Euroleague

Εκτέλεσε την Εφές πίσω από τα 6,75μ. στο φινάλε και πήρε τον τουρκικό «εμφύλιο» η Φενέρ!

Παρά την αντεπίθεση της Εφές στο φινάλε και την επιστροφή της από το -15, η Φενέρμπαχτσε βρήκε δύο μεγάλα τρίποντα στο τέλος και επικράτησε με 83-78 στο μεγάλο τουρκικό ντέρμπι!

Πήρε τον τουρκικό «εμφύλιο» και έκανε το «2 στα 2» στη φετινή Ευρωλίγκα η Φενέρμπαχτσε!

Σε ένα ματς που κυριάρχησε από την αρχή μέχρι το φινάλε, διατηρώντας για μεγάλο χρονικό διάστημα διψήφιες τιμές και φτάνοντας ακόμα και στο +15, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τα... χρειάστηκε στο φινάλε, ωστόσο, πήρε το ντέρμπι επί της Αναντολού Εφές με σκορ 83-78 στο «Basketball development center» για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Η Εφές προσπάθησε στο τελευταίο επτάλεπτο να «κλέψει» το ροζ φύλλο αγώνα και να ολοκληρώσει μια επική ανατροπή ισοφαρίζοντας σε 74-74 στο 38', και ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ με -14 στο 33', παρ' όλα αυτά, δύο μεγάλα τρίποντα από τους Γκούντουριτς και Ζάγκαρς στο τελευταίο λεπτό οδήγησαν το σύνολο της Φενέρ στη νίκη.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κόλσον με 16 πόντους, με τους Μπόλντγουιν και Χέιζ-Ντέιβις να ακολουθούν σε απόδοση με 11 πόντους ο κάθε ένας. Για την Εφές, που έπεσε στο 1-1, τρομερή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Οτούρου με 21 πόντους και 6 ριμπάουντ.


Το ματς:



Εξαιρετικός - όπως αρμόζει σε ένα ντέρμπι - ήταν ο ρυθμός στο ξεκίνημα του αγώνα, με τη Φενέρμπαχτσε να μπαίνει με μεγαλύτερη ένταση και διάθεση στο παιχνίδι. Ενδεικτικό είναι πως οι φιλοξενούμενοι είχαν 4 μπλοκ στο πρώτο τετράλεπτο του αγώνα (!), διάστημα στο οποίο προηγήθηκαν με 11-8 χάρη στα τρίποντα των Κόλσον, Σανλί και Γκούντουριτς. Με τον Οτούρου (10 πόντους στην περίοδο) να ηγείται της επίθεσης της Εφές , οι γηπεδούχοι προσπέρασαν για το 15-13 στο 6', με τον εκπληκτικό Κόλσον (14 πόντους στο δεκάλεπτο) να απαντά και με 9 μαζεμένους πόντους να βάζει εκ νέου μπροστά τη Φενέρ για το 21-27 της περιόδου!



Με έξι γρήγορους πόντους δια χειρός Μπιμπέροβιτς, Μπιρτς και Ζάγκαρς στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πήγε στο +12 (21-33), ενώ λίγο αργότερα, το τρίποντο του Μπιμπέροβιτς και το πρώτο καλάθι του Μπόλντγουιν στο ματς, εκτόξευσαν τη διαφορά στο +15 (24-40) στο 16'! Στο υπόλοιπο της περιόδου, η Εφές, που δυσκολευόταν να βρει εύκολα τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι χάρη στην πολύ καλή άμυνα των φιλοξενούμενων, βρήκε κάποιους πόντους από την γραμμή των βολών, μειώνοντας σε 37-46 του ημιχρόνου.



Διαφορετικό ήταν το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο και στην τρίτη περίοδο, εκεί όπου οι σκληρές άμυνες και τα πολλά χαμένα σουτ είχαν τον πρώτο λόγο στο ματς. Συνθήκη η οποία και βόλευε τη Φενέρ, η οποία διατηρούσε με άνεση τη διαφορά σε διψήφιες τιμές, βρίσκοντας πόντους από όλες τις θέσεις. Στα τελευταία λεπτά, ο Μπράιαντ βγήκε μπροστά για την Εφές και μείωσε κάπως τη διαφορά, για να έρθει στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Μπομπουά και με σουτ πίσω από τα 6,75μ. να γράψει το 51-60 του δεκαλέπτου.

Με τρίποντο του Στάνλεϊ Τζόνσον, η ομάδα του Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς μείωσε στους 6 (54-60) στις αρχές της τέταρτης και τελευταίας περιόδου. Ωστόσο, δύο βολές του Κεμ Μπιρτς και δύο απανωτά τρίποντα του Μπόλντγουιν στη συνέχεια, εκτόξευσαν τη διαφορά στο +14 και το 54-68 στο 33', με τη Φενέ να... καθαρίζει τη δουλειά. Κάπου εκεί όμως ήρθε η αντεπίθεση της Εφές, η οποία τους Οτούρου και Λάρκιν να την παίρνουν από το χέρι και να την φέρνουν μέχρι και την ισοπαλία για το 74-74 στο 38'! Δύο μεγάλα τρίποντα των Γκούντουριτς και Ζάγκαρς στο τελευταίο λεπτό ωστόσο, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Φενέρ, η οποία πήρε το μεγάλο ντέρμπι με το τελικό σκορ 83-78.



Τα δεκάλεπτα: 21-27, 37-46, 51-60, 78-83.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x