Ευρώπη

Ομπράντοβιτς: «Θέλω να ξαναδουλέψω, θα ξέρετε σε 20 μέρες»

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε σαφές πως θέλει να επιστρέψει στην προπονητική φουντώνοντας τις φήμες που τον φέρνουν από τον Παναθηναϊκό μέχρι την Παρτιζάν.

Άναψε φωτιές ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δηλώνοντας ξεκάθαρα στην σερβική τηλεόραση πως θέλει να επανέλθει στους πάγκους και προαναγγέλλοντας αποφάσεις μέχρι το τέλος του μήνα. Ο «Ζοτς» έχει συνδεθεί με επιστροφή σε Παναθηναϊκό και Παρτιζάν, αλλά δεν θέλησε να πει περισσότερα. Αναλυτικά, μίλησε για:

-τα σχέδιά του: «Πρόθεσή μου είναι να επιστρέψω στην προπονητική. Θα δούμε αν κανένας θυμάται τον προπονητή Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ξεκουράστηκα, φόρτισα τις μπαταρίες μου και έγιναν κάποια σημαντικά πράγματα σε προσωπικό επίπεδο. Το πιο σημαντικό για μένα είναι το κίνητρο, χωρίς αυτό δεν μπορείς να δουλέψεις. Αν δεν δουλεύεις μέχρι να ματώσεις για να γίνεις καλύτερος, τότε μην κάνεις τίποτα».

-τα σενάρια για επιστροφή στην Παρτιζάν: «Αναμφίβολα αγαπώ την Παρτιζάν, πέρασα πολλά χρόνια εκεί σαν παίκτης και προπονητής. Μαζί με την Μπόρατς Τσάτσακ είναι στην καρδιά μου. Μέχρι το τέλος του μήνα θα αποφασίσω αν και πού θα δουλέψω. Φυσικά πάντα σε συνεννόηση με την οικογένειά μου και τους ανθρώπους τη γνώμη των οποίων θεωρώ σημαντική. Δεν έχω διαπραγματευτεί με κανέναν. Έχω έναν άνθρωπο για αυτή τη δουλειά και μετά είναι δική μου υπόθεση να μιλήσω με το κάθε κλαμπ. Απέχω πολύ από κάτι τέτοιο όμως. Δεν θέλω να είμαι άδικος και να σπαταλώ το χρόνο κάποιου, θα ξέρουμε σε 20 μέρες».

-το βραβείο MVP στο ΝΒΑ που πήρε ο Γιόκιτς: «Είναι υπερταλαντούχος με όλους τους τρόπους. Έχει το επιθετικό ταλέντο για να είναι ο κορυφαίος στον κόσμο. Φυσικά έχει και ελαττώματα, κυρίως στην άμυνα, αλλά είναι καλό που τα γνωρίζει και ο προπονητής του προσπαθεί να τα κρύψει».

-τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι: «Ουσιαστικά δεν είχε παίξει στη Σερβία ή στον Ολυμπιακό, αλλά έχει δείξει απίστευτο ταλέντο και μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα αν εξελιχθεί σωστά. Το να πας στο ΝΒΑ είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την Ευρώπη. Εδώ τα πάντα αφορούν σο αποτέλεσμα. Δεν μπορείς να δώσεις σε έναν παίκτη ευκαιρίες και χρόνο».

-το αν είχε ποτέ πρόταση από το ΝΒΑ: «Όχι. Μια χρονιά είχα πρόταση να πάω για συνέντευξη, αλλά είπα αστειευόμενος πως δίνω συνέντευξη μόνο σε δημοσιογράφους. Έχω ένα όνομα και ένα έργο, δεν χρειάζεται να εξηγήσω κάτι άλλο σε μια συνέντευξη. Μια σεζόν που δεν δούλευα πήγα με τον Ιτούδη στο Ντιτρόιτ και κάτσαμε για 40 μέρες. Ο gm των Πίστονς με ρώτησε τι θα είχε σημασία για μένα ώστε να πάω στο ΝΒΑ και του είπα ότι θα πρέπει να μου έχει εμπιστοσύνη ο τζένεραλ μάνατζερ. Το ερώτημα είναι αν το ΝΒΑ θέλει τους Ευρωπαίους προπονητές. Ο Μεσίνα έμεινε επτά χρόνια και δεν τον εμπιστεύτηκε καμία ομάδα ως πρώτο, ενώ ο Κουίν Σνάιντερ που ήταν βοηθός του… έγινε πρώτος. Με τον Κοκόσκοφ δεν είχαν υπομονή».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x