sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε το ματς στο οποίο έπαιξε… πιο κάθετα από ποτέ για φέτος

Συνεργασίες. Δύσκολο πράγμα που θέλει δουλειά στις προπονήσεις. Και ο Παναθηναϊκός το παρουσίασε Οκτώβρη μήνα. Και σε αυτή την πρωτοφανή -για φέτος- περίσταση, δεν πήρε το ματς…

«Είναι απογοητευτικό». Ο Τάσος Μπακασέτας είπε την κατάλληλη λέξη λίγο μετά το 1-1 με τη Μπόρατς Μπάνια Λούκα, το βράδυ της Πέμπτης. Αυτό το κακό αποτέλεσμα στην έναρξη της League Phase του Conference League δεν βοηθά καθόλου το «τριφύλλι» ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Και πράγματι υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα. Και πράγματι υπήρξαν μικρά δείγματα δουλειάς και βελτίωσης. Και πράγματι, είναι τέτοιο το όνομα του αντιπάλου, που οφείλει να το λάβει υπόψιν του ο καθένας τη στιγμή, που θα συζητήσει για τους «πράσινους» και ό,τι παρουσίασαν -ή δεν παρουσίασαν, ανάλογα την οπτική- στο πρώτο τους ματς για την 3η τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Παναθηναϊκός: Έπαιξε... πιο κάθετα από ποτέ φέτος κι όμως δεν πήρε το ματς

Η ιστορία της ευρωπαϊκής παρουσίας του Παναθηναϊκού επιτάσσει σε τέτοια παιχνίδια, σε τέτοιες έδρες, με τέτοιους αντιπάλους, το θετικό αποτέλεσμα. Παρ' όλα αυτά, οι περίοδοι δεν είναι πάντοτε ίδιες, οι συνθήκες διαφοροποιούνται και τα πρότζεκτ με τον εκάστοτε προπονητή στον πάγκο, πότε χρειάζονται χρόνο, πότε φέρνουν άμεσα αποτελέσματα και πότε… δεν προλαβαίνουν να ωριμάσουν.

Στον φετινό Παναθηναϊκό, ο Ντιέγκο Αλόνσο δουλεύει ακόμα πράγματα και προσπαθεί να παρουσιάσει τη δουλειά του στο χορτάρι. Η ανάγκη της συμμετοχής σε τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης κάπως άφησε πιο πίσω την ανάπτυξη του σχεδίου του Ουρουγουανού για να βάλει την υπογραφή του. Αν μπορέσει. Και αν έχει περισσότερο χρόνο για να συνεχίσει την προσπάθεια.

Το βράδυ της Πέμπτης, πάντως, η ομάδα έπαιξε… πιο κάθετα από ποτέ. Είναι μια αλήθεια. Και παρακολουθώντας το παιχνίδι, δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Από τη φάση του γκολ του Μπακασέτα. Ο Σπόραρ κάνει την μπαλιά προς την περιοχή για τον Τζούριτσιτς που μαζί με τον Μλαντένοβιτς έχουν ξεκινήσει τη φάση από αριστερά, με τον φουλ μπακ των «πράσινων» να κάνει το γέμισμα για τον «Μπάκα». Γκολ… όαση για ό,τι έχει δείξει η ομάδα του Αλόνσο τη φετινή σεζόν. Ακόμα κι αν το εμπόδιο που έχει απέναντι το «τριφύλλι» είναι η Μπόρατς Μπάνια Λούκα.

Παναθηναϊκός: Έπαιξε... πιο κάθετα από ποτέ φέτος κι όμως δεν πήρε το ματς

Το ημίχρονο τελειώνει με προβάδισμα, αλλά δίχως κάτι άλλο ιδιαίτερο για την ελληνική ομάδα, μέχρι να έρθει το 1-1 σε στιγμή που ο αντίπαλος παίρνει την κεφαλιά δίχως καν να σηκωθεί από το έδαφος. Πάνω στην κίνηση, ανάμεσα σε κορμιά, αλλά στο σημείο που υπήρχε… άπλετος, για την περίσταση, χώρος για την απειλή προς την εστία του Ντραγκόφσκι.

Ο Παναθηναϊκός σοκάρεται από την ισοφάριση, ασφαλώς και κλονίζεται η αυτοπεποίθησή του λόγω και της περιρρέουσας ατμόσφαιρας που το παραμικρό προσθέτει πίεση στους «πράσινους», αλλά προσπαθεί να παίξει. Και το κάνει με το πιο… κάθετο ποδόσφαιρο της φετινής σεζόν. Και φυσικά σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο η είσοδος των Ουναΐ και Τετέ, αλλά και το καλό ματς που έκανε ο Τάσος Μπακασέτας, στην επιστροφή του στην 11άδα.

Παναθηναϊκός: Έπαιξε... πιο κάθετα από ποτέ φέτος κι όμως δεν πήρε το ματς

Κάθετη ο Μαροκινός για τον Ιωαννίδη, με τον Έλληνα επιθετικό να μην προλαβαίνει για λίγο. Αλλά το γεγονός πως επρόκειτο για μια πολύ διαφορετική μεταβίβαση στο χώρο, με τον φορ της ομάδας να καταλαβαίνει ότι δεν κυνηγά απλά μια «σκοτωμένη» μπαλιά, έχει μεγάλη σημασία. Κάθετη ο Μπακασέτας για την τεράστια ευκαιρία του Σπόραρ από το πάρε-βάλε του Τζούριτσιτς.

Κάθετη ο Τετέ -που όταν συγκλίνει ή πατάει κανονικά κεντρικά είναι άλλος ποδοσφαιριστής με πολύ πιο θετικό αντίκτυπο στο παιχνίδι- στον Μλαντένοβιτς, από το ύψος της τοποθέτησης του Αράο. Δεν κατάφερε ούτε ο Σέρβος μπακ να σκοράρει. Ωραία μπαλιά του Ουναΐ ψηλά για τον Ιωαννίδη στο φινάλε. Ζυγισμένη, στον σωστό χώρο, στοχευμένη, δίχως πολλά-πολλά.

Παναθηναϊκός: Έπαιξε... πιο κάθετα από ποτέ φέτος κι όμως δεν πήρε το ματς

Τα παραπάνω, είναι αποτέλεσμα ατομικής ποιότητας. Των Ουναΐ - Τετέ που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι και αποτελούν επενδύσεις για… τίτλο, αλλά και του Τάσου Μπακασέτα, που η αλήθεια είναι ότι φέτος στον Παναθηναϊκό έχει βρεθεί σε κατάσταση ανάγκης σε προσαρμογή σε νέο χώρο δράσης.

Ορισμένες φάσεις κάθετου ποδοσφαίρου φυσικά και δεν αποθεώνονται. Απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο. Αλλά στον φετινό Παναθηναϊκό του προβληματισμού και της απαραίτητης ανάγκης διορθώσεων, εμφανίστηκαν στιγμές που δεν είχαν παρατηρηθεί φέτος ξανά. Η αναζήτηση του Ιωαννίδη με λόμπες, που τον ανάγκαζαν σε πολλά σπριντ και «ξύλο» με τους αμυντικούς (βλ. το ντέρμπι με την ΑΕΚ) δεν έβγαζε αποτέλεσμα. Και αυτό άλλαξε στη Μπάνια Λούκα. Αλλά οι λιγοστές καλές στιγμές για να γίνουν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κυριαρχίας σε ματς, έχουν ακόμα μεγάλη απόσταση…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x