Ευρώπη

Στους «8» του Eurocup Μπανταλόνα και Mπουντούτσνοστ

Την πρόκριση στη φάση των «8» του Eurocup πήραν Μπουντούτσνοστ και Μπανταλόνα, επικρατώντας στους «τελικούς» του TOP-16 των Τσεντεβίτα και Ναντέρ αντίστοιχα.

Μπουντούτσνοστ και Μπανταλόνα προκρίθηκαν στη φάση των «8» του Eurocup μετά τις νίκες τους την τελευταία αγωνιστική του TOP-16 επί Τσεντεβίτα και Ναντέρ αντίστοιχα.

Οι Μαυροβούνιοι ήθελαν νίκη με +3 για να περάσουν αντί της Τσεντεβίτα και επικράτησαν με 79-66, παίρνοντας τη διαφορά που ήθελαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, αφού μέχρι το 30' το ματς ήταν στη διαφορά του ενός πόντου. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μέλβιν Χιμ με 20 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ 17 πόντους σημείωσε ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Νίκολα Ιβάνοβιτς.

Την πρόκριση στα προημιτελικά πήρε και η Μπανταλόνα, η οποία επιβλήθηκε στη Γαλλία της Ναντέρ με 95-88 (οι γηπεδούχοι ήθελαν νίκη με +6 για να περάσουν). Ηγέτες για τους Ισπανούς οι δύο πρώην «μπλαουγκράνα» Πάου Ρίμπας (16 πόντους, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ) και Άντε Τόμιτς (18 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ).

Η Ουνικάχα Μάλαγα του Φώτη Κατσικάρη αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με εντός έδρας ήττα 98-89 από τη Μονακό και ρεκόρ 1-5 στο TOP-16.

Έτσι έχουν ήδη γίνει γνωστές οι 5 από τις 8 ομάδες της φάσης των «8», αφού Βίρτους Μπολόνια, Ούνιξ Καζάν και Μονακό είχαν προκριθεί ήδη.

Οι προημιτελικοί (Στις 3 νίκες η πρόκριση)
Μονακό – Μπουντούστνοστ
F1 – H2
Βίρτους – Μπανταλόνα
Ούνικς - F2

Τα σημερινά (9/3) αποτελέσματα του Eurocup
Mπουντούτσνοστ-Τσεντεβίτα Ολίμπια 79-66
Ουνικάχα Μάλαγα-Μονακό 89-98
Ναντέρ-Χοβεντούτ Μπανταλόνα 88-95
Βίρτους Μπολόνια-Μπουργκ 83-62

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x