνιστική (2η)

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου
Μονακό-Μακάμπι 20:00
Ερυθρός Αστέρας-Μπασκόνια 21:00

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου
Εφές-Φενέρμπαχτσε 20:30
Βιλερμπάν-Βίρτους Μπολόνια 21:00
Παναθηναϊκός-Μπάγερν 21:15
Ρεάλ-Παρτίζαν 21:45

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου
Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις 21:15
Μπαρτσελόνα-Άλμπα 21:30
Αρμάνι Μιλάνο-Παρί 21:30

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x