Πριν από μερικούς μήνες, τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε φτάσει τα 111 γκολ με την εθνική ομάδα, ξεπερνώντας τον θρυλικό Αλί Νταεΐ από το Ιράν.
Τώρα, με τη συμμετοχή του στο 3-1 της Πορτογαλίας ενάντια στην Τουρκία, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέβηκε τρίτος στη λίστα των παικτών με τις περισσότερες διεθνείς συμμετοχές, ξεπερνώντας τον Αιγύπτιο παλαίμαχο Αχμέντ Χασάν (όχι του Ολυμπιακού...), έχοντας πλέον 185!
Ο CR7 έχει ασφαλώς τα φόντα να γίνει Νο1 και σε συμμετοχές, με δύο παίκτες να βρίσκονται μπροστά του - και όχι ιδιαίτερα μακριά.
Αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές που καλείται να ξεπεράσει ο Πορτογάλος για να γίνει ο απόλυτος ρέκορντμαν, έχουν ονόματα πολύ λιγότερο αναγνωρίσιμα από εκείνον. Είναι ο Σοχ Τσιν Αν, που εκπροσώπησε τη Μαλαισία μεταξύ 1969 και 1984 και ο Μπαντέρ Αλ-Μουτάουα, που συνεχίζει να φορά τη φανέλα με το εθνόσημο του Κουβέιτ.
Στα 71 του σήμερα, ο Τσιν Αν αποτελεί τον ποδοσφαιριστή με τις περισσότερες διεθνείς συμμετοχές εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Σταμάτησε στις 219, αν και η FIFA... μετρά μόνο τις 195. Οι υπόλοιπες ήταν σε τουρνουά που η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν αναγνωρίζει, σε αντίθεση με τον Διεθνή Οργανισμό Στατιστικών Ποδοσφαίρου (RSSSF). Όπως και να το δούμε πάντως, το «Αφεντικό» όπως έμεινε στην ιστορία ο Μαλαισιανός σέντερ μπακ, είναι πρώτος στη λίστα.
Πέρασε όλη του την καριέρα στην πατρίδα του, όπου αγωνίστηκε μεταξύ 1969 και 1988 σε Μελάκα και Σελανγκόρ. Συνολικά μέτρησε ένα πρωτάθλημα και έξι Κύπελλα, ενώ με την εθνική ομάδα της πατρίδας του έφτασε στην 3η θέση των Ασιατικών Αγώνων το 1974. Με τους «τίγρεις της Μαλαισίας» έπαιξε επίσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, καθώς και στο AFC Asian Cup του 1980.
Κι αν η ιστορία του Τσιν Αν είναι... χαμένη κάπου στις δεκαετίες του ’70 και του ’80, εκείνη του Αλ-Μουτάουα είναι κάπως πιο επίκαιρη. Βλέπετε, ο 37χρονος επιθετικός είναι ακόμα ενεργός, τόσο σε συλλογικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Όλη του την καριέρα την έχει περάσει στην πατρίδα του και την Κάντσια, όπου ανήκει από το 2002, με ένα μικρό διάλειμμα στη σαουδαραβική Αλ Νασρ το 2011.
Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ο μπαρουτοκαπνισμένος φορ είχε 191 διεθνείς συμμετοχές, καθώς και 57 τέρματα. Παρότι είναι πρώτος με διαφορά σε συμμετοχές, καταλαμβάνει μόλις τη 3η θέση στη λίστα των σκόρερ – πίσω από Μπασάρ Αμπντάλα (75) και Γιασέμ Αλ Χουαϊντί (63).
Το πλούσιο παλμαρέ του περιλαμβάνει οκτώ πρωταθλήματα, έξι Κύπελλα, πέντε League Cups, έξι Super Cups, επτά Crown Prince Cups, πέντε Ομοσπονδιακά Κύπελλα, δύο Al-Khurafi Cups (έχουν μπόλικες διοργανώσεις στο Κουβέιτ), καθώς και ένα AFC Cup και ένα Champions League του Αραβικού Κόλπου.
Για τα νούμερά του, δεν είναι πολλά γνωστά. Η Wikipedia αναφέρει ότι έχει 324 γκολ σε 423 ματς πρωταθλήματος, καθώς και ότι στην Αλ Νασρ είχε σκοράρει δέκα φορές σε 20 συμμετοχές.
Με το εθνόσημο στο στήθος, έχει κατακτήσει το Κύπελλο του Αραβικού Κόλπου του 2010, καθώς και το Πρωτάθλημα Δυτικής Ασίας, την ίδια χρονιά.