• Για όποιον δεν το έχει προσέξει, ο Ολυμπιακός άλλαξε φέτος τη μεταγραφική του φόρμουλα!

• Από εκεί που συνήθως οι «ερυθρόλευκοι» έπαιρναν παίκτες από συγκεκριμένες αγορές, και ιδίως την Ιβηρική, τώρα άνοιξαν την δράση τους περισσότερο, απλώθηκαν θα έλεγα και σε άλλες αγορές, μην έχοντας, για να το πούμε έτσι, περιορισμούς στην κινητικότητα τους.

• Μπορούμε λοιπόν να καταγράψουμε ότι ο Ολυμπιακός εκτός από την Ισπανία και την Πορτογαλία, απ΄ όπου κλασικά πήραν παίκτες (τον Ισπανό Ντάνι Γκαρθία από την Αθλέτικ Μπιλμπάο και τον Πορτογάλο Κοστίνια από τη Ρίο Άβε αντίστοιχα), αυτή τη φορά έχουν «τσιμπήσει» παίκτες από διάφορα σημεία!

ΑΠΟ την Ιταλία (Σαλερνιτάνα) τον Ιταλό Πιρόλα.

ΑΠΟ τη Σερβία (Ερυθρό Αστέρα) τον Νεοζηλανδό Στάμενιτς.

ΑΠΟ την Πολωνία (Λεχ Πόζναν) τον Νορβηγό Βέλντε.

ΑΠΟ το Βέλγιο (Κλαμπ Μπριζ) τον Ουκρανό Γιάρεμτσουκ, που έπαιζε δανεικός στην Ισπανία (Βαλένθια).



• Μία στροφή στη μεταγραφική πολιτική του Ολυμπιακού, που αποτυπώνεται κι από άλλα πράγματα.

Για παράδειγμα, βλέπουμε ότι σχεδόν όλες οι κινήσεις αφορούν αγορές παικτών, και δη με ποσά από 2,5 εκ. Ευρώ έως 4 εκ. Ευρώ, και όχι κινήσεις δανεισμών και υπογραφής ελεύθερων, με τις περιπτώσεις αντίστοιχα του Στάμενιτς και του Γκαρθία αντίστοιχα, απλά να αποτελούν εξαιρέσεις στον κανόνα. Κάτι που επιτείνεται από τη διαπίστωση ότι ο δανεισμός έρχεται από τη Νότιγχαμ, επίσης ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη.

Επιπλέον παρατηρούμε ότι και ηλικιακά υπάρχει διαφορά, αφού σε αυτό το καλοκαίρι η στόχευση αφορά στην απόκτηση πιο μικρών σε ηλικία παικτών: ο Πιρόλα κι ο Στάμενιτς είναι 22, ο Κοστίνια 24, ο Βέλντε οδεύει στα 25, ο Γιάρεμτσουκ οδεύει στα 29 (για σέντερ φορ πολύ καλή ηλικία) και ο μοναδικός μεγάλος είναι ο Γκαρθία (34), για τον οποίο επέμεινε πολύ ο Μεντιλίμπαρ. Ακόμη και οι υποψήφιοι προς επιστροφή έμπειροι Ποντένσε και Όρτα είναι σε μια χαρά ηλικίας, οδεύοντας στα 29 και στα 28 αντίστοιχα.



Παράλληλα, έχουν αποχωρήσει αρκετοί, έως πολλοί παίκτες πιο μεγάλης, έως πολύ πιο μεγάλης ηλικίας: ο Ελ Αραμπί (37,5 ετών), ο Ιμπόρα (36,5 ετών), ο Γιόβετιτς (34,5 ετών), ο Κίνι (34,5 ετών), ακόμη κι ο Φορτούνης (31,5 ετών) με τον Βέζο (30 ετών). Κάπως έτσι, με εξαίρεση τον γκολκίπερ Πασχαλάκη (35) και τον νεοαποκτηθέντα 34χρονο Γκαρθία, οι πιο μεγάλοι σε ηλικία «ερυθρόλευκοι» είναι ο Ρόντινεϊ (32,5) κι ο Ελ Κααμπί (31) με τον Μασούρα (30,5)!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube