Επικαιρότητα

Τυφώνας Milton: Καταστροφικό πέρασμα με τουλάχιστον 10 νεκρούς και εκατομμύρια πληγέντες

Βίντεο από τις περιοχές που πέρασε ο Milton - Περίπου 11 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν από πλημμύρες, με έναν αριθμό ρεκόρ από ανεμοστρόβιλους να προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές.

Αγωνία για το αύριο στη Φλόριντα μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Milton. Δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον τυφώνα στην πολιτεία σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Οι αρχές μάλιστα εκτιμούν ότι υπάρχουν περισσότερα θύματα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Ρον Ντε Σάντις. Οι τέσσερις θάνατοι καταγράφηκαν στο Σεντ Λουσί, δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Αγία Πετρούπολη στην κομητεία Πινέλας και άλλοι τρεις στην κομητεία Βολούσια όπως επιβεβαίωσε ο τοπικός σερίφης.

Περίπου 11 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν από πλημμύρες, με έναν αριθμό ρεκόρ από ανεμοστρόβιλους να προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές την Τετάρτη.

Κατά το πέρασμα του Milton έπεσαν πάνω από 18 ίντσες βροχής στην Αγία Πετρούπολη, ένα περιστατικό βροχόπτωσης που σημειώνεται 1 φορά στα 1.000 χρόνια στην περιοχή.

Ο τυφώνας Milton, ο τρίτος τυφώνας που έπληξε τη Φλόριντα φέτος, έχει βγάλει εκτός ρεύματος περισσότερους από 3 εκατομμύρια ανθρώπους στην πολιτεία. Ριπές ανέμου 100 mph καταγράφηκαν κοντά στην Τάμπα. Ο Milton έσκισε τη στέγη του Tropicana Field, το οποίο επρόκειτο να είναι ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο για τους πρώτους ανταποκριτές.

Περισσότεροι από 3,4 εκατομμύρια καταναλωτές έμειναν χωρίς ρεύμα σύμφωνα με το poweroutage.us.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι έστειλε χιλιάδες μέλη συνεργείων έκτακτης ανάγκης στις πληγείσες περιοχές από την καταιγίδα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 1.000 μελών της Ακτοφυλακής.

Πλάνα από drones δείχνουν την κατεστραμμένη οροφή του γηπέδου μπέιζμπολ Tropicana Field στην Αγία Πετρούπολη, μετά το σαρωτικό πέρασμα του Milton στη Φλόριντα. Το ειδικό ύφασμα της οροφής είναι σκισμένο και σκορπισμένο σε όλο το εσωτερικό και το εξωτερικό του γηπέδου, όπου αγωνίζεται η ομάδα Tampa Bay Rays.






«Ο άνεμος είναι τρομακτικός, δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι παρόμοιο και είμαι στην Τάμπα όλη μου τη ζωή», είπε.



Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Χίλσμπορο ανάρτησε στο Facebook ότι ξεκινά προσπάθειες ανάκαμψης. «Οι προσπάθειες ανάκαμψης μετά την καταιγίδα έχουν ξεκινήσει σε ορισμένες περιοχές του νομού μας. Παρακαλούμε μείνετε σπίτι, καθώς λάβαμε αναφορές για πεσμένα δέντρα και πλημμυρισμένους δρόμους. Η ασφάλειά σας είναι προτεραιότητά μας».

Ήδη στην περιοχή έχουν ξεκινήσει οι διασώσεις καθώς υπάρχουν αναφορές για άτομα παγιδευμένα στο ξενοδοχείο Holiday Inn κοντά στο Interstate 4 στο Plant City, με το νερό ρέει ορμητικό στον κάτω όροφο.

«Δεν ξέρουμε πόσα άτομα μένουν στο ξενοδοχείο. Απλώς ξέρουμε ότι πρέπει να πάμε να τους σώσουμε», είπε ο σερίφης Τσαντ Κρόνιστερ στο CNN. Ο σερίφης είπε ότι οι διασώστες θα χρησιμοποιήσουν αμφίβια οχήματα για να φτάσουν τους ανθρώπους που βρίσκονται παγιδευμένοι μέσα στο ξενοδοχείο.



Η κομητεία Σεντ Λουσί, στην ανατολική ακτή της πολιτείας, φαίνεται πως είναι μια από τις περιοχές που χτυπήθηκε περισσότερο. Εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν «εντελώς» από τους ανεμοστρόβιλους.

«Έμοιαζε σαν κάποιος να έριξε ένα βάρος από τον ουρανό και να ισοπέδωσε ένα σωρό σπίτια», είπε ο Νταγκ Άντερσον, κάτοικος του πάρκου Lakewood στην κομητεία St. Lucie. Ο ίδιος ανέφερε ότι είδε αρκετούς ανθρώπους να έχουν τραυματιστεί.

Επίσης, τραυματισμοί έχουν επιβεβαιωθεί στην κομητεία Μάρτιν.

Ο Μαξ Τσέσνες, που γράφει για τους Tampa Bay Times δηλώνει ότι «υπάρχουν μερικοί πλημμυρισμένοι δρόμοι στην πόλη κάτω από λιγότερο από ένα πόδι νερό», σημειώνοντας ότι «απέχει πολύ από αυτό που απαιτούσαν οι χειρότερες προβλέψεις». Ωστόσο, δημοσίευσε μια εικόνα με συντρίμμια που δεν είχαν καθαριστεί από το χτύπημα του τυφώνα Helene.



Τουλάχιστον 27 ανεμοστρόβιλοι «χτύπησαν» τη Φλόριντα
Τουλάχιστον 27 ανεμοστρόβιλοι αναφέρθηκαν στη Φλόριντα την Τετάρτη σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS). Το NWS εξακολουθεί να εργάζεται για να επιβεβαιώσει όλες τις αναφορές, μια δραστηριότητα που θα πάρει κάποιο χρόνο λόγω των συνθηκών καταιγίδας.

Περισσότερες από 125 προειδοποιήσεις για ανεμοστρόβιλους εκδόθηκαν την Τετάρτη από τα γραφεία της NWS στο Tampa Bay, τη Μελβούρνη και το Μαϊάμι. Αυτή είναι η μεγαλύτερη προειδοποίηση ανεμοστρόβιλου που έχει εκδοθεί ποτέ σε μια μέρα για την πολιτεία της Φλόριντα, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 69 που είχε σημειωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2017 (κατά τη διάρκεια του τυφώνα Ίρμα).

Με τις ριπές ανέμου να φτάνουν τα 150 χλμ/ώρα, ο Milton χτύπησε τη Φλόριντα, ενώ επηρέασε επίσης την Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα. Η κατεύθυνσή του είναι προς τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Κατά τη διάρκεια του πολυήμερου ταξιδιού του, ο Milton έχει ακολουθήσει πορεία ανατολικά από τον Κόλπο του Μεξικού. Έχει επίσης περάσει από τη χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού.

Η καταιγίδα επηρεάζει περιοχές που πρόσφατα χτυπήθηκαν και από τον τυφώνα Έλεν. Η Τάμπα, η οποία έχει πληθυσμό άνω των 3 εκατομμυρίων κατοίκων στην ευρύτερη μητροπολιτική της περιοχή, βρίσκεται ακριβώς βόρεια του Σιέστα Κι, όπου η καταιγίδα έφτασε στην ξηρά.



Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x