Κώστας Νικολακόπουλος

Η Μπράγκα καθυστερεί τη μεταγραφή του Όρτα στον Ολυμπιακό, αλλά λογικά θα κάνει πίσω…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τις τελευταίες εξελίξεις για τη μεταγραφή του Όρτα στον Ολυμπιακό.

Κανονικά η μεταγραφή του Αντρέ Όρτα στον Ολυμπιακό έπρεπε να είχε κλείσει το αργότερο την περασμένη Παρασκευή! Διότι από τότε η Μπράγκα υποτίθεται ότι συμφώνησε στην προσφορά των «ερυθρόλευκων» για την αγορά του έμπειρου κεντρικού μέσου.

• «υποτίθεται» γιατί φτάσαμε σήμερα Τρίτη κι ο Όρτα ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί από τον Ολυμπιακό. Μόνο που για να ανακοινωθεί, πρέπει πρώτα να έρθει στην Ελλάδα. Και οι πληροφορίες λένε ότι η Μπράγκα του κάνει καψόνια και δεν του ανάβει το πράσινο φως για να έρθει να υπογράψει! Παράλληλα, αποφεύγει τις «πολλές πολλές» επαφές με τον Ολυμπιακό για τα διαδικαστικά της μεταγραφής!

• Τι έχει συμβεί; Προφανώς η Μπράγκα επιδιώκει με την στάση της αυτή να κερδίσει παραπάνω χρήματα από τα θεωρητικά συμφωνηθέντα της Παρασκευής και έχει επιλέξει να τρενάρει τη μεταγραφή, ακριβώς μήπως πετύχει καλύτερη συμφωνία. Ωστόσο, η λογική των μεταγραφών μας λέει ότι θα υποχωρήσει, ίσως και αρκετά γρήγορα. Ότι θα κάνει πίσω κάποια στιγμή και στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Διότι είναι ξεκάθαρο ότι ο παίκτης έχει κάνει την επιλογή του.

• Η δε κάλυψη του θέματος από τον πορτογαλικό Τύπο επίσης δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση. Όλα τα ρεπορτάζ συγκλίνουν στο ότι απλά το τελικό ποσό απομένει να φιξαριστεί. Κι όπως φαίνεται υπάρχουν ακόμη εκδοχές.

• Η Record σήμερα γράφει ότι «ο Όρτα είναι στον δρόμο για τον Ολυμπιακό με 2.500.000 Ευρώ και μπόνους επίτευξης στόχων άλλο 1.500.000 Ευρώ», σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ο Όρτα ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ελλάδα. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Μπράγκα και του Ολυμπιακού έχουν προχωρήσει και όπως φαίνεται θα καταλήξουν σύντομα σε επιτυχή κατάληξη, χωρίς να υπάρξουν οπισθοδρομήσεις της τελευταίας στιγμής. Οι δύο σύλλογοι ολοκληρώνουν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας που θα γυρίσει τον κεντρικό χαφ στην Αθήνα με ένα deal που μπορεί να ανέλθει συνολικά στα 4 εκ. Ευρώ. Ο παίκτης θα υπογράψει για τέσσερις σεζόν μόλις πάρει το πράσινο φως. Οι σύλλογοι προσπαθούν να επιταχύνουν τη διαδικασία. Υπάρχει ήδη μία βάση κατανόησης ανάμεσα τους». Με την πορτογαλική εφημερίδα να υπενθυμίζει ότι το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη εξακολουθεί να το έχει η Λος Άντζελες από το MLS.

Η Μπράγκα καθυστερεί τη μεταγραφή του Όρτα στον Ολυμπιακό, αλλά λογικά θα κάνει πίσω…

• H Maisfutebol, από την πλευρά της, έχει τίτλο «ο Όρτα πολύ κοντά να γυρίσει με μόνιμη μεταγραφή στον Ολυμπιακό», γράφοντας: «ο Ολυμπιακός προχώρησε σε συζητήσεις για την απόκτηση οριστικά του Όρτα και βρίσκεται στο δρόμο για την υπογραφή τετραετούς συμβολαίου με τον μέσο της Μπράγκα. Στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης βρίσκεται η συμφωνία με την Μπράγκα σε μία μεταγραφή που θα κοστίσει 3.5000.000 Ευρώ σταθερά, με δυνατότητα επιπλέον μπόνους 1.000.000 για επίτευξη στόχων. Στα 28 του ο Όρτα είναι καθοδόν να φύγει οριστικά από την Μπράγκα μετά από πέντε χρόνια».

• Η δε Jornal de Noticias έχει τίτλο, «πιο κοντά ο Όρτα για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό», γράφοντας: «Η πώληση του Όρτα στον Ολυμπιακό είναι ένας φάκελος που θα κλείσει σύντομα με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο συλλόγων να έχουν προχωρήσει πολύ ευνοϊκά. Σε αυτό το σημείο της συμφωνίας υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες που πρέπει να προσαρμοστούν προκειμένου να γίνει σίγουρα βιώσιμη η μεταγραφή, αλλά η Μπράγκα πιστεύει ότι είναι πιο κοντά στο κλείσιμο της πώλησης για περίπου 4.500.000 Ευρώ».

• Βλέπουμε ότι ακούγονται διάφορα νούμερα κι αυτό είναι προφανές ότι σημαίνει πως κατά τους Πορτογάλους ακόμη δεν υπάρχει κλειδωμένο ποσό συμφωνίας. Υπάρχει κλειδωμένη επιθυμία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, όμως, για να γίνει η δουλειά. Άντε να δούμε το φινάλε και σε αυτό το σίριαλ, που λογικά θα είναι καλό. Μέχρι, όμως, να έρθει πίσω ο παίκτης για υπογραφές, τίποτα δεν είναι τελειωμένο 100%.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x