Ευρώπη

Πρόεδρος ομοσπονδίας μπάσκετ Σλοβενίας: «Δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμη με τον Ιτούδη»

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις του Δημήτρη Ιτούδη με την σλοβενική ομοσπονδία μπάσκετ, για την ανάληψη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις του Δημήτρη Ιτούδη με την ομοσπονδία μπάσκετ της Σλοβενίας, για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής ομάδας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ματέι Έριαβετς, ακόμη οι δύο πλευρές δεν έχουν δώσει τα χέρια, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το deal θα ολοκληρωθεί, καθώς το μεγαλύτερο κίνητρο για τον Έλληνα κόουτς αποτελεί η συνεργασία με τον Λούκα Ντόντσιτς.

Από ‘κει και πέρα, όπως αναφέρεται στον Τύπο της Σλοβενίας, ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει στα χέρια του πρόταση για συμβόλαιο διάρκειας δύο ή τεσσάρων ετών.

«Είναι ένας καταξιωμένος προπονητής και εάν δεν ενδιαφερόταν για το πρότζεκτ μας, θα μας είχε ήδη πει», δήλωσε αρχικά για τον Δημήτρη Ιτούδη ο Ματέι Έριαβετς για να προσθέσει:

«Πιστεύω ότι θα βρούμε τους απαραίτητους πόρους για εκείνον. Όπως γνωρίζω, είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές στην Ευρώπης, έτσι το κίνητρό του δεν είναι οικονομικό. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης και η υπεράσπιση του τίτλου είναι μεγάλο κίνητρο για έναν προπονητή. Το ίδιο είναι και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Πιθανότατα το μεγαλύτερο κίνητρο να είναι η συνεργασία με τον Λούκα Ντόντσιτς. Πρώτος στόχος μας είναι να χτίσουμε γύρω από εκείνον την ομάδα και να εξασφαλίσουμε ότι θα πλαισιώνεται από εξίσου καλούς παίκτες, που θα παίζουν καλά με ή χωρίς εκείνον».

Για να καταλήξει ο πρόεδρος της σλοβενικής ομοσπονδίας μπάσκετ: «Τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία, καθώς γνωρίζουμε μόνο το καλεντάρι της FIBA. Δεν γνωρίζουμε το καλεντάρι των συλλογικών διοργανώσεων. Θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x